Locuri de vizitat in vacanta – cele mai cele muzee


http://www.timpultau.ro

O lista cu muzee mai putin celebre insa demne de vizitat prin simplul motiv ca sunt cele mai din diferite puncte de vedere.

Prima expozitie universala si-a deschis portile la Londra in 1856.

Primul muzeu al painii din lume se afla in orasul Ulm. Aici sunt expuse toate utilajele folosite la prepararea painii, incepand cu epoca de piatra si pana in zilele noastre.

Primul muzeu al cafelei din lume se gaseste la Milano.

Primul muzeu din lume destinat exclusix spaghetelor se afla in oraselul Impera din Italia. Aici sunt expuse cateva mii de sortimente, tipuri, varietati si preparate din productia proprie si internationala de spaghete, cu indicatia modului de preparare dar mai ales de consum.

Cel mai original muzeu al vinului se afla la Ialta. Aici sunt expuse peste 50.000 de sticle de vin. Printre cele mai interesante se numara o sticla de vin din 1775.

Cel mai vechi muzeu din lume se afla in orasul Nara din Japonia. A fost infiintat in anul 756 si cuprinde exponate unice de pictura, sculptura, arta aplicata, medicamente, alimente.

Cel mai vechi muzeu din Europa este Ashmolean din Oxford, Anglia care functioneaza din 1679.

Cel mai mare muzeu al preistoriei omenirii s-a infiintat in anul 1978 la Nairobi si cuprinde o importanta colectie africana de fosile privind originea omului, descoperite in valea Olduvai din Kenya.

Cel mai original muzeu de arta din lume are o forma paralelipipedica cu o lungime de 50 metri, o latime de 30 metri si o inaltime de 12 metri, fiind suspendat in aer pe niste grinzi puternice, sprijinite de 4 coloane gigantice inalte de 20,4 metri. Muzeul care planeaza in aer se afla la Sao Paolo.

Cele mai mari muzee de arta ale lumii sunt: Ermitajul din Leningrad, British Museum din Londra, Muzeul Vaticanului, Muzeul Luvru din Paris, Muzeul Metropolitan din New York.

Cel mai frecventat muzeu din lume este Muzeul de arta Metropolitan din New York infiintat in 1870.

Cel mai mare muzeu de instrumente muzicale, care numara peste 4000 de exponate, se afla in Leipzig. Printre celebri artisti care au folosit aceste instrumente figureaza Richard Wagner, Robert Shumann, Bach.

Cel mai mare si bogat inzestrat muzeu al cinematografului functioneaza la Paris. In cele peste 60 de sali sunt expuse piese foarte diferite, de la umbrele chinezesti ce au apartinut preistoriei cinematografiei si de la primele aparate optice, la decoruri, costume si afise de film, parcurgand intreaga lui istorie, cu toate galeria de vedete si mari regizori.

Cel mai mare muzeu de sculptura din lume Hakone Art Museum se afla in apropiere de Tokyo.

Cel mai interesant muzeu din lume, Muzeul nisipurilor se afla intr-un mic orasel Bercales din Pirineii Orientali.

Cel mai mare muzeu de calesti, trasuri si alte vehicule de lux este Museo Nacional dos Coches (Muzeul calestilor). A fost infiintat in anul 1905 si functioneaza in cladirea faimoasei scoli regale portugheze de calarie (Picaderio Regal) din Lisabona.

Cel mai mare si mai ingenios muzeu european de automobile, motoare si prototipuri a fost organizat si se afla la Rochetaille Sur Saine din Franta si este gazduit intr-un vechi castel medieval care dispune de un parc imens. Acolo sunt expuse si grupate in ordine cronologica o multime de piese rare de masini si motoare de mare valoare din istoria constructiei de masini.

Cel mai neobisnuit muzeu se afla in provincia spaniola La Moncha, in localitatea Toboso, in care a trait Dulcineea, faimoasa si fermecatoarea iubita a lui Don Quijote. Este unicul muzeu al dragostei din lume unde se gasesc printre exponate si retete medievale de elixire ale dragostei, mostre de ierburi din care se preparau bauturi afrodisiace.

Cel mai original muzeu al pantalonilor se afla la Londra. El poseda pantaloni care au apartinut unor celebritati din istoria lumii, printre care cei ai lui Ludovic al XIV-lea, Beethoven, Kant.

Cel mai original muzeu al jucariilor a fost infiintat in anul 1970 in Viena si contine aproape 30.000 de jucarii provenind din colectia particulara a artistei decoratoare Gabriela Falk Stall,

Anunțuri
Published in: on Mai 19, 2008 at 9:18 AM  Lasă un comentariu  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://avocata.wordpress.com/2008/05/19/locuri-de-vizitat-in-vacanta-cele-mai-cele-muzee/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: