Dividendele reinvestite incepand cu 2009 vor fi scutite de impozit


 Dividendele reinvestite incepand cu 2009 vor fi scutite de la plata impozitului pe dividende, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 200/2008.

Prin Ordonanta de urgenta nr. 200/2008, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 815, de joi, Guvernul a modificat si completat Codul fiscal.

Actul normativ prevede, printre altele, ca „dividendele reinvestite incepand cu 2009, in scopul pastrarii si cresterii de noi locuri de munca pentru dezvoltarea activitatii persoanelor juridice romane distribuitoare de dividende, conform obiectului de activitate al acestora inscris la Oficiul National al Registrului Comertului, sunt scutite de la plata impozitului pe dividende.”

De asemenea, vor fi scutite de la plata impozitului pe dividende si dividendele investite in capitalul social al altei persoane juridice romane.

Procedura de aplicare a acestor prevederi se va aproba prin ordin al ministrului economiei si finantelor si al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

OUG nr. 200/2008 pentru modificarea si completarea Codului fiscal va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009, cu exceptia anumitor prevederi, aplicabile de la 15 decembrie 2008.

 

Reclame
Published in: on decembrie 5, 2008 at 3:04 PM  Lasă un comentariu  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://avocata.wordpress.com/2008/12/05/dividendele-reinvestite-incepand-cu-2009-vor-fi-scutite-de-impozit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: