Motive pentru exercitarea contestatiei in anulare


Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare:

– cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;

– cand hotararea a fost data de judecatori cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta. * Necompetenta este de ordine publica in urmatoarele situatii:

– pricina nu este de competenta instantelor judecatoresti;

– pricina este de compententa unei instante de alt grad;

– pricina este de competenta unei instante de alt grad si partile nu o pot inlatura. ** Contestia poate fi facuta in cazurile de mai sus numai daca motivele amintite nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului. Cu toate acestea, calea de atac poate fi primita, cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.

Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu constestatie in anulare cand:

– dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale ;

– instanta respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.

Anunțuri

The URI to TrackBack this entry is: https://avocata.wordpress.com/2009/02/15/motive-pentru-exercitarea-contestatiei-in-anulare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Ni s-a confiscat prin trecerea in domeniul public a unei suprafete de teren de 250 mp pe care se afla amplasata o investitie construita legal avand zeci de dovezi pe Proiectul de executie si alte acte si aprobari avizate pentru neschimbare de Minister, aprobari de la Primarie, Sistematizare Consiliul Judetean o data cu obtinerea certificatelor de urbanism si de constructie si pentru care detinem titlu de proprietate pe motiv ca pe aceasta investitie se certau mai multi vecini (cearta solutionata de catre instanta si noi avand castig de cauza). Ne-am adresat Contenciosului Administrativ care a respins actiunea pe motive care nu au nicio baza de sustinere legala si dovezi la dosar, ca de ex. ca terenul identificat prin tarla, parcela si vecini, prevazut in titlul in titlul nostru de proprietate nu este acelasi cu terenul aflat in litigiu cu toate ca pe el se afla investitia noastra in apropierea casei, in mod fictiv instanta motivand ca terenul respectiv este amplasat in alta comuna (comuna de care ne-am separat administrativ in urma cu cativa ani prin reinvestirea fostei comune).
    Am inaintat actiune de recurs prin posta urmand ca taxa judiciara sa o platim cand vom primi citatia unde in general se mentioneaza si suma. Pe siteul Tribunalului inafara mentiunii „respins actiunea” nu s-a mai mentionat nimic nici pana in prezent. Citatie nu am primit, cu toate ca avem cutie postala cu lacat, ulterior am vazut pe citatia de la dosar mentiunea „afisat”, fara a a se preciza si unde s-a afisat. Am depus fotocopie de pe siteul Tribunalului cu data dupa respingere ca dovada scrisa ca nu s-a mentionat nimic, citatia se afla deja la dosar, si cu toate acestea actiunea de contestatie in anulare a fost respinsa. Suntem constienti ca este vorba despre aranjamente si coruptie si va rugam sa ne informati ce se mai poate face in acest caz pe plan intern.

    Va multumesc anticipat,
    Prof. Drd. Miron Costina Violeta, persoana cu Certificat de incadrare in grad de handicap ACCENTUAT


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: