Avocat Alice Strecheanu-Baroul ILFOV


 

 

 

+40723231413

Email:antalice2001@yahoo.com

Dreptul comercial. Drept societar.Dreptul civil. Dreptul administrativ. Dreptul asigurarilor. Dreptul concurentei. Dreptul familiei. Dreptul fiscal si financiar. Dreptul international privat. Dreptul international public. Dreptul muncii. Dreptul penal. Dreptul proprietatii intelectuale. Dreptul succesoral. Dreptul transporturilor. Dreptul vamal. Drepturile omului

Domenii de competenta:

Infiintari societati comerciale si modificarea actelor constitutive, atestare acte juridice, asistare in negocieri de contracte, editarea acestora, asistare si reprezentare in fata organelor de urmarire penala (politie, Parchet, penitenciare), inmatricularea de societati comerciale, redactarea de acte constitutive si aditionale, redactarea de hotarari ale adunarilor generale, reprezentarea asociatilor la adunari generale, inregistrarea de reprezentante, dizolvarea si lichidarea de societati, cesiuni si alte operatiuni societare,  fuziuni, consultanta juridica in domeniul societatilor comerciale, verificari ale titlurilor de proprietate, consultanta in domeniul dobandirii si instrainarii de imobile, contracte de vanzare-cumparare si inchiriere, diverse contracte cu privire la imobile, redactarea diferitelor tipuri de contracte, consultatii cu privire la incheierea si continutul contractelor, asistenta in negocierea si incheierea de contracte, consultatii juridice, consultatii in legatura cu proprietatea intelectuala in Romania, redactarea de contracte in legatura cu proprietatea, litigii comerciale, civile sau penale etc.

<a href=”http://blogmoney.com/ro/”>1de65f74</a&gt;

Reclame
Publicat on Februarie 26, 2008 at 10:43 AM  Comments (348)  

The URI to TrackBack this entry is: https://avocata.wordpress.com/about/trackback/

RSS feed for comments on this post.

348 comentariiLasă un comentariu

 1. […] Avocat Alice Strecheanu-Baroul Bucuresti   […]

  • trebuie sa transcriu actele emise in strainatate respecttiv divortul
   nu am stiu ca exista o alta varianta mai usoara si actele mele sunt la judecatorie in romania
   vreau un avocat care cu procura ,eu sunt in japonia }sa rezolve si sa am actul cu care ma pot casatori din nou
   cat dureaza toata traba asta nu prea am timp pentru ca sunt cu viza de turist ?

   • Procedura exequator(recunoaterea hotaririlor date in strainatate) dureaza circa o luna,iar transcrierea actelor la Starea civila aproximativ 2 luni.Aceste termene sint aproximative si calculate de la data depunerii actelor .

  • lege din spania mia incredintat mie copilul va rog mult sa-mi spuneti si mie ce fac cu custodia trebuie tradusa si legalizata pt ca nu stiu,iar daca mai este nevoie de procura de la fostul ca sa vin cu copilul in tara si ce trebuie sa fac.Va mutumesc mult.

   • Legalizati hotarirea judecatoreasca de incredintare si o traduceti in romana la un traducator autorizat.Nu mai aveti nevoie de acordul fostului d-voastra sot pentru a circula liber cu copilul oriunde va doriti.

  • Buna ziua D-na Avocat.Ma numesc Alin si as avea si eu o intrebare la dv referitoare la divort, poate un raspuns cu speranta.Sunt casatorit din februarie 2004 cu o irlandeza in tara respectiva(mentionez ca starea civila este facuta la primaria tarii-Irlanda si nu la ambasada Romaniei).Ne-am despartit in octombrie 2008 pe motiv ca am prins-o in patul meu, cu tatal copilului pe care il are(poate fi vorba de adulter?eu banuiesc ca ma insela cu el).Din acel moment octombrie 2008 suntem separati.Vreau sa divortez cat mai repede insa din cate am inteles legea acestei tari referitoare la divort este mai dificila, trebuie sa stai separat 4 ani, dupa care aplici pt divort, iar in cel mult 6 sapt poti divorta.Ideea este ca eu am planuit ca la anul in iulie sa ma recasatoresc cu actuala iubita si nu stiu ce este de facut, daca se poate face ceva sa pot divorta mai repede decat spune legea irlandeza.Mentionez ca nu am copii cu ea, nu avem bunuri, este de-acord sa divortam.Nu exista nimic in legea noastra romana sa se poata pronunta divortul mai repede?Nu se poate aplica ceva sa se rezolve mai repede divortul,pana la anul in iulie?Va rog mult sa imi dati un rasp pe mail, si daca este ceva posibil va contactez imediat.Va multumesc!

  • buna ziua, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati daca se poate.
   acum cativa ani am facut un credit cu garantie imobiliara. am platit ratele la zi pana in momentul in care dobanda s-a marit si nu am mai facut fata. intr-un final nu am mai platit si banca a inceput sa faca executarea silita a imobilului printr-un birou judecatoresc. am primit tot felul de somatii pt executare. din fericire am platit suma integral la cec cu declaratie de consemnare (asa cum mi-a cerut executoarea). am fost la bej si am incheiat un proces verbal de incetare a executarii. peste o saptamana trebuia sa ma duc la executoare sa mai imi dea o serie de p-v si alte acte si mi-a spus ca nu poate sa mi le dea pt ca banca a mai gasit un rest de plata de 10000 lei si executarea continua. intrebarea mea este : cum se poate sa imi mai ceara bani dupa ce a incetat executarea silita? este legal?

 2. Buna ziua!Doamna,va rog daca doriti sa-mi raspundeti la o intrebare si anume:Care sunt drepturile fam.in cazul meu relatia s-a oficiat in Rom.la Primarie apoi am venit aici in casa sotului meu in Canada.Ne-am cununat in 2006 iar el are casa cumparata din 2005,mai ales ca habar n-am ce legi au ei aici sigur cred ca difera de ale noastre din Romania;mentionez ca el este singur trecut pe actul casei acesteia.
  Scuzati-mi prescurtarile,astept un raspuns,va multumesc si va doresc o zi buna si multe succese in cariera !

 3. Banuiesc,ca doriti sa stiti,ce drept aveti asupra bunurilor sotului dumneavoastra(in speta casa ).Asa cum ati descris dumneavoastra situatia,casa este un bun personal al sotului -fiind dobindita in 2005,iar casatoria s-a produs in 2006,deci nu aveti nici un drept asupra acestui imobil in cazul unui divort cu partaj,fiind insa mostenitoare in cazul decesului acestuia(ca si sotie supravietuitoare)alaturi de copii defunctului ,daca exista . Toate bunurile care s-au dobindit sau se vor dobindi impreuna ,dupa data casatoriei ,au regim de bunuri comune ,ceea ce va confera dreptul la jumatate din toata masa partajabila.

 4. Buna ziua,

  Cred ca as fi interesata sa apelez la serviciile dvs, daca aveti suficient timp la dispozitie.

  Am semnat un contract de servicii de internet cu niste clauze destul de impovaratoare si pe care nu-l pot rezilia decat daca achit valoarea abonamentului pe 3 ani. Din cate am citit eu in contract, singurele posibilitati de a scapa fara aceste plati ar fi falimentul sau daca rezilierea s-ar produce din culpa furnizorului.

  In contract mai este scris ca daca una dintre parti nu-si respecta contractul, acesta poate fi reziliat fara interventia instantei. Printre obligatiile pe care nu si le respecta ar fi:
  – calitatea serviciului de internet (merge f prost dar cred ca e cale lunga cu reclamatii, notificari, asteptari raspuns, apelarea la ANRC etc)
  – si ar mai fi obligatia de a publica pe site-ul lor tarifele si de a le furniza clientului la cerere, niciunul dintre aceste lucruri nefiind respectat. Pe site este scris sa sunam la un numar pt a afla tarifele, la acel numar raspunde cineva ca tarifele nu sunt fixe si pot fi negociate doar cu reprezentatul lor de vanzari.

  Intrebarea mea ar fi: cat de repede si de simplu s-ar putea rezolva acest lucru, pentru ca am mai apelat la un avocat si probabil are cazuri mai importante, drept pentru care tot sunt in asteptare, lucru care ma costa, tariful abonamentului pe care trebuie sa-l achit fiind destul de ridicat.

  Ati fi interesata sa preluati acest caz?

  Va multumesc.

 5. Sigur ca pot sa va consiliez si sa va reprezint in cauza dumneavoastra,Daca doriti sa reziliati contractul incheiat,va trebui sa-l studiem si sa vedem care este continutul lui,dupa care vedem care sint posibilitatile dumneavoastra.Daca va hotariti,va astept cu un telefon .Succes!

 6. Buna ziua,

  Nu v-am gasit adresa de email pe site. Puteti sa mi-o trimiteti pe mailul meu?

 7. antalice2001@yahoo.com

 8. Doamna avocat, pentr data d2 24.04.08 am fost citat de Jud.Sector 2, in calitate de parte civila, in proces cu X in calitate de Revizuent pentru Revizuire- Fond – vatamare corporala din culpa(art.184 CP) alin. 1,3.
  – Citatia am primit-o, si eu si sora mea(parti civile), pe numele noastru dar, pe adresa postala a defunctei noastre mame, victima unui accident auto, la 01. o6.2005?? Autorul accidentului, dl.X, a fost judecat si condamnat definitiv( emitandu-se in acest senssi ordonanta prezidentiala) in iunie 2007. Condamnarea a fost:doar, plata inculpatului a unei amenzi penale de 2000 ron, plusmodeste daune morale si materiale catre noi, parti civile si respectiv catre Policlinica Ortopedie Foisor si Spit. Sf. Pantelimon(unde mama a fost operata urgent,ulterior decedand(de,2005). Mai precizez ca, dupa accident,inculpatul a transportat victima la spit. Foisor, unde avea interese,desi spit. de urgentaFloreasca era mult mai aproape!!!Aici, a fost tratata superficial, spunandu-i-se in scris, sa revina peste 2-3 zile.Nici Inculpatul si nici medicul de garda nu au anuntat atunci politia, nerevenid nici la locul accidentului!!! Abia dupa cateva ore a anuntat personal accidentul la politia Udriste, iar pe noi ca fii(desi mama avea asupra sa cartile noastre de vizita?). Vreau sa stiu ce rol are aceasta citatie, acest proces, pentru care, tendentios, nu am primit cererea motivata a inculpatul de chemare in judecata, ce trebuia atasata citatiei!!!. Ce sanse de castig, avem si cat ar costa angajjarea unui avocat??
  Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
  Cu respect,
  Adrian Stasek – potential client.

 9. Revizuirea,face parte din caile de atac extraordinare,fiind creata in scopul inlaturarii eventualelor erori judiciare din cuprinsul unor hotariri penale definitive.Pe aceasta cale sint sesizate si indreptate eroricare privesc fondul cauzei,judecatorii stabilind gresit faptele si imprejurarile in care acestea s-au comis,iar aceasta eroare se desprinde pe baza unor elemente exterioare cauzei judecate.Hotaririle definitive pot fi supuse revizuirii,atit cu privire la latura penala cit si cu privire la latura civila.
  Desi nu am suficiente informatii, cred ca ,sinteti in situatia revizuirii solicitate de catre inculpat si de aceea ati primit o citatie sa va prezentati la un termen la judecatoria sau tribunalul care a judecat cauza in prima instanta.In ceea ce priveste cererea de revizuire,aceasta trebuia depusa in dublu exemplar,sau in atitea exemplare cite parti sint,ceea ce in cazul dumneavoastra nu s-a intimplat,revizuientul depunind o singura cerere de revizuire-pentru instanta.De aceea nu aveti atasata cererea la citatie.Cu privire la revizuire,aceasta cale de atac e destul de rar admisa,deoarece,ea desemneaza asa cum am precizat mai sus,situatia unor erori judiciare,ceea ce sincer ,nu cred ca ar fi cazul prezentat de dumneavoastra.Inculpatul,si-a exercitat aceasta cale extraordinara de atac,neavind nimic de pierdut,situatia sa neputind sa devina mai grea decit este,ceea ce e un motiv destul de bun.Sansele sint in mod cert de partea dumneavoastra.Onorariu avocatului ,poate negociat numai dupa studierea dosarului dumneavoastra.Succes!

 10. Buna ziua,
  am un baietel de 1 an si 8 luni rezultat din concubinajul cu fostul meu logodnic. In urma despartirii de acesta am intentat actiune de stabilire a tutelei. Procesul s-a derulat pana in prezent la judecatoria sect 4 unde eu si copilul avem domiciliul, insa tatal copilului a cerut stramutarea procesului la sect 2, unde el are domiciliul, pt ca acolo are relatii. Ma intereseaza daca este vreo cale prin care eu pot cere intoarcerea procesului la judecatoria sect 4 si ce motive sunt acceptate pt aceasta.
  Multumesc!

 11. In general ,actiunea pentru stabilirea tutelei este de competenta judecatoriei domiciliului minorului,stramutarea la alta judecatoriei putind fi posibila doar in cazuri expres prevazute de lege
  art.37 (1)c.proc.civ.-una dintre parti are 2 rude sau afin pina la gr.al IV lea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei;
  (2)pentru motive de banuiala legitima sau siguranta publica;banuiala se socoteste legitima,cind se presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor pricinii,calitatii partilor ori vrajmasiilor locale;motive de siguranta sint socotite cind judecarea procesului ar produce tulburari publice;
  De regula,cererea de stramutare este respinsa ,daca nu e pentru un motiv temeinic si expres prevazut de lege.

 12. sunt fin iasi si am un proces la ICCJ , comercial cu o firma din austria. am pierdut apelul la iasi si as dori sa stiu daca studiind dosarul si reperezentata de dvs as avea sanse de acistiga. Suma in discutie este de 100.000 euro
  Petru Ciobanu

 13. as vrea sa va povestesc si eu ce am patit.
  in urma divortului am inceput partajul.
  mentionez ca am achizitionat ap. al 4 ani dupa ce ne-am casatorit
  procesul a decurs frumos la inceput ,am obtinut si evaluare,sa cerut si reevaluare(care a fost mai mare decit prima),dar toate procesele s-au incheiat ca nu am nici un motiv sa deschid procesul,si i sa dat dreptul lui sa ma scoata din cartea funciara.
  motivul a fost ca el a demonstrat ca el are banii de la fratele lui,cu toate ca si instanta spune ca nu tine cont de declaratiile lui caci sint facute in timpul procesului, si cu toate astea…
  aceeasi judecatoare care a judecat recursul la partaj a judecat si recursul la divort(la judecatorie si curte mi-a fost incredintat copilul mie,iar recursul i l-a incredintat lui)
  am facut un memoriu la CSM,dar mi sa raspuns ca: potrivit legii nr.317/2004,nu intra in compententa lor solutionarea aspectelor sesizate.
  acum vreau sa-mi pregatesc actele pt. Curtea Europeana:oare credetii ca mai am o sansa ca sa arat ce fac unii judecatorii

  cu stima.

 14. Buna ziua,cu respect va rog sa-mi spuneti daca angajatorul sau membrii comisiei de disciplina au dreptul sa desfaca un contract de munca.Am fost sanctionata cu sanctiunea disciplinara mustrare scrisa fara sa fiu audiata .Am fost propusa pentru alte comisii de disciplina in urma carora nu primesc procese verbale si nici decizii ci doar rechemare in alte comisii de disciplina cu acelasi caracter.Nu am respectat o nota de serviciu in care m-i se cerea sa ma deplasezla o unitate si sa remediez niste fapte grave acolo care nu erau de competenta mea eu fiind detasata la acest compartiment si debutanta pe acest post.Mentionez ca sunt medic vet la DSVSA Ilfov.Va multumesc,si astept un raspuns de la dumneavoastra.Luni am din nou o comisie de disciplina.Cu consideratie F.B.

 15. buna ziua,as vrea sa va intreb daca exista vreo lege in care este specificat faptul ca un student la drept in ultimii doi ani de studiu poate sa-si satisfaca stagiatura,deci daca nu a luat inca licenta,.Va multumesc mult!!!!cu stima!

 16. Stagiatura in avocatura nu poate fi efectuata decit dupa admiterea examenului de licenta si dupa admiterea intr-un Barou .Alte detalii sint in LEGEA 51/1995 privind statutul profesiei de avocat.

 17. Nici o sanctiune disciplinara nu poate fi aplicata fara indeplinirea procedurii prealabile a cercetarii disciplinare.Toate deciziile luate fara aceasta cercetare prealabila sint anulabile in instanta.Legile in materie de dr. muncii sint in favoarea angajatului,ceea ce ar trebui sa va dea incredere in atacarea in instanta a deciziilor luate de angajator fara respectarea procedurilor impetuos obligatorii.

 18. am un SRL si vreau sa-l declar falimentar din cauza ca cheltuielile au depasit veniturile si sunt in incapacitate de plata ,,,si am si un cntract de inchiriere neomorat….in caz de faliment ..care sunt raspunderile mele ca asociat unic ,,,,,

 19. buna ziua,
  sunt director genaral al unei societati de amenajari interioare. Secretara-casier angajata a societatii, cu prilejul unui control de rutina, a fost gasita cu unele abateri grave(lipsa in casierie, inregistrari false in registrul de casa, emiteri de chitante false, neinregistrate in reg de casa…etc)…motiv ptr care am propus in urma unei anchete disciplinare…desfacerea contractului de munca disciplinar. Totusi…clientii societatii, care au platit facturile emise de societatea mea…si care au chitante stampilate de societate…dar care nu apar in evidenta societatii…doresc sa le fie recunoscute platile. Ce posibilitati am de recuperare a debitelor si cum as putea sa-mi indrept actiunea impotriva drei secretare.
  cu multumiri, adriana c.

 20. Plingere penala impotriva secretarei -casier,in care va constituiti parte civila cu suma cu care ati fost prejudiciata(inclusiv toate chitantele false si debitele nerecuperate rezultate in urma savarsirii infractiunilor).Pot fi parti vatamate si clientii care au fost inselati cu chitante false,fiind in aceiasi situatie ca si d-voastra.

 21. In Legea nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei veti gasi toate datele cu privire la faliment.

 22. sunt casatorita de 10 ani,am un copil,cand m-am casatorit sotul avea casa construita,,,,in timpul casnicie cum 1 an sotul meu a de deschis o firma,un srl,firma in care eu nu sunt trecuta!VA ROG MULT sa-mi spuneti ce drept am eu la casa,si la firma,,,in cazul unui partaj.cu stima,,,,dia!!

 23. In masa partajabila intra bunurile dobindite in timpul casatoriei(imobile si mobile).In cazul d-voastra,casa nu intra in masa partajabila,deoarece este un bun propriu al sotului,aceasta fiind construita inainte de casatoria cu dumneavoastra.Puteti sa cereti o anumita suma care sa reprezinte imbunatatirile aduse impreuna casei daca aveti acte doveditoare sau acordul sotului.In ceea ce priveste SRL -ul,nu se poate cere partajarea SRL-ului,societatea comerciala fiind persoana juridica cu capital propriu,neintrind in masa partajabila a sotilor.

 24. multumesc de raspuns,,,!!!nu cer insa partajarea srl-ului,,,,dar vreau sa spun ca el fiind administrator ,,a cumparat o masina cu o valoare f mare,,,de fapt in termeni contabilicesti,,,administratorul a impumutat firma sa cu bani ,,,pt a cumpara aceasta masina.administratorul este sotul meu,,,,banii care i-a dat firmei nu sunt bun dobandit in timpul casatoriei?sau proftul acestei firme,,,dupa un anumit timp,,,nu poate fi impartit,,,???
  cu stima!!!

 25. Doamna Avocat
  Locuiesc in Germania unde am domiciliul stabil si loc de munca. Sunt mama a 3 copii – 20, 18 si 10 ani. Cei mari sunt aici cu mine dar, pentru cel mic, trebuie sa deschid actiune de reincredintare minor cat de repede se poate. Nu dau aici prea multe detalii. Important este sa stiu daca ma puteti reprezenta si, daca da, cum putem intra in legatura pentru a va relata intreaga situatie. M-as bucura tare mult daca mi-ati raspunde in adresa de e-mail si mi-ati lasa, eventual, un numar de telefon.
  Va multumesc si va doresc o zi buna!

 26. Adresa mea: zewa_soft2007@yahoo.de

 27. Buna ziua!daca aveti putin timp,va rog frumos sa-mi dati un sfat!sunt in proces de divort cu partaj.Imobilul in care locuim a fost dobandit de mama mea,in sensul ca a avut o garsoniera inainte,a vandut-o si apoi cu banii obtinuti a cumparat apart iar in act am fost trecuti,eu cu sotul meu!Stiu ca acum este un bun comun,dar pot sa dovedesc ca numai eu ,cu ajutorul mamei,am contribuit la dobandirea lui?Pentru ca el nu a contribuit cu nici un ban!De asemenea,pot cere ca imobilul sa devina bun propriu si sa se dispuna intabularea pe numele meu?

  Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare sfatul d-voastra!

 28. Trebuie sa dovediti ca banii cu care s-a cumparat apartamentul ,au provenit din vanzarea garsonierei mamei d-voastra.Puteti dovedi prin orice mijloace de proba:acte,martori,interogatoriul sotului ,etc
  Cereti atribuirea in proprietate a imobilului,cu stabilirea unei cote majore in favoarea d-voastra si plata unei sulte catre sot.Dat fiind faptul ca,actul e facut pe numele amindorora e destul de greu sa reusiti sa obtineti o sentinta de partaj prin care sa va fie atribuit bunul fara a-i da o sulta sotului.Succes!

 29. Buna ziua, am o problema, am un proces de partaj pe 3 ian 2009, si nu sunt reprezentat. Fosta mea sotie nu este de acord cu partajarea bunurilor, ea sustinand ca ii revine ei totul pe motiv ca ii ramane copilului rezultat din casnicia noastra. Am inteles ca este nevoie de martori, iar eu acesti martori nu am, ce pot face? Va multumesc anticipat.Si inca ceva ce onorariu aveti dumneavoastra la un partaj? O zi buna va doresc!

 30. Buna ziua. Am o problema juridica la care caut raspunsul dumneavoastra. Acum trei luni am infiintat un srl cu 3 asociati toti cu 33% aport la profit si pierdere. Unul dintre acestia a preluat si functia de administrator (Nu eu). Prima luna a iesit in contabilitate un minus in stoc. La sfarsitul celei de a doua luni deoarece nu am putut continua am intocmit actul de cesiune prin care doi asociati, eu si administratorul predam partile sociale unui nou asociat persoana fizica. Trebuie sa precizez ca nu am facut nici un act de vanzare cumparare ci doar am inregistrat datele la ORC. Acum cel care a preluat firma vrea sa ma dea in judecata pentru a recupera banii pierduti in prima luna de activitate. este posibil asa ceva? el stia de la bun inceput ca firma merge in minus deoarece a ramas unul din trei asociati in firma impreuna cu el. va multumesc

 31. Ptr.potential client-imi pare rau,insa pe 03 ian 2009,nu va pot reprezenta,deoarece nu sint in tara.Pot sa va spun,ca toate bunurile (mobile si imobile) dobindite in timpul casatoriei ,sint bunuri comune si sint supuse paratajarii in cote egale de 50% .Nu are relevanta cui i se incredinteaza copilul rezultat in timpul casatoriei,bunurile dobindite in timpul casatoriei se vor imparti in cote egale celor 2 soti,daca una dintre parti nu dovedeste contrariul.Partajarea prin instanta poate fi incheiata si printr-o tranzactie,prin care se stabilesc cotele sotilor si se confinteste invoiala lor.
  La primul termen de judecata,puteti cere un termen ulterior pentru angajare aparator(avocat) si vorbim dupa 18 ianuarie 2009,cind ma intorc in tara.Succes!

 32. Buna-seara, doamna Alice,
  Apelez la dumneavoastra cu o mare rugaminte: permiteti-mi sa va expun o situatie legata de desfiintarea unui post printr-o hotarare de consiliu local, pe care l-am detinut pana in luna 06.2008, post de conducere de director adjunct, fara insa a exista motive si de hartuire morala, la care sunt supusa (sau de abuz in functie).
  Trec printr-o situatie din care-mi doresc foarte mult sa ies cu bine, dar ma tem ca pentru aceasta am de facut multi pasi care vor consta intr-un sir prea lung de reclamatii si la un nivel prea inalt.
  Sunt in proces cu institutia la care lucrez, pe contencios-administrativ, dar as dori din suflet, daca credeti ca ati gasi timp, sa va explic si eu prin ce trec si sa va spuneti parerea.
  De la dumneavoastra am aflat, de pe internet, despre legile care stau la baza hartuirii morale, moment in care, studiind si alte articole care o definesc, am realizat ca o traiesc de fapt, de ceva vreme buna (de cativa ani), dar cu intamplari din ultimul an, mai grave. Am scris si o petitie (sesizare) la CNCD, unde am depus-o, insa nu stiu daca am procedat bine, daca este OK ceea ce-am scris si…v-as intreba daca va ocupati de astfel de cazuri. Eu sunt din Tg. Jiu, dar daca ati avea posibilitatea, m-ati putea reprezenta. As dori sa deschid si proces directorului institutiei la care lucrez, de hartuire morala, daca insa constat cu certitudine ca faptele prezentate se includ in aceasta categorie sau pt abuz in functie. ori, pe aceste tipuri de procese, nu cred ca sunt avocati de incredere in Tg.Jiu. Eu nu am mare incredere nici in cei care ma reprezinta in actualul proces, din motive pentru care, oricine ar cunoaste justificarile, l-ar pune pe ganduri…
  Sunt mai multe de spus, drept pentru care va cer inainte acordul pentru a discuta.
  Cu respect,
  Fanusa Popescu

 33. am fost chemat la comisia de disciplina pe data de 29.12.2008 si nu m-am prezentat.Ce se mai poate face in acest caz?
  In cerere scria asa: „sa ma prezint in data de 29.12.2008 in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile cf. art. 267 alin. 1 din Codul Muncii pentru rezolvarea situatiei dosarului de personal, motivat de absenta dumneavoastra de la serviciu din data de 11.11.2008 si pana in prezent si a refuzului continuari relatilor de munca, exprimat prin comunicatul de presa semnat de catre dumneavoastra”
  Comunicatul de presa a fost semnat de mine pe data de 11.12.2008 si eu am fost dat afara.Eu am fost chemat pentru efectuarea cercetarii discilinare de catre o firma cu care eu nu am semnat nici un contract colectiv de munca pe aceasta firma.Eu am semnat contractul pe alta firma.

  Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in aceasta situatie?

 34. Buna ziua doamna avocat. Eu am nascut un baietel in Italia si as dori sa obtin si cetatenia Romana. In Italia nu primesc nici un fel de ajutor financiar si as dori sa stiu daca aici sunt indreptatita sa primesc ceva. Eu nu am mai lucrat in Romania din 1995 dar fiind detinatoare de 2 apartamente inchiriate, platesc regulat impozitele la stat. Va multumesc pentru timpul acordat.

  • Sper ca am inteles bine situatia d-voastra,ati nascut de curind in Italia si vreti sa stiti daca puteti beneficia de indemnizatie de la statul roman.Nu puteti beneficia de indemnizatie de maternitate de la statul roman,deoarece nu aveti timpul de cotizare la asigurarile sociale romanesti.Nu are relevanta ca platiti impozite pe casele pe care le detineti,de indemnizatia de maternitate beneficiaza mamele care au cotizat la asigurari sociale cel putin un an inainte de nasterea copilului .

 35. Buna ziua! Va rog foarte mult sa-mi dati si mie o solutie la problema mea… am doi copii, unul dintre ei este minor, eu si copiii stam in aceeasi casa cu sotul meu; casa cumparata de amandoi. Vreau sa intentez un proces de divort dar nu stiu ce se va intampla cu mine si cu copiii, daca locuinta ii va fi incredintata sotului. Se va lua in vedere ca copiii vor sta cu mine? Casnicia noastra nu mai merge, numai este nici un mijloc de conciliere, motivul pentru care vreau sa divortez este violenta verbala din partea sotului! Va multumesc mult!

  • Ptr.Bitoi Gina-
   Cererea de divort poate contine mai multe capete de cerere,respectiv incredintarea minorilor si partajul bunurilor comune.Bunurile comune se impart in general in cote egale intre soti.Imobilul poate fi atribuit unuia dintre soti cu obligativitatea de plata a unei sulte catre celalalt.Copiii nu au cota din locuinta bun comun,ci numai sotii care-si impart bunurile comune in cote egale de 50% fiecare,bineinteles daca nu se cer alte cote.Succes!

 36. buna ziua doamna Strecheanu. Va rog sa ma indurmati in urmatoarea problema:in anul 1992 am nascut un baiat in Germania/Hannover de unde mi s-a eliberat un certificat de nastere.Am neglijat sa ii fac certificat de nastere romanesc la intoarcerea in Romania . iar de 2 ani incerc sa fac acest lucru si nu reusesc deoarece mi se solicita ceritficat de nastere cu APOSTILA, Eu nu am posibilitatea sa ma deplasez in Hannover si nu stiu cum sa rezolv aceasta problema. Copilul meu are mari probleme la scoala deoarece nu am prezentat nici acum actul de identitate.

  Va multumesc anticipat!

  • Ptr.Jarda Florentina-
   Incercati sa mergeti la Ambasada Germaniei in Romania.E posibil sa poata fi apostilat certificatul acolo.Cereti mai multe relatii la ambasada Germaniei,poate va dau ei vreo varianta…,sau poate prin DHL-sunati la Hannover,vedeti ceea ce va trebuie pentru a apostila certificatul si trimiteti toate cele necesare prin DHL,cu cerere de remitere a certificatului apostilat, in mod similar prin DHL, pe cheltuiala d-voastra.Succes!

 37. Fosta sotie a divortat de actualul meu sot in US ( unde s-au si casatorit ) ,el avand dubla cetatenie si ea doar cetatenie romana. La 3 ani dupa divort ea a venit in tara sa obtina hotararea definitiva si irevocabila la locul de domiciliu (Brasov) unde a si fost inregistrata casatoria respectiva. Sotul m-a delegat prin procura speciala sa ridic acea hotarare de la Tribunalul pt Familie si Minori ( ei nu au avut copii) . Nu mi s-a eliberat acel act intrucat trebuia sa deschid un nou proces pt exequator ( asa mi-a zis o angajata a arhivei locale). Nu inteleg de ce nu mi s-a eliberat acest document din moment ce fosta sotie a facut exequator si are actul respectiv (l-a solicitat pt a se recasatori)? Fiind mandatara sotului meu trebuia sa mi se elibereze actul fara a fi nevoie de un alt proces,nu? Ce as putea face in acest sens ? Se poate obtine acel document in aceeasi zi ? Va multumesc anticipat !

 38. Va rog daca se poate sa_mi raspundeti la o nelamurire.Ambii parinti sunt decedati nu mai am frati si nici alte rude,vreau sa trec actele de proprietate pe numele meu pentru ca apoi sa pot vinde o parte din terenul din curte.Ce acte am nevoie pentru a face acest lucru?Va multumesc!

  • Ptr.georgiana-
   Trebuie sa faceti succesiune in urma parintilor.Cu certificatul de mostenitor ,cadastru,intabulare,puteti vinde.Succesiunea se face la notar.Succes!

 39. Buna ziua doamna avocat! Va rog foarte mult sa-mi dati si mie o solutie la problema mea…Am o casa , un teren si o hala.Casa a fost achizitionata in timpul casatoriei. Ulterior s-a construit hala . S-a facut act de vanzare cumparare pe numele mamei si al soacrei acum 4 ani.Poate fi atacat actul de vanzare cumparare? Soacra mea vrea sa ma scoata afara din casa fara sa-mi dea nimic. Inainte de casatorie am avut o garsoniera pe care am vandut-o in timpul casatoriei. Cu banii de pe garsoniera si inca o suma de bani am achizitionat o casa si un teren. Acum soacra mea vrea casa pt. fosta mea sotie.Va multumesc pentru timpul acordat.

  • Daca vreti un raspuns pertinent,dati-mi date concludente despre cazul d-voastra.Scuze,dar nu am inteles!

 40. Fosta sotie a divortat de actualul meu sot in US ( unde s-au si casatorit ) ,el avand dubla cetatenie si ea doar cetatenie romana. La 3 ani dupa divort ea a venit in tara sa obtina hotararea definitiva si irevocabila la locul de domiciliu (Brasov) unde a si fost inregistrata casatoria respectiva. Sotul m-a delegat prin procura speciala sa ridic acea hotarare de la Tribunalul pt Familie si Minori ( ei nu au avut copii) . Nu mi s-a eliberat acel act intrucat trebuia sa deschid un nou proces pt exequator ( asa mi-a zis o angajata a arhivei locale). Nu inteleg de ce nu mi s-a eliberat acest document din moment ce fosta sotie a facut exequator si are actul respectiv (l-a solicitat pt a se recasatori)? Fiind mandatara sotului meu trebuia sa mi se elibereze actul fara a fi nevoie de un alt proces,nu? Ce as putea face in acest sens ? Se poate obtine acel document in aceeasi zi ? Va multumesc anticipat cu speranta ca de data asta voi primi raspunsul mult asteptat.

  • Ptr.Manuela
   Cred ca trebuia sa va dea hotarirea,deoarece sotul d-voastra a fost parte in acest proces de execuator,deja judecat.
   Trebuie sa mergeti la arhiva,sa faceti o copie de pe hotarire si sa o legalizati cu mentiunea definitiva si irevocabila.Nu puteti sa mai cereti inca o data exequator,pentru ca vi s-ar ridica de catre instanta din oficiu exceptia puterii de lucru judecat si vi s-ar respinge cererea.Trebuie sa mergeti inca o data la tribunal si sa cereti legalizarea hotaririi .Nu intrati in amanunte cu arhivarele.
   Procedura este simpla.
   Faceti copie xerox de pe hotarire(din dosarul de la arhiva).
   Cereti la arhiva sa va duca dosarul la legalizare.
   Faceti o cerere de legalizare pe care o vizati la judecatorul de serviciu.
   Atasati o copie xerox de pe hotarire,o taxa de timbru de 2 ron si un timbru judiciar de 0.15 ron si procura speciala.
   In mod normal legalizarea hotaririi se face in aceiasi zi.
   Succes!

 41. va rog frumos sa-mi raspundeti la citeva intrebari daca se poate :sora mea este casatorita de 10 ani si are 2 copii de 5 respectiv 9 ani iar ea nu se mai intelrge cu sotul iar pe data de 23 ian a venit la parintii mei batuta mar a avut nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale .ceea ce vreau sa va intreb in urma divortului ce sanse are sa obtina copii neavind nici el si nici ea servici?va rog sa imi raspundeti si cam cit ar costao un divort

  • Ptr.muscalulaura-
   In ceea ce priveste incredintarea minorilor,consider ca,acestia vor fi dati in grija mamei,atita timp cit,dovedeste ca are o locuinta(chiar si la parintii d-voastra) si ca are posibilitate sa-i creasca(chiar si cu ajutorul pensiilor bunicilor materni).
   Onorariul este cuprins intre 1500 ron si 4000 ron,in functie de cite capete de cerere are actiunea.
   Ex. divort=1500 ron
   divort+incredintare minor=2000 ron,
   divort+incredintare minor+program de vizitare=2500 ron,
   divort+incredintare minor+program de vizitare+partaj=4000 ron

 42. Buna seara!

  Imi cer mi de scuze ca va scriu la o ora nepotrivita,dar am o mare nelamurire si va rog din tot sufletul sa`mi raspundeti.
  In luna Octombrie am cumparat un apartament,cu rate direct la constructor.In urma Ordonantei de Urgenta a legii 200/2008 privind cota parte de 5 % TVA.Fiind lege mi se pare corect ca si vanzatorii nostri sa o aplice,ori ei nici nu vor sa auda de asa ceva,motivand ca daca statu o sa ne restituie TVA inapoi ei nu au nimic impotriva.Ori lucrurile stau cu totul altfel,legea este lege si ar trebui respectsta dar ei nu vor sa recalculeze valoarea apartamentului cu cota de 5% TVA.Intrebarea mea este,ce ar trebui sa fac? pe cale amiabila nu vor sa recalculeze valoarea apartamentului.As avea sanse daca ia`s da in judecata? desi eu as prefera intelegerea de comun acord.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.

  Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs.

  • OUG nr. 200/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 , privind cota parte de 5 % TVA,a intrat in vigoare incepind cu 01.01.2009.Daca precontractul d-voastra a fost incheiat dupa aceasta data,atunci ,aveti sanse de cistig in instanta sa cereti obligarea vanzatorului la recalcularea pretului.Insa,daca precontractul a fost incheiat inainte de 1 ian.2009 atunci ,deoarece OUG nu se aplica retroactiv, obligarea vanzatorului sa recalculeze pretul are sanse foarte mici de reusita.In contracte,se considera ca la plata avansului si la incheierea antecontractului,partile au stabilit toate clauzele contractuale,respectiv,pretul,locatia,etc..Asa v-ati inteles la momentul incheierii precontractului,asa se va desfasura si finalizarea contractului.Succes!

 43. Va rog sa imi raspundeti, daca la formularea unei contestatii in anulare care are ca obiect stabilirea unei sume de bani care reprezinta sume de recuperat ca urmare a nerespectarii a angajamentului semnat cu o unitate de politie se achita taxa de timbru judiciar .

 44. Se timbreaza cu 10 ron taxa datorata ptr.cererea neevaluabila in bani.
  Vi se va pune in vedere sa timbrati prin citatie.
  Daca obiectul actiunii e evaluabil in bani,de obicei instanta stabileste taxa de timbru si va pune in vedere sa timbrati pina la termenul viitor.

 45. Buna ziua doamna avocat! Va rog foarte mult sa-mi dati si mie o solutie la problema mea,socrul meu a facut un testament sotiei mele in septembrie 2007 in care testa ca dupa moartea lui lasa unicei fice Dana toate bunurile mobile si imobile care se afla in patrimoniul sau dupa moartea sa.Ulterior eu si sotia ne-am stabilit in italia iar in 2008 febroarie socrul meu care alcoolic fiind a facut un antecontract de vinzare cumparare cu varul sotiei mele iar in luna aprilie au incheiat actul de vinzare cumparare si a vindut casa cu suma de 10000 de euro(zece mii)dupa care varul meu i-a luat toate actele sa nu poata avea acces la ele.dupa intoarcerea din italia am mers cu tatal meu la notarul care intocmise actele V-C si am constatat cu stupoare suma foarte mica cu care fusese vinduta casa.Nu ii venea sa creada nici socrului meu care sustine ca era sub influenta alcoolului cind a semnat actul.Mentionez ca in respectivul contract este stipulat dreptul de uzufruct viager,cumparatorul intrind in posesia casei din data semnarii contractului V-C si de fapt dupa moartea socrului meu.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si daca mai pot face ceva inpotriva acestui act de V-C.multumesc anticipat,Alin.

 46. Se poate cere anularea contractului de vanzare-cumparare cu uzufruct viager,pentru plata unui pret derizoriu.Una din conditiile esentiale de validitate ale unui contract de v-c este plata unui pret corect.Succes!

 47. Buna seara Dna avocat,
  Am divortat in 2003,si am vrut sa las partea ce imi revenea (jumatate din bunurile imobiliare: casa + teren aferent) celor doi minori rezultati din casatoria cu fosta sotie. Astfel am ajuns la o tranzactie incheiata in 2005, prin care fosta sotie se angaja sa-mi plateasca o sulta de o valoare X ce trebuia depusa in doua conturi de valuare egala(X/2) deschise pe numele celor doi copii. Suntem in 2009, copii sunt inca minori, si cred ca sotia nu are depozitele repsctive decshise – in nici un caz cu sumele precizate in tranzaxtie care figureaza de altfel si in hotararea de partaj…Cum relatia e f proasta din pacate- nu-mi vorbeste de peste 6 ani si nu-mi da nici o relatie depsre evolutia copiilor – eu traiesc in afara Romaniei vin de doua ori pe ani sa-mi vad copii – si am parte de obstructii de toate felurile pentru ai vedea si ai lua in vacante. Dar sa revin (aveti contextul!): daca banii nu au fost depusi cum figureaza in tranzactie, eu pot cere revizurea acesteia (vreaa sa fie tot in beneficul copiilor – nu vreau sa schimb fondul, dar vreau ca suma sa fie reactualizata intrucat atunci am cred, un pic cam generos cu ea)..;Multumesc anticipat pentru amabilitatea Dvs de a-mi raspunde.

 48. avem un SRL constituit din 2 asociati unul dintre ei find si administratorul societati.Care ar fii solutia cea mai avantajoasa pentru a numi un nou administrator(fara sa facem succesiunea)

  • Actul constitutiv al SRL-ului va arata exact modalitatea in care se procedeaza la decesul unuia dintre asociati si administratori.Acolo sint prevazute toate clauzele (daca mai continua srl-ul,cum functioneaza acesta pina la numirea altui administrator etc) Daca nu e prevazut nimic cu privire la aceasta in actul constitutiv,atunci trebuie facuta succesiunea.

 49. Ptr.Eugen-
  Tranzactia incheiata este definitiva si irevocabila,insa ea poate fi pusa in executare prin intermediul unui executor judecatoresc.
  Mai multe despre revizuire gasiti in articolul meu „Motive pentru revizuirea unei hotarari”.

 50. Buna ziua stimata doamna avocat . Este admirabila puterea dumneavoastra de a va imparti in problemele oamenilor aflati in tot felul de procese si necazuri . Am sa incerc sa va expun cazul meu si m-ati ajuta foarte mult daca mi-ati da un pretios sfat .
  Casatoria mea a fost desfacuta pe 19 decembrie 2008 iar instanta mi-a acordat minora rezultata din aceasta casatorie .
  Eu cu fata mea acum locuim la mama mea iar cu fostul meu sot nu pot ajunge la niciun acord privind bunurile pe care le-am dobandit in cei 16 ani de casnicie. Ce sanse as avea sa fac partaj , avand in vedere ca imobilul in care am locuit este pe numele lui si al mamei sale , eu aparand numai casatorita cu el .
  Terenul si masina pe care le detinem sunt pe numele lui . Este trist dar el considera ca i se cuvine totul iar mie nimic .
  In acest apartament ne-am mutat dupa 4 ani de la casatorie .
  Ce as putea face si ce sanse as avea daca deschid proces de partaj si nu in ultimul rand cat m-ar putea costa ?
  Chiar se bazeaza pe faptul ca nu am bani sa fac partajul , el a ramas cu totul iar eu cu fetita mea draga .
  Va multumesc anticipat si va doresc tot binele din lume !

  • Sint bunuri comune daca sint dobindite in timpul casatoriei,indiferent cine este titular de contract.Daca imobilul de care vorbiti este cumparat in timpul casatoriei,este bun comun si se partajeaza in cote egale intre soti,asta daca unul dintre soti,nu cere o cota majora cu plata unei sulte catre celalalt(trebuie sa dovedeasca de ex.ca un bun propriu-dinainte de casatorie-s-a transformat intr-un bun comun).Nu are relevanta cine e titular de contract,atita timp cit d-voastra erati casatorita cu el,atunci aveti cota de 50% din absolut toate bunurile comune.Partajul prin instanta(judiciar),are marele avantaj ca este mult mai ieftin decit partajul conventional(voluntar) care se efectueaza la notar.Partajul in instanta va costa 1/3 din partajul prin notariat.Eu zic sa cereti partajul in instanta si sa cereti cota care va revine din bunurile comune din timpul casatoriei.Succes!

 51. dar ar merge dizolvarea firmei sau incetarea activitati dak unul din actionari este decedat si ce acte ar fii necesare

 52. Da,daca va permite actul constitutiv.

 53. Buna ziua si ma scuzati ca tot la dumneavoastra apelez dar nu am la cine sa cer un sfat.V-am explicat cum am putut situatia mea .Am plecat numai cu copiliul dupa mine dupa 16 ani de casnicie iar acum sa aud ca el deja a facut succesiunea prin care jumatate este a lui si jumatate al mamei sale care mai este si bolnava de Alzheimer si a fost bolnava de cand a facut prima data actele nici nu stiu cum le-a putut face asa avand in vedere ca este senila si nu mai discerne de multa vreme nimic. Este legal stimata doamna avocat ce a facut ?In 1992 ne-am casatorit si ne-am mutat la el iar in 1996 am vandut si ne-am mutat in imobilul in care am stat pana acum.Acolo ne-am mutat si cu soacra bolnava de care am avut grija , stiti ce inseamna aceasta boala a creierului si de aceea ne-am si despartit iar acum el face tot posibilul sa ma scoata din tot .Chiar atat de usor se poate scoate un om dintr-un act ca si cum nu a existat si nu a facut nimic in astia 16 ani ?Ce as putea face in conditiile acestea ?
  Va multumesc din suflet pentru intelegere si numai bine stimata doamna avocat !

 54. Buna ziua Doamna avocat,
  Am si eu o intrebare daca vreti sa-mi raspundeti.
  Am avut un proces de iesire din indiviziune cu fratele meu si am pierdut pe mina avocatei mele. sentinta finala s-a dat pe 02.12.2008 si am de achitat o sulta de 2900 in 3 luni. Pe 5 feb am primit o adresa de executare silita , am trimis 1000lei prin posta cu mandat si acum pe 27.02.2009 am primit o citatie sa ma prezit la imobilul cu pricina(este vb de casa parinteasca unde mama are uzufruct viager si sta pe partea mea , ca el a luat partea lui pe care a renovat-o si sta acolo), pentru executare silita.
  Ce se poate intimpla? Ce sa fac?
  Multumesc din suflet d-na avocat

  • Daca termenul pentru plata sultei nu a expirat,nu se poate proceda la executarea silita .Faceti contestatie la executare.

 55. Multumesc (cu intarziere) pentru avizul Dvs!

 56. Buna ziua Doamna avocat,
  As avea o intrebare, daca puteti sa-mi raspundeti.
  Eu si sotul meu vrem sa ne cumparam o garsoniera in Bucuresti pe numele amandorura. (Sotul meu este cetatean strain, dar eu sunt cetatean ROMAN cu domiciliul in strainatate.) Credeti ca am putea beneficia de TVA-ul de 5% pentru cumpararea locuintei?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • DA,daca va incadrati in conditiile de mai jos:
   – Cota redusa de 5% se aplica asupra bazei de impozitare pentru livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite;
   – Termenul livrare ca parte a politicii sociale include livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depaseste suma de 380.000 de lei, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, achizitionate de orice persoana necasatorita sau familie;
   – Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor care in momentul vanzarii pot fi locuite ca atare si daca terenul pe care este construita locuinta nu depaseste suprafata de 250 mp, inclusiv amprenta la sol a locuintei, in cazul caselor de locuit individuale;
   -Orice persoana necasatorita sau familie poate achizitiona o singura locuinta cu cota redusa de 5%, respectiv:
   1. in cazul persoanelor necasatorite, sa nu fi detinut si sa nu detina nicio locuinta in proprietate pe care au achizitionat-o cu cota de 5%;
   2. in cazul familiilor, sotul sau sotia sa nu fi detinut si sa nu detina, fiecare sau impreuna, nicio locuinta in proprietate pe care a/au achizitionat-o cu cota de 5%.

 57. BUNA ZIUA ,va deranjez cu o problema la care ma chinuiesc de 10 ani sa-i dau de capat.Sunt nascut in bulgaria si beneficiez de legea nr 9 din 1998.Am depus un dosar in anul 2000 si am primit rezultatul in 2007 din toate proprietatile(doua case 450 m patrati si 3000m teren arabil )ma despagubesc cu 1490 roni cu pretextul ca in1940 comisia romano-bulgara nu au comfirmat aceste bunuri.Am facut contestatie si am adus din bulgaria documente cum ca proprietatile se regasesc in registrele primariei Turtucaia si in anul 1953 au trecut in posesia statului Bulgarsi totusi mi-se respinge dosarul si recursul la judecatoria Constanta .Ce pot sa fac?Am inteles ca singura speranta esteCEDO pentru care trebuiesc multi bani. Va multumesc pentru timpul acordat.

  • Ptr.CEDO nu va trebuiesc decit bani pentru traducerile actelor intr-o limba internationla,de obicei in franceza.Faceti un memoriu,(exista si un formular standard) la care atasati toate actele doveditoare -bineinteles traduse in franceza-pe care le trimiteti prin posta .O sa primiti toate comunicarile prin posta.La CEDO trimiteti cind ati epuizat toate caile de atac a hotaririi in Romania.Succes!

 58. buna ziua Doamna avocat,
  va deranjez deoarece as vrea sa ma ajutati cu un sfat de care am foarte mare nevoie,eu am fost casatorita,am si 2 copii,si aici vine problema,am fost plecata in spania 2 ani.iar sotul meu in acel timp avea o a relatie,cand am auzit,am divortat,iar el acum vrea sa imi ia copii cu acuzarea ca eu am plecat pentru ca mam plictisit de ei,ceea ce nu este adevarat,in acei 2 ani in care am fost plecata,am muncit pentru casa si copii.Dar el a pus si martori care sa zoca aceleasi lucru,ca as fi plecat ca mam plictisit de ei.spunetimi ce sa fac,ca sa imi pot recupera copii.sunt disperarta si vas fi recunoscataoare,daca miati raspunde cat mai repede.Va multumesc

  • Nu va pot ajuta decit daca imi trimiteti mai multe date.S-a pronuntat divortul si i-au fost incredintati copiii sotului?Sinteti actualmente in Romania?Sinteti acum in proces de divort?

 59. Eu si sotul detinem 2 apartamente,ambele cu habitatie viagera:pe unul parintii lui,pe celalalt mama mea.Am hotarat ca parintii sa-si ridice habitatiile si noi sa facem o tranzactie prin notariat.Initial am vrut sa facem prin tribunal,dar avocata a spus ca trebuie sa platim 10% din valoarea bunurilor partajate,desi noi ne intelegem,nu ne disputam nimic.Am citit aici ca partajul prin tribunal e cu 1/3 mai ieftin decat cel prin notariat.Daca fac tranzactie prin tribunal ce bani trebuie sa dau pana la urma? E la fel de legal si prin notariat?Daca socrii mei ridica habitatia de pe apartamentul care-mi ramane mie pot sa ma astept mai tarziu la eventuale pretentii din partea lor?

 60. Sa inteleg ,ca doriti sa divortati de sotul d-voastra si sa faceti partaj prin instanta.Exista 2 forme de partaj:
  1.voluntar sau conventional-prin notariat care se taxeaza la valoare(la un apartament poate ajunge la 7500 Ron+taxe ) si
  2. partaj judiciar-prin instanta ,care costa circa 3500 Ron.
  Daca se ridica habitatia, vanzatorii,nu mai pot avea pretentii ulterioare.

 61. se poate da in judecata inep pentru intarzaierea eliberari certificatului de nastere va rog sa-mi spunti daca exista vreun termen legal in care se poate elibera

  • Termenul de eliberare a actelor de stare civila este de 2 luni.Inep,de obicei se incadreaza in termen,insa,uneori ,daca sint probleme,inapoiaza lucrarea catre Starea civila cu mentiunea”incomplet” sau „insuficiente acte”,iar de la Starea civila nu va anunta,asa ca trebuie sa va interesati d-voastra in fiecare saptamina,prin telefon, de lucrare.E bine de stiut,ca la fiecare Stare civila,exista o zi pe saptamina in care primesc datele de la INEP.interesati-va de acea zi si sunati saptaminal.Oricine poate fi chemat in judecata daca din cauza acestuia s-a produs un prejudiciu moral sau material.

 62. I love your site! 🙂

  _____________________
  Experiencing a slow PC recently? Fix it now!

 63. Stimata d-na avocat,
  Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema : am incheiat la notar un contract de imprumut iar debitorii (in numar de 4, obligatia fiind solidara) refuza sa-mi achite suma de bani imprumutata, desi s-a ajuns la scadenta. Ce trebuie sa fac, ma adresez instantei sau executorului, pentru ca in cuprinsul contractului se specifica ca acesta este titlu executoriu, iar eu inteleg din asta ca il pot pune direct in executare fara sa mai cer aprobarea instantei?Si care instanta este competenta pentru ca cei 4 domiciliaza in localitati deferite?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns si poate ca ma veti reprezenta daca doriti dvs.

  • Trebuie sa obtineti o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila care sa aiba la baza contractul de imprumut incheiat in forma autentica.Instanta competenta poate fi cea de la domiciliul unuia dintre parati,sau locul unde s-a incheiat contractul(uneori e stipulat in contract instanta competenta).Executarea silita se demareaza dupa ce aveti hotarirea definitiva si irevocabila.Sint foarte importante clauzele stipulate in contractul de imprumut.Succes!

 64. Nu cred ca problema ce o voi ridica in urmatoarele randuri face parte din temele blogului, blog pe care il urmaresc cu interes de ceva timp, dar as vrea sa aduc in discutie o problema putin controversata…EXAMENUL DE ABSOLVIRE organizat de catre INPPA.
  Este foarte greu ca avocat stagiar sa afli informatii complete despre acest institut. Vreau sa trag un semnal de alarma cu privire la ceea ce se intampla in cadrul INPPA, pentru ca alti stagiari care vor dori sa se inscrie la acest institut sa hotarasca in conostinta de cauza.
  M-am inscris si eu la acest institut cu speranta ca pe langa faptul ca voi mai invata ceva in plus din experienta profesorilor, fata de ceea ce am deprins in perioada de stagiu mergand in instante si ca la finalul cursului voi sustine un examen corect.
  Dar SURPRIZA a venit o data cu examenul….
  Multi s-au inscris initial ca nu se pune accent pe prezenta la cursuri, cum de altfel a fost si in anii anteriori. Dar au modificat regulamentul in timpul anului…in sensul ca cine nu avea prezenta nu va putea sustine examenul de absolvire.
  Toate bune si frumoase, din cei peste 400 de cursanti daca au frecventat cursurile in jur de 50….
  Normal ca au sustinut examenul toti cei 400, iar cei care au frecventat zilnic cursurile cate 6 ore pe zi, au constatat ca de fapt au pierdut timp inutil pe la institut, cu foarte mici exceptii, pentru ca exista in cadrul institutului lectori (avocati) care sunt profesionisti si de la care un stagiar poate invata multe.
  Iar examenul a fost o mare dezamagire pentru cei care au invatat…
  Au dat dovada ca nu sunt organizati, o ora nu s-a facut nimic altceva decat sa ne plimbe de la un etaj la altul pentru ca nu stiau in ce sali vom sutine examenul. Astfel ca o ora ne-a plimbat prin 3 amfiteatre aflate la etaje diferite.
  Spetele au fost concepute in ziua examenului cu cateva ore inainte de inceperea acestuia, facute in graba, cu foarte multe greseli si mai ales chiar cu baremuri gresit date, ceea ce este INADMISIBIL pentru o astfel de institutie.
  Astfel, daca aveai norocul totusi ca o speta sa fie acceptabil formulata si dadeai raspunsul corect, in baza prevederilor din coduri, raspundeai gresit….sau spete formulate atat de gresit, incat cineva care intr-adevar s-a pregatit pentru acest examen, se afla in dificultatea de a raspune.
  Voi da un singur exemplu, desi ar fi fff multe.
  Una dintre spete avea ca cerinte sa identificam „CORECT” competenta instantei care este investita cu o cerere cu privire la un bun imobil. Cei care au invatat stiu de art 13 Cpc si au raspuns ca cererea se introduce la instanta in circumscriptia careia se afla imobilul, cei care nu au invatat au raspuns ca cererea se face la instanta domiciliului paratului.
  Ce au raspuns cei care au facut spetele?
  Se aplica art. 5 Cpc…
  Morala? Raspunzi bine, de fapt e gresit, raspunzi gresit, e de fapt bine si grila respectiva ti-a mai adus un punct.
  RASPUNSUL LOR LA INTREBAREA „DE CE NU ADMITETI CA ATI GRESIT LA BAREM SI IN FORMULAREA SPETELOR, RESPECTIV A INTREBARILOR SI SA LUATI IN CONSIDERARE RASPUNSURILE CORECTE?” a fost mai mult decat neprofesionalist, nedidact: „ATI RASPUNS CORECT, DAR NU LE PUTEM PUTEM LUA IN CONSIDERARE, INTRUCAT ALTI PROFESORI AU FACUT GRILELE SI NU PUTEM TRECE PESTE EI SI DEJA LUCRARILE AU FOST CORECTATE DUPA ACEST BAREM”
  In mod voalat au acceptat ca au gresit, dar totusi nu isi pot admite greseala….
  Voi incheia aici, sperand ca vor citi si persoane interesate de urmarea cursurilor organizate de INPPA.
  Daca as fi stiut de la inceput cum va decurge examenul cu siguranta nu m-as fi inscris, afland prea tarziu ca si cu un an inainte au facut aceeasi greseala, spete prost concepute sau cele care in mod chinuit aratau a speta si au dat un rapsuns gresit ca fiind cel corect.
  Dar cel mai dureros a fost atunci cand le-a fost adus la cunostinta ca la o speta au raspuns ca fiind corect o prevedere din art. 380 Cpc, pe obligatia de a face, un art abrogat prin OUG 138/2000 aprobata prin L 219/2005, au ridicat din umeri si au pastrat tacerea.
  Cei care vor sa se inscrie la INPPA sa adune toate informatiile necesare si apoi sa hotarasca.
  Multumesc pentru atentia acordata acestui subiect.

 65. scuze pentru eventualele greseli de tehnoredactare, dar oboseala si stressul cauzat de un astfel de examen isi spune cuvantul

 66. Stimata Domnisoara,

  As fi interesat sa angajez un avocat care sa evacueze chiriasii din casa mea. Casa a fost recuperata in justitie si s-au implinit 5 ani care am fost fortat sa tin chiriasii care miau distrus complect casa.

  Iata ce imi scrie avocatul care s-a ocupat pina acum:
  „Dosarul de evacuare are termen pe …….2009
  La primul termen de judecata la ………. chiriasii au solicita termen pentru lipsa de aparare pt asistenta judiciara gratuita.
  Platesc la zi chiria, sustin ca au cereri incurs de solutionare pt atribuirea de locuita sociala, cand veniti in Bucuresti discutam detalii”
  Eu nu vreau nici o chirie, vreau chiriasii care mi-au distrus casa evacuati imediat.
  Puteti lua cazul acum? Care ar fi timpul estimat de rezolvare? Va rog sa-mi trimite-ti prin email raspunsul care sa includa costul estimat.
  Multumesc
  Constantin

  • In cazul in care doriti sa ma angajati in acest proces,va rog sa ma contactati la telefonul 0723231413.Nici un avocat nu poate accelera modalitatea de desfasurare a termenelor procedurale din instanta.Cred ca ,pina acum,avocatul dumneavoastra nu a gresit cu nimic.Orice parte are dreptul de aminare a unui singur termen de judecata pentru lipsa apararii.Daca instanta le-a admis-o, atunci inseamna ca a fost intemeiata cererea.Acest proces se va termina in 3,4 termene,oricine ar fi avocat.Onorariul meu pentru o evacuare 3000 Ron.

 67. buna ziua doamna avocat . am si eu o intrebare la dumneavoastra daca se poate sa ma ajutati va rog. pe 21 mai voi naste un baietel. eu si tatal copilului nu suntem acsatoriti, traim in concubinaj. el lucreaza de pe 1 iunie 2008. la directia muncii m-am interesat si mi s-a spus ca poate beneficia de indemnizatia de 6 milioane de crestere a copilului.intrebarea este : daca nu suntem casatoriti, poate lua indemnizatia?si daca da, stiti cumva ce proceduri trebuie sa urmeze? va multumesc si va rog sa ma scuzati pentru deranj

  • Daca tatal recunoaste copilul in actele de stare civila,atunci are toate drepturile sa incaseze indemnizatia legala pentru cresterea copilului.Casatoria nu are relevanta inaintea intereselor minorului.Daca tatal intruneste conditiile de contributie acesta primeste indemnizatia.
   „Art. 1 – (1) Incepand de la data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.”
   In cazul d-voastra,daca ati naste pe 2 iunie ,tatal copilului ar putea primi indemnizatia de crestere a copilului.Succes!

 68. buna seara ,
  va rog ajutati-ma cu un raspuns la la urmatoarea situatie :am fost casatorita timp de 8 ani , in toata aceasta perioada sotul meu a fost asociat unic la o societate . In data de 4 aug 2008 am depus actele pentru divort , tot in aceasta perioada sotul meu a trecut intreagafirma pe numele mamei sale .
  Divortul s-a incheiat , nu am facut partaj , dar as vrea sa stiu daca am dreptul la ceva si daca da , cat , din profitul firmei ( mentionez ca firma a fost si este pe profit ) .

  • Partajul se poate cere oricind ,o data cu divortul sau ulterior acestuia.In cazul unui partaj,masa partajabila este formata din majoritatea bunurilor dobindite in timpul casatoriei.In cazul in care,dumneavoastra puteti face dovada ca, banii comuni ai familiei au fost investiti in societatea respectiva iar aceasti bani au produs profit,atunci aveti dreptul la jumatate din profitul societatii pina la data pronuntarii divortului.Succes!

 69. buna ziua,ma numesc ion vasilica,impreuna cu sotul meu am cumparat un apartamnet cu 3 camere de la icral acum 3 ani,in apartament locuia socrul si cumnata imreuna cu concubinul acesteia si un copil,cind am cumparat apartamentul sa trecut totul pe numelui socrului deoarece au spus ca dinsul este titular,sotul meu si socrul au mers la notar unde au facut un antrecontract precum ca socrul ii cedeaza sotului,noi am platit toata suma de bani,acum socrul si cumnata spun ca au drepturi,as vrea sa stiu ce drepturi mai au cei doi,noi platindu-le de fff multe ori intretinerea,deci va rog sa ne spuneti ce drepturi mai au cei doi,ce putem face pt a ne recupera bani pe apart cumparat,am investit facind totul de la 0,va multumesc.

  • In cazul dumneavoastra ,daca in contractul de vinzare cumparare e trecut socrul d-voastra,atunci el este titular de drepturi,chiar daca altcineva a platit suma pentru cumpararea apartamentului.Nu cunosc clauzele trecute in antecontract,insa pina la proba contrara(care s-ar putea face in instanta,in sensul punerii in aplicare a clauzelor din antecontract),proprietar este socrul d-voastra.

 70. Buna ziua dna avocat,va felicit in primul rind pt.disponibilitatea de a ne oferi la fiecare dintre noi cite un sfat util si salvator.Am urmatoarea speta:am o societ.in care usnt asociata cu mama mea si am achizitionat pe firma un apartament iar sfatul pe care vi-l solicit este,cum ma pot proteja in cazul unui divort,intrucit sotul meu sustine ca ii revine si lui din acest apartament care este pe firma,iar el nu este asociat.Avem 2 copii,iar el are mai multe societati si nu stiu cum sa ma pot proteja legal de astfel de situatii.Va multumesc anticipat

  • Persoanele fizice care nu sint asociate intr-o societate comerciala nu au drepturi si obligatii in legatura cu aceasta.In cazul d-voastra,sotul va trebui sa faca in instanta dovada sustinerilor sale.E putin probabil ca,apartamentul dobindit de catre o persoana juridica cu 2 asociati(altii decit cei doi soti),sa intre in masa partajabila-ca bun comun-in cazul unui eventual divort cu partaj.Apartamentul este bunul propriu al societatii comerciale.

 71. buna ziua!
  va rog frumos daca puteti sa ma sfatuiti si pe mine pt cazul meu.
  Am o bunica care in anul 1993 a incheiat un contract de vanzare cumparare cu un nepot care la acea data era minor(avea 17 ani si 3 luni).
  Este valabil acel contract avand in vedere ca nepotul era minor?
  Va multumesc anticipat!

  • Trebuie vazut contractul.E foarte probabil sa fi fost incheiat prin tutore.E greu de crezut ca la notariat s-ar fi putut incheia un contract fara a fi respectate conditiile de fond si de forma .

   • In contract nu este trecut niciun tutore, este trecut direct numele lui,iar in dreptul semnaturii este semnatura lui.

   • Am adaugat un articol cu privire la capacitatea de exercitiu ,ar putea sa va fie folositor!

 72. buna ziua ma numesc radeanu vasile si am cateva intrebari
  am o fiica grad 1 de handicap
  sotia este asistentul personal si in consecinta am depus o cerere de acordare a unei locuinte din fondul locativ de stat la primaria BRAGADIRU ILFOV in 1999
  de atunci primaria a acordat in mai multe randuri case dar noua nimic acum am depasit varsta si ne consideram discriminati
  in consecinta vrem sa ne adresam curtii de la strasbourg pe motive de discriminare
  daca puteti sa ne dati un sfat va multumesc anticipat

  • Pentru a va adresa forurilor europene,trebuie sa fi pierdut procesele la toate instantele romanesti.Incepeti prin a da in judecata Primaria Bragadiru la Judecatorie.Succes!

 73. buna ziua. ma numesc ioonut si am 23 de ani.
  in 2007-2008 am avut o relatie cu o fata. i-am imprumutat mai multi bani fara a avea o hartie la mana. la unele tranzactii i-am trimis si bani pe card. in 2008 septembrie ne-am despartit. in 2009 ma sunat si mi-a spus ca are nevoie de bani (500 roni) pt a plati la facultate daca nu o exmatriculeaza. i-am dat banii acestia pt ca mi-a promis ca mii va da si pe cei imprumutati anterior. am martor care a auzit conversatia noastra. i-am trimis banii pe cardul unei prietene pt ca ea nu avea card. acum cand i-am cerut banii nu mai recunoaste nimic si nu vrea sa mii mai inapoieze. daca o dau in judecata pot cere daune morale. va rog sa-mi raspundeti urgent
  pe adresa de mail: savelu_ro@yahoo.com

  • Da,dar e destul de greu de dovedit,deoarece nu prea aveti probe(proba cu un martor si extrasele de cont eventual -dar sint bani care s-au dus in alt cont decit al fetei pe care ati imprumutat-o) .Suma e destul de mica si s-ar putea sa va coste mai mult avocat,taxe timbru etc.Daune morale puteti cere daca dovediti ca v-a produs un prejudiciu moral prin fapta de a nu va inapoia banii!(foarte greu se obtin daune morale)!Succes!

 74. am inteles ca partajul voluntar care se face la notariat se taxeaza in mod curent ca un fel de vanzare-cumparare si costa destul de mult.se pare insa ca se poate intocmi un act care costa mult mai putin si care se numeste transfer de proprietate intre cei doi fosti soti si pe care notarii nu-l fac tocmai pentru ca ar incasa mai putini bani.rugamintea mea ar fi sa-mi spuneti daca intr-adevar s-ar putea realiza partajul prin acest act si daca poate fi atacat ulterior in instanta.partajul la notariat este la fel de sigur ca si cel in instanta sau e mai sigur daca ai hotarare judecatoreasca?mentionez ca as vrea ca niciunul din actele pe care le voi semna sa nu poata fi contestate.

  • Partajul se poate face mult mai ieftin daca este realizat prin instanta.Este o cale mai ieftina gasita de avocati pentru clientii lor.Initial se introduce cerere de partaj judiciar(adica prin instanta – partile nu se inteleg asupra cotelor)iar apoi, la termenul urmator se incheie o tranzactie intre cele 2 parti(adica un partaj pe cale amiabila).Procedura dureaza circa 2 luni,insa e mult mai ieftina decit partajul voluntar la notar!

 75. Buna ziua ma numesc Cornelia si am 49 de ani.
  Locuoiesc cu o persoana de 10 ani fara a fi casatoriti.Am mostenit o casa de la tatal meu acum 3 ani iar cu un an in urma am facut contract de vanzare cumparare cu promisiunea ca o sa-mi dea banii pe casa dupa o perioada ca sa pot pleca la baiat in Canada,dar acest lucru nu s-a intamplat.Ma puteti sfatui si pe mine intr-un fel macar sa-mi recuperez jumatate din bani
  Multumesc Frumos

  • Daca ati declarat in contracul de vanzare-cumparare ca ati primit pretul vanzarii- cumpararii,atunci nu prea mai aveti ce sa faceti.Puteti sa-l dati in judecata pentru neplata pretului,dar e f.greu de demonstrat.Neplata pretului vanzarii cumpararii da nulitate absoluta contractului de vanzare cumparare.

   • Multumesc frumos pentru raspuns

    Dar nu se poate dovedi ca plata nu s-a realizat daca nu exista nici un fel de chitanta?

   • In contractul de vanzare cumparare de obicei scrie ca s-a primit pretul .Verificati in contractul d-voastra de vanzare cumparare!

 76. Buna ziua,
  Am luat un credit si v-as ruga sa-mi spuneti daca sunt restantier la banca, si stau cu chirie la stat se poate ca banca respectiva sa demareze un proces penal pentru executare silita?, cel putin banca ma ameninta prin reprezentantul ei de aceste aspecte si-mi face numai probleme in familie.Cuvinte jignitoare,ca ma baga la inchisoare, imi ia copii si duce la stat si alte multe vorbe din acestea.Este posibil?Mentionez am incercat si o reesalonare a ratelor pentru a-mi fi mai usor insa pentru asta trebuie sa platesc inainte vre-o 1000 euro apoi reesaloneaza ratele, asa spune reprez. bancii
  Va multumesc anticipat.

  • Daca nu aveti bunuri imobile(casa,teren)pe care s-ar putea face executarea silita,banca nu are cum sa-si indestuleze creanta.Sub nici o forma nu vi se face proces penal,pentru ca, a nu plati ratele la banca nu este o infractiune.Procesele penale se declanseaza in momentul savarsirii unei infractiuni!Acestea sint metode de intimidare ale firmelor de recuperare creante !Daca este un credit negarantat(fara ipoteca),sansele bancii constau doar in a va pune poprire lunara pe salariu ,dar asta numai in urma unui proces civil,a unei hotariri definitive si irevocabile.Cuantumul popririi se calculeaza in functie de persoanele pe care le aveti in intretinere.

 77. daca un angajat are o problema si este concediat ilegal( sau i se cere demisia) fara temei de la firma la care lucreaza – fara nici un fel de avertisment scris sau verbal, in situatia in care ramane fara servici si automat fara bani, la cine poate apela sa il sustina in instanta?

 78. Buna ziua, doamna avocat !

  V-as ruga mult sa imi oferiti o informatie in legatura cu cazul meu:

  PARTAJ BUNURI COMUNE

  Pronuntata in sedinta publica 22.11.1999.

  Constata ca partile au dobandit in timpul casatoriei in cote de 50% fiecare apartament situat in Ilfov…
  Atribuie apartamentul reclamantei ( fosta sotie ) si obliga pe aceasta la sulta catre parat in cuantum de 946.710 lei.

  Doresc sa va spun ca este vorba de un apartament cu 4 camere, care a fost evaluat la ora respectiva la 332.046.000 lei ( expertiza tehnica – data 06.11.2000 ).

  Am redeschis procesul pe data de 26.02.2002.
  Hotararea curtii a fost: Constata perimata actiunea civila introdusa de catre IOAN…

  Fiind in situatia de a dormi in strada in urma acestei hotarari, si nemaiavand resurse financiare, nu am mai continuat procesul.

  Apoi am redeschis procesul pe data de 23 martie 2009 ( cerere de repunere in termenul de recurs ) la Curtea de Apel Bucuresti.
  Decizia instantei a fost: respinge cererea de repunere in termenul de declarare a recursului ca nefondata. Respinge recursul ca tardiv formulat. Irevocabila. IB/EC

  Am cerut revizuirea, iar termenul de judecata este 28.05.2009.

  Am inteles ca aceasta este ultima cale interna de atac.

  Doresc sa continuu acest proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

  As dori sa cunosc parerea dumneavoastra si care ar fi sansele de reusita. Si care este onorariul pentru un asemenea caz ?

  Va multumesc mult !

  • Sa inteleg ca,nu ati primit sulta,asta ar fi ceea ce va nemultumeste,sau cuantumul ei?Nu inteleg de ce nu ati atacat la timp hotarirea ,respectiv in anul 2000?
   Hotaririle date de catre instante in 2002,2009,par corecte ,existind un termen legal de a exercita caile de atac,acesta fiind cu mult depasit in 2002 si 2009,fara a se demonstra o cauza de suspendare a termenului,era normal sa va fie respinse cererile.La CEDO,puteti inainta cereri daca ati epuizat toate caile de atac la instantele romanesti.Onorariul este fixat in functie de date certe din dosarul dumneavoastra,de sansele de reusita,de probele de care dispuneti etc.

 79. Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei sunt divortati de peste 12 ani, ei au un apartament dobadit dupa casatorie pentru care nu s-a mai facut partaj in momentul divortului. Noi copii (2 fete pe atunci minore) am fost incredintate mamei si am ramas in apartament, tatal locuind la parintii lui. Pensia alimentara nu ne-a mai fost platita dupa un an de plata pe motiv ca nu are bani si ca ne lasa noua apartamentul. intr-un cuvant noi, copii nu am mai fost ajutati cu absolut nimic din partea tatalui, neparticipand cu nici o cheluiala de intretinere la scoli si facultate. Acum mama ar vrea sa faca act de donatie pe apartament pe numele unui copil dintre noi fara clauze de intretinere sau altceva iar tatal nu mai vrea. Ce sanse sunt sa obtin apartamentul? Avand in vedere ca tatal nu a participat la cresterea noastra sub nici o forma iar acum mai vrea si partea lui de apartament ( sau banii ).Va rog din suflet daca puteti sa-mi raspundeti. Sau cata cota parte ar avea mama daca numai ea si noi copii ne-am ocupat de apartament?

  • Mama d-voastra poate sa inainteze partajul in instanta,sa ceara o cota majora (adica peste 50%-atita cit are dreptul acum),sa ceara sa i se atribuie apartamentul in proprietate exclusiva,obligindu-se la plata unei sulte catre tatal d-voastra(sulta e o suma de bani proportionala cu cota care ii v-a fi atribuita tatalui in urma partajului)
   Pentru sustinerea cotei majore,de exemplu de 80%,puteti aduce ca probe acte,martori,interogatoriul paratului-care sa dovedeasca intretinerea exclusiva in toti acesti ani de catre mama d-voastra a apartamentului,precum si modificarile,imbunatatirile aduse acestuia in tot acest timp.In ceea ce priveste neplata pensiei alimentare,aceasta nu este o dovada ca tatal a inteles prin neexecutarea platii acesteia sa va cedeze partea lui din apartament,aceasta problema nefiind in legatura directa cu bunurile comune ale sotilor.

 80. Buna ziua.
  Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu obligatia angajatorului de a plati salariile angajatilor. Lucrez la CFR Marfa si pana azi, pe data de 09.06.2009 nu ne-a fost platit avansul, care in CCM stipuleaza data de 29. Imi puteti spune va rog cat au voie angajatorii sa intarzie plata salariilor? si care este primul lucru care trebuie platit? salariile sau datoriile societatii. Ne-a fost motivat de catre sindicat faptul ca societatea are de achitat o datorie mare la o banca, in caz contrar va lua locomotive si vagoane apartinand societatii. Ce se poate face in cazul acesta ca sa ne despagubeaza?

  • Salariile trebuiesc platite cu precadere,inaintea altor datorii.Puteti formula o actiune pe contencios administrativ la Tribunal-Sectia litigii de munca, prin care cereti instantei ca sa-l oblige pe angajator la plata salariilor si a unor despagubiri corespunzatoare prejudiciului cauzat prin neplata salariilor.

 81. sora mea care este in italia poate face la consulat un partaj voluntar ?exista o decizie prin care mama mea este posesoarea unor bani.a decedat iar noi cei 2 copii din tara am facut la notar acest partaj.EA IN ITALIA POATE ACELASI LUCRU?ca sa beneficieze si ea de drepturi. multumesc.astept raspuns pe e-mail.

  • Nu imi dati date suficiente despre ce anume doriti sa partajati,insa va pot spune ca la orice notar din Italia,sora d-voastra poate incheia aceleasi acte pe care le-ar fi incheiat la un notar din Romania.De cind Romania a intrat in Uniunea Europeana,actele pot fi incheiate oriunde pe teritoriul U.E-ului ca si cum s-ar fi incheiat in Romania.

 82. Buna ziua,
  In urma cu o luna am facut un contract de cesiune parti sociale cu plata in rate pentru o firma(pe care o detin)…s-a dat avans foarte mic (14% din suma finala) urmand a se da restul intr-un an de zile…drept urmare a fost intocmit un contract in care se mentioneaza ca daca la sfarsitul anului cei care au cumparat firma nu achita integral toata suma, pierd si firma si banii dati pana la acel moment…a fost modificat actul constitutiv cu mentiunea ca cei care au cumparat sunt administratori activi…inregistrat la Reg. Comertului…toate bune si frumoase, s-a semnat contractul, partile s-au inteles…peste o luna, cei care au cumparat revin, motivand ca au fost pacaliti…ca vor avansul…
  Ceea ce eu as dori sa fac, daca se poate, sa ii chem in instanta pentru a le cere daune morale…pentru faptul ca nu administreaza firma, asa cum li s-a facut training, dovedit prin proces verbal…pentru faptul ca nu se poate sa te joci de-a firma o luna si apoi sa renunti ca nu iti mai place…pentru faptul ca fac nenumarate scandaluri in firma (am si martori)avand chiar si clienti in sala (firma este o pizzerie)…Va rog sa imi spuneti ce s-ar putea face in acest caz???Si cat este comisionul pentru un astfel de caz?
  Va multumesc anticipat!

 83. STIMATA DOAMNA
  CAZUL MEU ESTE UM CAZ DESTUL DE COMPLICAT DAPA PAREREA MEA SI M-AS BUCURA FOARTE MULT DACA AS PUTEA PRIMI AJUTORUL DVS.
  POVESTE MEA INCEPE IN ANUL 2002 CAND M-AM CASATORIT LA STAREA CIVILA CU UN CETATEAN ROMAN DAR SI ISRAELIAN.UN AN MAI TARZIU A REZULTAT DIN ACEASTA CASATORIE O FETITA,DUPA CARE NE-AM STABILIT IN ISRAEL UNDE A MAI VENIT PE LUME SI UN BAIETEL.
  IN ANUL 2006 AM INTENTAT PROCEDURA DE DIVORT(CPOII MI-AU FOST INCREDINTATI).
  PROBLEMA ESTE CA INTRE TIMP SOTUL S-A RAZGANDIT SI NU MAI VREA SA DIVORTEZE.
  CUM SE PROCEDEAZA IN ACEST CAZ POTRIVIT LEGILOR STATULUI ROMAN?
  POT PRIMI RASPUNSUL SI LA ADRESA DE MAIL?
  MII DE MULTUMIRI,FLORINA

 84. Felicitari pentru blog ! O colega din Baroul Brasov .

 85. Am si eu o intrebare ce trebuie sa fac pentru a putea sa-l execut pe fostul meu sot in franta pentru pensie alimentara. Ce pasi trebuiesa urmez pentru a indeplini procedura de exequator?
  Am vazut ca trebuie sa redeschid un nou proces. Imi da o parte din bani dar nu vrea sa mi de in intregime. El lucreaza cu carte de munca si stiu firma. Nu are cetatenie franceza, dar are serviciu stabil. Am vazut ca este pentru recunoasterea actelor in franta.Va rog sa ma ajutati . Sau sa-mi spuneti unde pot gasi cum se procedeaza in acest caz cu strainatarea. Ce fac cu decizia irevocabila data de tribunalul pt minori? O traduc, o dau unui executor si dupa aceia o traduc si deschid dosar????? Care sunt pasii. Va multumesc
  Alina

  • Execuator este un proces de recunoastere pe teritoriul Romaniei a hotaririlor date in strainatate.Dumneavoastra,daca aveti o hotarire data in Romania prin care sotul d-voastra e obligat la plata pensiei de intretinere minor,trebuie sa legalizati hotarirea cu mentiunea definitiva si irevocabila si sa o investiti cu formula executorie.Cu aceste acte,mergeti la un executor judecatoresc si acesta trece la executarea silita a hotaririi prin procedura popririi sumei destinate pentru intretinerea minorului din salariul sotului de la serviciul acestuia din strainatate.Mai multe amanunte puteti afla de la executorul judecatoresc.

 86. Buna ziua.

  Am nevoie va rog de sfatul dvs.in urmatoarea problema.Unul din angajati a sustras din firma o suma de bani care nu imi apartineau ci erau ai unui client.Angajatul nu are nimic pe numele lui deci chiar daca-l dau in judecata nu am cum sa-i recuperez, singura posibilitate pentru a achita datoria si sa-i dau banii inapoi clientului,este sa fac eu credit ca el nu se incadreaza urmand sa-i retin din salariu rata lunara la banca.
  Exista vreo posibilitate sa inchei cu aceasta persoana un act notarial prin care aceasta sa se oblige ca pana la terminarea datoriei respective este obligat sa ramana angajat in caz contrar trebuie sa o achite la momentul in care vrea sa plece din firma? Sau ceva similar astfel incat sa am siguranta ca o sa-mi recuperez banii.

  Multumesc frumos!

  • Clientul d-voastra poate sa faca cu angajatul un contract de imprumut la notariat,prin care angajatul se obliga se returneze suma intr-o perioada de timp,bani pe care ii va cistiga lucrind la d-voastra sau in alta parte.Nu cred ca ar trebui sa va asumati un imprumut bancar pentru o asemenea persoana.Acest contract poate constitui titlu pentru clientul d-voastra in vederea executarii silite a angajatului pentru recuperarea banilor.Asumindu-si o obligatie de plata catre clientul firmei,angajatul va fi nevoit sa vina la serviciu atita timp cit va avea de platit.

 87. buna seara doamna avocat.as dori sa ma lamuriti intr-o chestiune.am nascut in italia,iar sotul meu a fost in tara si a profitat sa depuna actele pt certificatul de nastere romanesc la noi in oras.au fost depuse la sf lui aprilie. unde as putea sa ma informez daca mai dureaza mult,fiindca in august vreau sa vin acasa. va multumesc astept raspuns pe adresa mea.

 88. spuneti mi va rog daca fosta sotie mai are dreptu sa sa si viziteze copilu ia neachitand pensie alimentara de 7 luni ,si hotararea ei pentru vizitarea minorului ,cred ca nu mai este valabila deoarece ia a divortal ulterior ,deci adresa si numele nu mai corespunde hotarari care a avuto anainte ,actualmente avand dosar penal de neplata pensiei ,va mutumesc

  • O hotarire judecatoreasca nu poate sa nu mai fie valabila decit daca este anulata prin alta hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila .Parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul,are dreptul la relatii cu acesta,indiferent daca a platit sau nu pensia de intretinere,aceasta fapta urmind sa fi solutionata ca urmare a plingerii penale depuse de catrte d-voastra.Puteti face o cerere prin care sa cereti ca mama copilului sa fie decazuta din drepturile parintesti.

 89. am o problema foarte delicata si v-as ruga sa ma ajutati daca exista o portita de iesire.mama a fost casatorita si a avut doua fete.cand erau ele foarte mici tatal lor a decedat intr-un accident.mama a ramas cu fetele in casa socrilor avand grije si de acestia.una din fete a fost infiata de o alta familie.acum ele au 39 ,respectiv 40 de ani.averea consta intr-o casa mare,una mai mica si doua gradini,specific ca dupa moartea socrilor mama s-a recasatorit nelegitim si m-a facut pe mine.acu am 34 de ani,locuiesc cu mama in casa mai mica iar una din surori locuieste in casa cea mare iar o parte din casa este nelocuita aceasta revenindu-i celei infiate.acum cea infiata a dat-o pe cealalta in judecata pentru a iesi din indiviziune deoarece nu s-au inteles.asi vrea sa stiu daca mama poate face ceva sai ramana si ei macar 1/2 legal,ca sa ne dea si noua.mama locuieste in aceea casa de aproape 45 de ani,platim impozite,am adus imbunatatiri,putem dovedi cu martori.vreau sa stiu daca mama poate ataca testamentul sau poate inainta actiune de uzucapiune,mama fiind sotia fiului lor decedat.asi vrea sa ma indrumati intun fel daca exista vreo solutie.astept raspuns si va multumesc anticipat.

  • Trebuie vazute actele .Nu am inteles,daca s-a facut succesiune dupa sotul decedat si dupa socrii mamei d-voastra si ce fel de succesiune,testamentara sau legala.Am nevoie de mai multe amanunte,situatia fiind destul de complicata!Banuiesc,ca sotul decedat in accident nu a lasat un testament,iar daca a avut bunuri proprii,acestea ar trebui sa revina in urma succesiunii legale sotiei supravietuitoare (1/8)si ficelor legitime ale defunctului. Daca s-a facut succesiune testamentara dupa socrii,doar bunurile care nu au fost atribuite nimanui pot fi supuse uzucapiunii!D-voastra puteti primi de la mama d-voastra numai bunuri care i-au fost atribuite legal mamei d-voastra prin succesiune sau alte modalitati(cu titlu).Bunurile care ar putea sa revina mamei d-voastra in urma mortii sotului,sint jumatate din bunurile dobindite in timpul casatoriei cu defunctul precum si o cota de 1/8 ca sot supravietuitor din cota sotului decedat si bunurile mobile din domiciliul acestora.Presupun ca,socrii mamei d-voastra,au dispus doar de restul averii si nu de casa in care locuia mama d-voastra si defunctul,din bun simt.In cazul acesta, puteti invoca uzucapiunea,deoarece,socrii mamei,decedati ,nu au inteles sa mai dispuna de aceasta proprietate prin testament,urmind sa se faca la acel moment si o succesiune legala in urma socrilor,fapt care nu s-a intimplat,ceea ce denota dezinteresul mostenitorilor in legatura cu aceasta proprietate.

 90. am uitat sa specific ce era mai important,socrii lui mama a facut testament unde le-a trecut pe cele doua fete iar pe mama nu a specificato.

 91. Buna ziua , Dna avocat,as avea o rugaminte daca timpul va permite : am fost casatorit in Romania cu o persoana de cetatenie bulgara ,casatoria fiind inregistrata in Romania , in urma divortului am obtinut o hotarare def in Bulgaria ,e u locuind acolo .Acum intentionez sa ma casatoresc in Romania cu o romanca , mai trebuie sa obtin o hotarare execuatorie ?
  VA MULTUMESC!

  • Trebuie sa obtineti recunoasterea acestei hotariri pronuntate in Bulgaria si de catre autoritatile romane.Faceti un proces execuator,adica recunoasterea hotaririi de divort pronuntate in Bulgaria in fata autoritatilor romane,precum si transcrierea divortului la starea civila unde a fost inregistrata casatoria respectiva.Succes!

 92. astept raspuns urgent si va multumesc

 93. asi avea si eu o intrebare la dumneavoastra: am trait in concubinaj timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. dupa acest timp ne-am despartit iar fosta concubina a naintata in instanta un proces pt custodia minorului si pensia alimentara. eu in tot acest timp nu ma-m prezentat de loc la nici un proces ca am fost plecat peste ocean ia profitand de asta a inaintat proces ne stiind de prima infatisare. ce se poate intampla daca nu ma prezint la ultima infatisare? eu parasind domicilu minorului timp de 11 luni si cine tb sa plateasca cheltuielile de judecata ? ea neavand cu ce demonstra ca poate intretine minoru?ce se poate face in cazul acesta? va multumesc astept raspunsul dumnevoastra.

  • Daca minora este recunoscuta ca fiind fiica d-voastra la starea civila,atunci concubina in mod corect a cerut incredintarea minorei spre crestere si educare cu stabilirea unei pensii de intretinere pentru aceasta de catre tata.Se va face o ancheta sociala la ambele parti, si se va stabili conditiile mai favorabile pentru cresterea minorei.Prin neprezentarea d-voastra,concubina va obtine incredintarea minorei si stabilirea unei pensii de intretinere raportata la venitul minim pe economie,pensie pe care v-a trebui sa o platiti lunar.Probabil ca,neprezentindu-va,nu vor fi cerute cheltuieli de judecata,iar in cazul in care vor fi cerute,cu prezentarea chitantelor(onorariu avocat si taxa timbru),acestea vor pica in sarcina celui care a pierdut procesul.Succes!

 94. am divortat de sotul meu din cauza violentei si alcoolului,avem un baietel de 2 anisori care a ramas in grija mea,de la divort au trecut 7 luni timp in care nu a platit nici pensia alimentara nici nu a dorit sa isi vada copilul,nici macar la insistentele mele,acum m-a dat in judecata pt diminuarea pensiei alimentare si primirea copilului de vineri pana duminica de sarbatori…,vreau doar sa stiu daca la aceasta varsta frageda se poate da copilul pe perioade asa de lungi atata timp cat nu isi cunoaste prea bine tatal,acesta fiind mai tot timpul beat si agresiv verbal cu minorul?

  • Pentru neplata pensiei de intretinere minor,trebuie sa depuneti plingere la politie pentru neplata acesteia.Atasati hotarirea definitiva si irevocabila a divortului cu incredintarea minorului si obligarea sotului la pensie de intretinere minor si dovada ultimei plati a acesteia.
   In ceea ce priveste cererea tatalui minorului de stabilire a programului de vizitare,trebuie sa stiti ca ,parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul are dreptul la relatii parentale cu acesta,prin stabilirea unui program de vizitare.Puteti propune un program de vizitare la domiciliul dumneavoastra data fiind virsta frageda a copilului si dependenta acestuia de mama lui.Aceasta propunere ar putea fi sustinuta si de dovada cu orice mijloc de proba,martori,inscrisuri,etc a agresivitatii tatalui si a dependentei de alcool.Ex- sotul d-voastra a cerut diminuarea pensiei,probabil datorita faptului ca situatia la care s-a stabilit initial pensia s-a schimbat,veniturile acestuia fiind actualmente mai mici decit atunci.Are sansa de reusita,insa diminuarea urmind sa aibe loc incepind cu data raminerii definitive si irevocabile a hotaririi cu privire la aceasta.Dumneavoastra il puteti obliga insa la plata pensiei din urma,asa cum a fost stabilita de catre instanta initial,cu ajutorul politiei.Succes!

 95. buna!
  as vrea sa pot afla ce se poate face in cazul in care sotul meu a primit prin succesiune o garsoniera in anul 2002 si noi ne-am casatorit in anul 2004,si mama mea a mai trait inainte de casatorie in concobinaj cu defunctul din anul 1996 pina la data de cosatorie mai sus mentionata. i-ar el a decedat anul acesta in 05.07.09 si nu a existat nici un testament intr-e cele doua parti si acum fratii lui vor sa inceapa deschiderea succesiuni pt.partaj!care sint obtiunile si sansele noastre adica eu fiul vitreg si mama mea sotia lui de a cistiga acest proces pt ca noi nu mai detinem nici un alt bun imobil si am putea ramane pe drumuri daca noi pierdem acest proces!asteptam un raspuns cat mai repede si cat mai concret!mii de multumiri!stima si respect!

  • Nu am inteles speta…Pot sa va spun ca orice mostenire primita in timpul casatoriei sau in afara acesteia,e bun propriu al mostenitorului!Daca exista o sotie supravietuitoare a defunctului,atunci aceasta are dreptul la o cota de 1/8 din bunurile proprii ale defunctului,in concurs cu mostenitorii directi sau indirecti ai acestuia.

 96. Buna ziua, am o rugaminte la dvs., d-na avocat. Sunt din Bucuresti si am o fiica de 16 ani, care a fost diagnosticata anul trecut cu tumora craniana (craniofaringiom). Am operat-o in Germania, in Hanovra. La un an de la operatie, cand credeam ca este ultimul control, am avut parte de alta veste. Ana-Maria, fiica mea, are nevoie de un tratament hormonal acolo. Are mari dezechilibre hormonale. Trebuie deci sa ne mutam pentru o perioada nedeterminata in Hanovra. As vrea sa stiu cum pot obtine apostilarea pe actele ei de la scoala si nu numai. Asa am inteles ca se procedeaza. Nu as vrea sa plec cu actele in neregula, sa fiu nevoita sa ma intorc in tara. Tratamentul ei este destul de costisitor, in jur de 1000 euro/luna si trebuie sa muncim atat eu cat si sotul sa putem acoperi cheltuielile. Nu o sa ne permitem sa ne intoarcem in tara….sa mai legalizam nu stiu ce acte. As vrea sa plec cu toate actele in regula. Poate imi trmiteti pe mail parerea dvs si cat ma costa daca o sa colaboram . Cu respect, Mariela Popovici

 97. sunt cetetean al rep Moldova,vreau sami procur apartament in Rominia ,dupa cit timp voi primi cetatenia?

  • In mod normal dobindirea cetateniei se face in 8 ANI,dar se poate obtine cu o dispensa in anumite conditii ,limitativ enumerate de lege in 4 ani!

 98. As avea urmatoarea intrebare>
  – in acest moment am inregistrat pe rolul Tribunalului Bucuresti un dosar avand ca obiect acordarea drepturilor de pensie, in contradictoriu cu Ministerul Administratiei si Internelor, Casa de Pensii.
  Cum eu sunt din Botosani, iar venitul realizat in prezent se afla sub limita de 500 lei pe membru de familie, va rog daca se poate a ma reprezenta in situatia admiterii cerererii de ajutor public judiciar.
  Va multumesc mult si daca se poate va rog un raspuns , deoarece dosarul are termen in luna septembrie 2009

  • Cerere de ajutor judiciar se depune la Baroul Bucuresti.
   OUG nr. 51/2008, ordonanta de urgenta privind ajutorul public judiciar in materie civila
   Art. 14 Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata. Cererea va fi insotita si de o declaratie pe propria raspundere a solicitantului in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul acestui ajutor.
   La primirea cererii pentru acordarea ajutorului public judiciar solicitantului i se va pune in vedere faptul ca, in cazul pierderii procesului, cheltuielile de judecata ale celeilalte parti vor fi in sarcina sa, precum si posibilitatea restituirii sumelor primite cu titlu de ajutor public judiciar in cazul prevazut la art. 17 alin. (2).
   Instanta poate solicita orice lamuriri si dovezi partilor sau informatii scrise autoritatilor competente.

 99. Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire va rog. Eu am nascut in Italia, fetita mea are 2 luni. Locuiesc in concubinaj, iar copilul e trecut pe numele lui. Daca ma despart as avea vreo sansa sa imi ramana mie copilul avand in vedere ca nu muncesc si nu am locuinta decat in Romania? ce ar trebui sa fac in cazul unei despartiri pt a fi sigura ca, copilul va ramane la mine?

  • Fiind atit de mica fetita,numai 2 luni,cu certitudine orice instanta din lume va va incredinta copilul,cu conditia de a dovedi ca aveti un domiciliu stabil(contr.de inchiriere in Italia sau in Romania) si mijloace de intretinere(chiar si pensiile bunicilor materni,in cazul in care o sa va ajute si o sa locuiti impreuna in Italia sau in Romania)

 100. Buna Ziua ! As dori sa va intreb in ce conditii putem vinde casa din moment ce in contract exista clauza de habitatie viagera si persoana respectiva inca traieste desi nu mai este chiar in toate mintile. Va rog sa imi raspundeti , va multumesc.

  • Clauza de habitatie viagera inseamna ca atita cit traieste persoana in favoarea careia s-a instituit respectiva clauza ,casa nu se poate vinde.

 101. buna ziua.mama mea ar dori sa intenteze divort dar ii este teama deoarece nu stie ce se va intampla cu locuinta.casa a fost cumparata dupa ce au fost casatoriti si are 2 camere.mai am un frate care este minor si amandoi vrem sa ramanem la mama.exista vreo posibilitate sa ramanem toti 3 in apartament,mai ales ca tatal meu este un om foarte rau,consuma bauturi alcoolice si ne insulta.am fi de acord sa nu plateasca pensie alimentara doar pentru a ramane noi cu apartamentul.as mai dori sa stiu cat ar costa un divort si cam cat dureaza.va rog mult sa imi raspundeti!! va multumesc din suflet!

  • Divortul poate dura in functie de mai multi parametri:intelegerea sau neintelegerea partilor,copii minori sau majori,tranzactie etc.In principiu,daca totul este rezolvat amiabil intre parti si nu avem copii minori,atunci divortul se poate solutiona in maxim 2 termene.Onorariul avocat este variabil,la fel in functie de dificultatea cazului,onorariul variind intre 1000 Ron si 2000 Ron.

 102. buna suntem 5 frati dintre care 1 baiat 4 fete parinti nostri au vandut casa in 2002 fara acordul nostru acum ei sunt decedati sora cea mai mica a rascumparat casa in acesta vara mai bine zis baiatul ei iar cel care detinea casa si primarul ia dat contractul de casa cel vechi cu numele tatalui nostru iar el a cerut sa i se faca contract pe numele lui dar lui iau spus clar ca nu semnatura fratelui nostru nu se poate face contractul casei el arascumparat casa dupa care a demolat o fara aprobarea nimanui intrebarea mea este poate sa ridice casa pe teren fara aprobarea fratelui cea ce noi nu suntem de acord cu sora noastra multumesc

  • Nu inteleg speta,va rog sa reformulati folosind virgule si puncte la sfirsitul propozitiei!Daca am inteles bine,atita timp cit parintii d-voastra erau coproprietari(50%mama si 50%tata),nu era necesar sa vi se ceara acordul in calitate de copii ai acestora,acestia putind in mod legal sa dispuna de averea lor ,dupa bunul lor plac.Nepotului d-voastra trebuia sa i se faca un contract de vanzare cumparare,asa cum i s-ar fi facut oricarui alt cumparator al imobilului.Nu exista contract de rascumparare,ci doar contract de vanzare cumparare!Din cite inteleg eu,nepotului d-voastra i s-a dat inapoi actul parintilor,ceea ce e fara discutie o inselaciune,deoarece exista in vigoare actul de vanzare-cumparare incheiat de parintii d-voastra cu cumparatorul .Din asta rezulta ca,nepotul d-voastra a dat banii pe imobilul parintesc fara sa i se incheie un act legal de vanzare cumparare,fiind inselat in mod grosolan.Daca asa sta situatia,atunci proprietar din punct de vedere juridic ,este cumparatorul imobilului de la parintii d-voastra,nepotul d-voastra nerascumparind nimic ,decit probabil un drept de folosinta lasat la latitudinea celui care este de fapt in continuare proprietar(cumparatorul de la parinti).Fratele d-voastra este cumparatorul de la parinti?Daca da,atunci el este proprietar exclusiv,nimic neputind fi facut fara acordul lui,rascumpararea fiind o intelegere verbala!!!!

 103. Buna ziua.
  Sunt casatorita de 18 ani si am avut ghinionul pana acum sa nu avem casa, am stat la mama dupa care casa a devenit cam neancapatoare avand si noi un copil,fratele meu se insurase si statea tot cu noi.
  Sotul meu a apelat la mama lui care statea de ceva timp singura intr-un apartament de 4 camere.
  Soacra mea caci despre ea este vorba a fost deacord sa ne mutam la ea.Nu a avut pretentii decat sa ne achitam datoriile de luna cu luna (intretinere, lumina….)
  Dupa nici o luna a inceput se ne ameninte ca ne da afara, pe mine ma jigneste ,ma agreseaza verbal si imi zice tot timpul ca eu sa plec, efectiv toti tre
  i ne simtim hartuiti ,fapt care duce la nesiguranta noastra si care ne afecteaza relatia de familie si de cuplu.
  Doresc sa imi spuneti daca ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta situatie privind violenta verbala ,hartuirea cu care sunt tratata de mama sotului meu ,mai ales ca nu-mi doresc ca situatia de fata sa devina mai grava.
  Tin sa mentionez ca sotul meu a fost de buna credinta si nu a incheiat nici un act in ceeace priveste casa sau in privinta investitiei(facturi , chitante…)
  Va multumesc.
  Gabi Ilea

  • Nu va pot ajuta,deoarece situatia descrisa de dumneavoastra nu are o conotatie juridica.In particular,v-as sfatui sa va mutati cu chirie!

 104. Buna ziua,

  Felicitari pentru blog si multumesc pentru timpul acordat.

  Speta mea este urmatoarea: am fost casatorit circa 5 ani si in aceasta perioada am semnat un antecontract impreuna ca sotia pentru dobandirea unui apartament si am platit impreuna un avans de 15% din pretul apartamentului, ulterior pana la data divortului am platit si restul de suma doar din banii mei, sotia declarandu-mi ca nu mai este interesata sa achizitioneze acest apartament impreuna cu mine pentru ca oricum urma divortul. Actul propriu zis de vanzare cumparare doar pe numele meu l-am semnat doar eu la 3 luni de la data divortului. Ulterior sotia vazand ca preturile apartamentelor cresc si-a exprimat dorinta de a-i ceda si o cota parte din aceasta crestere…in prezent pretul a revenit la pretul de achizitie. Eu i-am platit oricum jumatatea ei din cei 15% avans achitat initial. Cu toate ca apartamentul este doar pe numele meu acum in acte, are dreptul sa ceara sume suplimentare doar pentru ca antecontractul cu dezvoltatorul s-a facut inainte de pronuntarea divortului facut pe cale amiabila?

  va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!

  Costin

  • Are dreptul sa ceara jumatate din 15 % dati avans la antecontract(in acea perioada erati casatoriti).Partajul poate fi cerut oricind,divortul amiabil facind referire numai la convietuirea d-voastra impreuna si nu la bunurile dobindite in timpul casatoriei.Prin cererea partajului ar putea sa ceara 1/2 din toate bunurile mobile si impobile dobindite in timpul casatoriei(inclusiv 1/2 din banii dati avans la cumpararea apartamentului).Daca faceti dovada ca i-ati inapoiat jumatate din 15% dati avans,nu mai aveti probleme(martori,chitante, ordine de plata prin banca,alte inscrisuri sau dovezi).Succes!

 105. Buna seara doamna avocat ,
  Daca se poate , am si eu o intrebare la dumneavoastra . Este vorba despre o majorare pentru pensie alimentara. Deci, eu si X am avut un divort prin care mie mi-a fost incredintata fetita noastra minora , iar el ramanand sa plateasca 120 RON / LUNA. Iar eu am trimis o cerere prin email la judecatoria unde s-a tinut procesul de divort, pentru majorare, urmand sa imi vina o citatie acasa cu data cand trebuie sa ma prezint la un nou proces. Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa ma prezint si ce se intampla daca nu ma prezint tinand cont ca nu vreau sa ma intalnesc cu X din motive personale si ca eu si fetita mea locuim acum in alta localitate ?(crezand ca prin cererea pe care am facut-o nu va fi nevoie de un alt proces cu X si va lua judecatoria aceasta decizie). Va multumesc anticipat!

  • Daca ati trimis cererea prin email,nu o sa primiti nici o citatie .Cererea de majorare a pensiei de intretinere se depune personal sau prin posta cu confirmare de primire.Daca ati facut o cerere trebuie sa o sustineti dumneavoastra personal sau un avocat angajat de catre dumneavoastra.Succes!

 106. Exista o cale legala prin care pot sa-mi recuperez pensia alimentara restanta de la firma la care lucreaza fostul meu sot? Mentionez ca, din cauza intarzierii platii salariilor, n-am mai primit pensia alimentara din data de 20.07.2009,deci de 3 luni. Am sunat acolo si mi-au spus ca nu stiu cu exactitate data la care voi primi banii.

  • Puteti sa-l executati silit prin intermediul executorului judecatoresc , prin poprirea pensiei de intretinere din salariul lunar( cu hotarirea definitiva si irevocabila prin care tatal minorei e obligat la plata pensiei de intretinere).O metoda de a primi banii urgent este aceea de a-i face plingere penala ptr.abandon de familie prevazuta de art. 305 din Codul Penal.

 107. buna ziua doamna avocat scuzati-ma ca va deranjez am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu sfatul d-voastra.Am cumparat un pamant de la un vecin fara acte acum 10 ani,anul trecut am suportat cheltuielile de judecata pentru desbaterea mostenirii acestui vecin ca sa poata sa ne faca actele pe acest pamant,dar rezulta ca in urma succesiunii acest vecin trebuie sa dea celor 4 frati ai sai x bani.Anul acesta l-am dat in judecata ca sa-mi faca acte,am castigat dar cand au venit de la cadastru mi-au spus ca nu poate sa mi-l faca pana cand vecinu nu da fratilor banii.daca acesta nu are de unde am vreo sansa sa devin vreodata proprietar si sa pot sa-mi fac o casa pe acest pamant

 108. am sieuointrebare soacra mea la dat in judecata pe sotulmeu cu totfelulde acuzatiifalse pot cere in judecata despagubirimorale daca de doi anine chinuie in sat cu tot felul de minciuni si injurii rog raspuns

  • Da,dar trebuie sa fiti reprezentata de un avocat,deoarece este o procedura riguroasa,iar acordarea de despagubiri se face in anumite conditiuni si cu probe temeinice.

 109. am facut 2 credite la banci si acum nu mai am posibilitate sa le platesc.am o fetita de 11ani careia eu si fostul sot i am donat apartamentul dar eu am drept de uzufruct viager.vreau sa stiu daca firmele de recuperare imi pot lua apartamentul.va multumesc.

  • Puteti fi executata silit pe bunurile proprii existente in patrimoniul d-voastra la momentul declansarii acestei proceduri.Apartamentul donat fiicei cu uzufruct viager nu poate fi executat silit cu conditia sa existe intabularea donatiei (opozabilitate fata de terti a actului).

 110. As dori sa intreb cum pot amina un divort.Sotul a bagat divort si am citatie pe 17.11.2009.Nu vreau sa divortam

  • La primul termen cereti aminarea cauzei pentru lipsa de aparare .

 111. As dori sa intreb cum pot amina un divort.Sotul a bagat divort si am citatie pe 17.11.2009.Nu vreau sa divortam

  as dori un raspuns.multumesc

 112. buna ziua. nu stiu daca aici trebuie sa scriu…este prima data cand intru pe acest gen de site..am o problema in legatura cu o banca si sunt un pic speriata…nu imi permit sa angajez un avocat,dar am nevoie de un sfat..o idee,orice.am un credit la banca (povestea e lunga si complicata) la care am tot intarziat plata ratei lunare…este o rata relativ mica,dar am perioade cand nu o pot plati.ideea e ca m-au tot sunat, mi-au dat dosarul unei firme de recuperare (de unde m-au sunat iar o groaza de oameni) si astazi m-a sunat o doamna care m-a intrebat cand pot achita macar jumatate din suma etc etc si m-a instiintat ca dosarul meu „a fost dat mai departe si se va trece la executare silita”.nu stiu ce inseamna asta si..nu stiu la ce sa ma astept..dat fiind ca nu am nimic in proprietatea personala..nu prea au ce sa imi ia,dar totusi mi-e cam teama 😦 sunt constienta ca e numai vina mea ca am tot ramas in urma cu datoria asta,dar..cateodata nu toate lucrurile sunt asa cum vrem noi..doamna cu care am vorbit mi-a spus ca as putea scapa daca achit suma integrala,dar…nu am de unde sa iau 1700 de lei ca sa achit..asa ca raman la intrebarea mea : ce se va intampla daca tot NU POT achita? 😦
  va multumesc!

 113. buna ziua,as dori o informatie:cum pot obtine recunoasterea unei sentinte judecatoresti de divort si incredintare a minorilor de catre statul spaniol? mai precis cui,unde,ce acte si ce pasi trebuie urmati pentru obtinerea recunoasterii acestei sentinte de statul spaniol? astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.

  • buna ziua,as dori o informatie:cum pot obtine recunoasterea unei sentinte judecatoresti de divort si incredintare a minorilor de catre statul spaniol? mai precis cui,unde,ce acte si ce pasi trebuie urmati pentru obtinerea recunoasterii acestei sentinte de statul spaniol? astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat

 114. In 20 august a.c.am fost lovita pe trecerea de pietoni (marcata cu zebra si linie de intampinare – fara semafor)de un autoturism.Am fost transportata la spital de catre sofer pentru ingrijiri medicale.Dg.: entorsa cervicala,contuzie cu plaga cot,escoriatii gambe = afectiuni banale (asta gratie ajutorului divin pt ca soferul avea 43km/h cand venea spre trecerea de pietoni si putea fi mai grav).Precizez ca am apucat sa mai dau un pas in spate inainte sa ma loveasca in plin si astfel a reusit doar sa ma loveasca cu oglinda retrovizoare.Am refuzat sa primesc orice suma de bani fara sa stiu exact cat ma vor costa toate cheltuielile pt ingrijirea medicala.IML mi-a acordat 9 zile ingrijiri medicale iar soferul refuza sa plateasca cheltuielile aferente (conform actelor mele zilele de ingrijiri erau de 12 dar in Romania totul e posibil cand ai pile).Nu voi actiona in instanta dosar civil pt despagubiri pt ca nu ma cobor intr-atat incat sa cersesc banii cheltuiti.Bucuria mea e ca sunt sanatoasa si am avut un noroc nesperat.Voi mai fi chemata la politie pt o alta declaratie?Soferul are vreo raspundere sau va continua sa mareasca viteza pt a avea alte victime pe trecerea de pietoni? Exista vreo pedeapsa pt astfel de oameni care scapa de raspundere prin faptul ca sunt corupti traiesc printre coruptibili? Multumesc anticipat pt raspuns.

  • Buna ziua! Revin cu rugamintea de a-mi da raspunsul, daca e posibil, la intrebarile ce le-am formulat in textul de mai sus transmis pe 28 noiembrie 2009.
   Va doresc un An Nou incarcat de impliniri,reusite,sanatate si binecuvantare!
   Cu multumiri

 115. am si eu o problema si as avea nevoie de cineva care sa imi spuna ce sa fac! ambii mei parinti au decedat! ultimul dintre ei pe 21 dec 2009. eu am 18 ani (in mai fac 19) dar inca sunt eleva,am un fratior care are 10 ani si nu stiu daca il pot lua eu sub tutela sau plasament! as vrea sa stiu ce pot face! multumesc !

 116. buna ziua,as dori o informatie:cum pot obtine recunoasterea unei sentinte judecatoresti de divort si incredintare a minorilor de catre statul spaniol? mai precis cui,unde,ce acte si ce pasi trebuie urmati pentru obtinerea recunoasterii acestei sentinte de statul spaniol? astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra

 117. D-na Avocat, Am o intrebare pentru dvs. Daca un SRL incepe demersurile pentru suspendarea activitatii pe 3 ani, si incheierea se face dupa 9 luni (ONRC este „ocupat” ) si ANAF incepe sa perceapa penalitati pentru asa zisul impozit forfetar , sint asociatii si/sau administratorul reponsabili personal ? Legea 31 are zice ca nu. Dar in cazul lichidarii cineva trebui sa plateasca pe lichidator (care dupa aceea probabil ca va incerca sa urmareasca personal asociatii ??? )(firma nu are bunuri de executat).
  Intrebare: daca ANAF trimite prina somatie, se poate demara procudura insolventei, si cere suspendarea judecarii cauzei pentru a ii da in judecata pe ministrul justitiei (nu fac incheieri in timp rezonabil judecatorii ONRC) si pe ministrul finantelor (pe motiv constitutional(si nu numai) – taxele si impozitele trebuie sa fie rezonabile si la un PROFIT/VENIT; nu poti impozita „NIMIC”-ul daca firma nu are nici un fel de venituri).

  Credeti ca sint si alte solutii ???
  Va multumesc.
  Posibil viitor client.

 118. Doamna avocat,
  Buna seara… am o situatie incerta si va rog sa imi dati un raspuns referitor la aceasta… mama mea a trait in concubinaj cu un domn 18 ani… in acest timp (si eu fiica ei am locuit impreuna cu ei) a fost batuta nerepetate randuri, martori exista … mama a fost obligata sa contracteze credite la mai multe banci ( incepand cu anul 2004…ultımul termınandu-se in 2011 luna august) si ( un alt credit pe numele meu facut İn 2009 pt a refinanta altul care avea scadenta in 2017 ….acesta acum finalizandu-se in 2019 luna mai ) fiind amenintata ca va fi data afara din casa ….casa fiind un apartament pe numele lui….cu banii din credite s-a renovat de la 0 apartamentul si complet mobilat si dotat cu absolut tot ce trebuie pentru a fı un apartament superconfortabil …urmand surprıza ca acum 2 ani el sa atenteze sexual asupra mea ( eu fiind fiica ) insa fara rezultat a ma viola …am reusit sa fug… eu si mama locuim acum cu chirie intr-o garsoniera fara a beneficia de niciun drept si niciun ajutor financiar din partea acestui domn cu tenta de violator…. va rog sa ma ajutati cu o informatie daca se poate face ceva in aceasta privinta…daca exista posıbılitatea sa recuperam intr-un fel suma necesara acoperırii creditelor

  • Puteti sa formulati o actiune in pretentii, in care sa va estimati suma cheltuita cu renovarea si dotarea apartamentului respectiv.Probati cu inscrisuri,martori,expertize.Costurile sint destul de ridicate,deoarece se timbreaza la valoarea sumei cerute .Deasemenea ,trebuie sa faceti expertiza in vederea evaluarii inbunatatirilor efectuate apartamentului.

 119. Buna ziua d-na avocat.Va rog frumos sa imi dati un sfat .Lui fratele meu i-a murit sotia .Au cumparat un apartament de stat cu banii fratelui meu proveniti din mostenirea de la parintii nostrii.Are acte doveditoare in acest sens,martori.Cum putem dovedii ca acest apatament este bun propriu a fratelui ,cumparat cu banii dintr-o alta mostenire?Sotia decedata mai are 2 frati.Ce trebuie sa faca fratele?Sa deschida succesiune dupa sotie?;si apoi sa mearga in instanta sa dovedeasca ca apartamentul e bun propriu.Va multumesc mult.Cu deosebita stima.Stela M.

 120. BUNA ZIUA!
  Va rog sa-mi dati un sfat.
  Fratelui meu i-a murit sotia.Au cumparat un apartament de stat cu banii fratelui meu ,proveniti din o mostenire de la parintii .Nu au copii.Cum poate dovedi fratele meu ca apartamentul e bun propriu cumparat de el ;in acest sens are documente si martori.Ce trebuie sa faca caci sotia decedata a fratelui mai are 2 frati.Ce demersuri se fac in acest caz? Va multumesc.

  • Fratele d-voastra are 1/2 din apartament +1/8 ca sot supravietuitor(din jumattaea sotiei)=5/8
   Daca probeaza cu acte,martori,alte probe,ca banii ptr. cumparare au fost de la parinti,atunci printr-o succesiune pe cale judecatoreasca,poate cere atribuirea intregului imobilul.

 121. STIMATA DOAMNA AVOCAT,
  NUMELE MEU ESTE NEMET MIHAI, LOCUIESC IN B-dul ALEXANDRU OBREGIA Nr.6, Bl.M1 SC.3,Et.2.aP.86,Cod 041734,OP. 82, SECTOR 4, BUCURESTI. Tel.021460-0349.
  VA ROG DIN INIMA SA-MI RASPUNDETI LA URMATOAREA PROBLEMA A MEAEU AM UN PROCES LA CURTEADE APEL BUCURESTI.Nr.9180/3/2007. PENTRU O COTA DE 1/2 A FOSTEI SOTII.NOI AM AVUT UN APARTAMENT CU 2CAMERE CONFISCAT
  DE REGIMUL COMUNIST DUPA PLECAREA NOASTRA DIN ROMANIA. EU CA SOT AM PLECAT IN 1977 IAR FOSTA SOTIE DECEDATA IN 2005 A PLECAT IN 1987.
  COTA MEA DE 1/2 DIN ACEST IMOBIL A FOST FARA PLATA CARE CU DISPOZITIA Nr.7339/30/1/2007 STATUL MI-A RESTITUIT-O.
  COTA DE 1/2 A FOSTEI SOTII A FOST CU PLATA PENTRU CARE MA JUDEC PENTRU A O RECUPERA. PE 15IUNIE 2009 PRESEDINTA DE INSTANTA MI-A SOLICITAT 3 PROBLEME PENTRU CA SA-MI APROBE RESTITUIREA ACESTEI COTE. 1-SA PLATESC SUMA DATA CA DESPAGUBIRE FOSTEI SOTII, 2SA ADUC APOSTILLE CONFORM DOSARULUI DE MAI SUS CU DONATIILE FACUTE DE FOSTA SOTIE INAINTE SI DUPA DIVORT. AM ADUS 6 APOSTILE SI NU 1 CAT MI-A SOLICITAT INSTANTA.ACESTE APOSTILE SUNT CONFORM CONVENTIEI DIN 5 OCT. 1961 DE LA HAGA. INSTANTA NU A FOST MULTUMITA DE ACESTE 2 PRIME PROBLEME.AM UITAT SA VA SCRIU CA SUMA DATA CA DESPAGUBIRE FOSTEI SOTII AM DECLARAT IN FATA INSTANTEI CA SUNT DE ACORD SA O PLATESC CU INDICELE INFLATIEI.
  A MAI RAMAS A 3 PROBLEMA. INSTANTA MI-A SOLICITAT SA ADUC DIN STATUL CONNECTICUT, USA UNDE AM LOCUIT SI UNDE AU FOST INTOCMITE DONATIILE SI SEMNATE DE NOTARII PUBLICII DIN ACEST STAT SA ADUC:LEGEA 105/1992 ARTICOLELE: Nr.80, 103f, 167, 168, 169, si 170.CU INSCRISURILE FEDERALE IN STATUL CONNECTICUT USA, DIN CARE SA REZULTE CONDITIILE DE VALABILITATE ALE DONATIILOR EFECTUATE IN ACEST STAT.ACUM VA ROG SA-MI RASPUNDETI CAT SE POATE DE REPEDE DEOARECE CURTEA DE APEL MI-A RESPINS APELUL MEU CA NEINTEMEIAT SI ASTEPT SA TRIMITA DOSARUL LA I.C.C.J.SI ASTEPT CITATIA DATEI DE JUDECARE. VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PUTETI SA MA AJUTATI CU PROCURAREA ACESTETI LEGI DIN STATUL CONNECTICUT USA. MAI VA ROG DACA VRETI SA-MI SPECIFICATI CAT MA COSTA SA MA ASISTATI LA ACEST PROCES.
  VA MULTUMESC, SI VA DORESC SNATATE SI PROSPERITATE IN VIITORUL DVS. SI AL FAMILIEI DVS. P.S.AM MARE NEVOIE DE ACEASTA LEGE. STITI CUM SE SPUNE UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA. PENTRU O SUPRAFATA TOTATA DE 41 m.p.CAT ARE ACEST IMOBIL, SI PARTEA MEA ESTE DE 20 m.p. AM AJUNS LA I.C.C.C.J.? ACESTA NU ESTE DREPTATE IN ROMANIA. ESTE IOBAGIE, DISCRIMINARE, BATJOCORA, SI VATAMARE.

  • Mare dreptate ai, scuze ca intervin si eu sunt intr-o situatie asemenatoare JUSTITIA ROAMNA INSEAMNA SPAGA, TRAFIC D EINFLUENTA CORUPTIE LA NIVEL INALT. Pe mine au fost in stare, dupa ce am castigat in prima instanta pe probe drepte si concludente sa ma lase dupa un recurs facut de parat recalificat ca apel fara nici o baza legala sa imi bage un credit contractat de el si pentru care nici in prima instanta nici in asa zisul apel nu a dovedit destinatia creditului ei l-au bagat in masa partajabila ba mai mult au schimbat imobilele atribuite(a fost vorba de 2 imobile)mie mi-au dat-o pe cea d emica valoare si lui pe cea de mai mare valoare si m-au pus sa ii platesc si sulta de 100 milioane lei vechi el nu a dovedit in intreg procesul ca ar fi avut un loc d emunca in timpul casatoriei decat 3 luni eu am dovedit si doi magistrati de la Tribunalul Giurgiu au considerat ca doar el este indreptatit ba mai mult au admis apel pe incheierea de admitere in principiu incheiere care a avut drept de apel la vremea ei si nu a facut nimeni apel. Nu au luat in considerare nici faptul ca am un copil minor in intretinere nimic absolut nimic si asta se mai numeste JUSTITIE? in nici un caz. Norocul meu ca am cale de atac recurs sa vad ce fac am cerut controale si monitorizare proces de catre CSM.

 122. Doamna Avocat iar am uitat sa va scriu ca eu si fosta sotie am divortat in 1996. Deci donatiile pentru cota de 1/2 cota ei au fost facute inainte si dupa divort.
  Datorita divortului Curtea de Apel imi greuneaza greu situatia. Cu toate ca eu am Apostile legalizate conform Conventiei de la Haga din 5 oct. 1961. Si care au fost recunoscute oficial de statul Connecticut, USA unde am locuit si unde au fost intocmite si semnate, de fosta sotie si de Notarii Publicii. Va multumesc, si nu va suparati ca sunt f. nervos de situatia creeata de instanta. Cu stima Nemet Mihai, 21 Ian. 2010.

 123. BUNA ZIUA…!! STIMATA DOAMNA AVOCAT,
  Am si eu o problema si as dori sa-mi raspundeti la problema mea..!!
  in fapt am fost casatorita 12 ani casatoria a fost desfacuta prin divort in 2004, din casatorie au rezultat 2 minori care au fost incredintati tatalui. In 2006 ne-am intales noi ca minori sa ii iau eu dar tutela continoa sa o aibe fostul sot. Din anul respectiv 2006 copii continua sa locuiasca la aceelasi domiciliu cu al meu din strainatate.Ulterior in 2008 fostul sot s-a recasatorit, in 2009 el a decedat, in timpul casatoriei cu fostul meu sot am edificat, o gospodarie: o casa din caramida, cu 4 camere, baie , camara,hol, iar legat de casa un beci cu inca o camera deasupra, casa fiind cu un singur nivel acoperita cu tigla in stare buna de folosinta. Cu alte anexe imprejurul casei
  Cu putin timp inainte de decesul fostului sot, acesta impreuna cu sotia supravietuitoare au edificat la casa de locuit un etaj {mansarda} compus din 2 camera, baie si o sala. Aceasta casa de locuit si terenul de 432mp. este propietatea defunctului, mentionez ca dupa divort eu nu am bagat PARTAJUL….
  intrebarea mea este, ce drept au minorii din parter si etaj dupa defunct,
  ce drept are sotia supravietuitoare din parter si etaj
  si c drept am eu ca fosta sotie dupa partaj. Mentionez ca parterul a fost construit cu aprobarea autorizatiei de casa iar la etaj nu s-a reanoit autorizatia
  Va rog frumos daca puteti sa imi dati un raspuns cat de repede.
  VA MULTUMESC….

  • -Sotia supravietuitoare- va obtine 1/2 din imbunatatirile aduse casei(daca acestea vor fi probate cu expertize, inscrisuri si martori)+1/8 din jumatatea sotului decedat-adica 1/2+1/8=5/8 din inbunatatirea adusa casei initiale dar fara terenul aferent de sub casa(sau echivalentul acestei cote aferente inbunatatirilor in bani)
   -Copii defunctului vor mostenii in cote egale 3/8 din inbunatatirile aduse casei.Copii mostenesc si in cote egale jumatate din casa initiala si terenul aferent pentru jumatate din aceasta.
   Dumneavoastra ve-ti avea jumatate din teren si casa initiala.

 124. Buna seara, cu speranta ca ma veti indruma si pe mine , am sa incep sa va scriu, nelamuririle mele….
  Sunt o mama singura, cu 2 copii, anul trecut in aprilie sotul meu ne a parasit, am intentat un proces pt plata pensiei alimentare, a fost obligat la 180 ron,dupa 5 luni de la sentinta, el s a lasat de servici, spunind ca nici o lege nu l va obliga sa plateasca! Mentionez ca pina in aceea luna nu mi platise nimic….Am depus in 24 noiembrie o alta plingere in care am solicitat investirea cu formula executorie a sentintei din april(nu stiu ce inseamna si ce rol are, asa mi a spus d-na de l registratura sa fac)…dupa ceea plingere mi a venit acasa o comunicare in care se precizeaza….”admite cererea formulata de petenta , si dispune investirea cu formula executorie a sentintei civile.Irevocabila….
  Tot in noiembrie am intentat si procesul de divort, acolo judecatoarea i a explicat ca este obligat la plata pensiei, dar el mi a ras in nas.!
  In 11.01.2010 s a finalizat si divortul, dar nici pina azi nu am primit acasa comunicarea!
  Va rog indrumati ma ce trebuie sa fac, sa obtin acei banuti, drepturile copiilor, au trecut 11 luni si el nu plateste….si cum as putea sa l oblig pt plata! Nu a luat legatura deloc cu copii de 1 an!Daca il sun si incerc sa stau de vorba cu el, doar ne calomniaza!
  Cu multe multumiri!
  Ioana

  • Faceti plingere penala pentru savirsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta in art. 305 din Codul Penal.
   Abandonul de familie, ca infractiune, consta in:
   parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l (pe cel pe care are obligatia sa il intretina) la suferinte fizice sau morale;
   neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazuta de lege;
   neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
   Prima situatie prevazuta de Codul Penal, parasirea implica o actiune de indepartare de la domiciliu a celui obligat la intretinere, iar alungarea presupune, dimpotriva indepartarea de catre faptuitor a celui indreptatit la intretinere, de la domiciliul sau. Lasarea fara ajutor implica din partea celui obligat la intretinere o atitudine de pasivitate; acesta nu pleaca de la domiciliu si nici nu il indeparteaza de la domiciliu pe cel indreptatit la intretinere ci, continuand sa stea impreuna, nu ii furnizeaza mijloacele de trai necesare.
   Mergeti la politia de la domiciliu a sotului ,formulati o plingere penala impotriva acestuia si atasati plingerii penale si hotarirea pensiei de intretinere-copie,investita cu formula executorie(pe care o aveti deja).

 125. Buna ziua, am trait in concubinaj cu un baiat timp de 9 ani cu care am un copil in virsta de 12 ani, ne-am despartit cind copilul avea 3 ani, as vrea sa-l dau in judecata pentru a obtine incredintarea copilului si pensia alimentara , as vrea sa stiu ce sanse as avea pentru ca el nu lucreaza cu contract de munca , si daca ma puteti representa in acest caz, va multumesc , adresa mea de e-mai este minumarilena@tiscali.it

  • Se poate obtine cu succes incredintarea catre mama a minorului.In ceea ce priveste pensia de intretinere,aceasta se fixeaza in raport cu salariul minim pe economie sau cu salariul pe care declara ca-l are (chiar fara carte de munca) ,iar cel care trebuie sa o plateasca,va putea fi obligat la plata acesteia prin intermediul politiei ,prin depunerea unei plingeri penale.Daca sinteti din Bucuresti sau imprejurimi ma puteti contacta la telefonul 0723231413.

 126. parinti decedati bunicii am obtinut tutela minorului.dorim sa facem contract vinzare cumparare cu uzufruct viager nepotului minor,cu intabulare parintii au avut un credit bancar .nu au bunuri de niciun felpe numele lor .poate banca ca in contul creditului parintilor sa se atinga de bunul dobindit de la noi?exista conflict de interese intre minor si tutore?poate semna contractul in numele nostru un curator special numit de aut. tutelara?

 127. buna ziua doamna avocat am si eu o intrebare:care sunt conditiile pt straini ca sa obtina cetatenia romana?pt cei din liban sunt diferite conditii.si dupa cat timp pot obtine cetatenia romana si pasaportul romanesc*?va multumesc

 128. Buna Seara Doamna Avocat!

  As dori sa va adresez 2 intrebari. In acest scop, o sa va expun pe scurt situatia mea. Eu, cetatean roman, ma aflu in proces de divort cu (fostul) sot, cetatean grec. Casatoria a fost incheiata in Grecia, tara in care locuiesc in prezent. Hotararea de divort urmeaza sa fie eliberata in curand de tribunalul grecesc. Din acel moment, teoretic am dreptul sa ma recasatoresc in Grecia. Prima mea intrebare este daca ma pot recasatori cu un alt cetatean grec, in Grecia, inainte de inregistrarea divortului in Romania sau trebuie sa astept cele 2-3 luni necesare pentru inregistarea in Romania a divortului obtinut in Grecia (mentionez ca prima mea casatorie a fost inregistrata la primaria sectorului 3, de care apartin).
  A doua intrebare este: ati putea sa ma reprezentati in vederea inregistrarii divortului in Romania? Daca da, este posibil sa imi transmiteti un tarif estimativ?
  Va multumesc anticipat!

 129. sunt casatorit vreau sa cumpar o masina din banii avuti de mine dinaintea casatoriei dar cum pot face ca la un eventual divort sa nu intre acest auto la partaj …eventual sa para ca s a luat din banii dati de parinti etc ……….astept raspuns .
  mersi

 130. buna ziua stimata doamna avocat.as avea si eu nevoie de o lamurire,am incheiat cu ambii parinti un contract de vanzare-cumparare cu intretinere viagera.as vrea sa stiu pe numele cui trebuie sa figureze imobilul si teranurile dupa incheierea contractului si cine plateste taxele si impozitele. va multumesc

 131. Ma confrunt cu urmatoarea situatie:firma la care lucreaza fostul meu sot opreste pensia alimentara care i se cuvine copilului din salariul acestuia,lui i se da salariul si mie nu-mi vireaza banii in cont.Deja sunt 3 luni de cand nu mi-au mai virat nici o pensie.Am sunat acolo si mi se spune ca nu au bani in cont,dar lui i-au oprit totusi din salariu.Unde sunt deci banii,daca tot i-au oprit?De ce nu-i primesc?Ce pot sa fac din punct de vedere legal sa recuperez pensia alimentara?

 132. BUNA ZIUA D-NA AVOCAT.AS DORI DAC SE POATE SA MI RASPUNDETI SI MIE LA O INTREBARE.SUNT CASATORITA LEGAL DE 7 ANI CU SOTUL MEU.EL AVIND 2 COPII CU SOTIA PRIMA EA FIND DECEDATA .EL ARE 3 APARTAMENTE LUATE CU SOTIA DUPA DECES A FACUT SUCCESIUNE LOCUINTELE FIN TRECUTE PE EL SI COPII.UNA DIN LOCUINTE FIND O GARSONIERA CARE AU LUAT IN GRIJA UN BATRIN SAI RAMANA LOCUINTA DUPA CE MAM CASATORIT CU EL BATRIN A MAI TRAIT 4 ANI AVIND GRIJA EU DE EL .EL AVIND SI MULTE DATORI IN DOLARI SI LEI PLATINDULE IMPREUNA CU MINE DAR EU NU AM NICI UN ACT DOVEDITOR DOAR PR CARE SIAU PRIMIT BANI IN ANI CARE ERA CU MINE.LA AP CARE LOCUIM SAU FACUT INBUNATATIRI TOT IMPREUNA EU AM SI UN COPIIL DE 3 ANI CU EL SI A CUMPARAT SI O MASINA .VREAU SA STIU DAC EU AM VREUN DREPT SAU COPILU MEU .EL ACUM VREA SA VIND GARSONIERA DE LA MOSUL SA IA UN AP.LA BAIATUL LUI CEL MARE CARE ESTE CASATORIT SAL TREACA PE NUMELE LUI SI AL SOTIE SI MIA ZIS CA EL DA TOT CELOR 2 COPII DIN PRIMA CASNICIE SI LA ASTALALT CU MINE NUI LAS NIMIC ..COPIIL MEU CHIAR NU ARE NICI UN DREPT EU INVESTIN F MULTA MUNCA COPILU LUI CEL MIC AVIN 8 ANI CIND NEAM CASATORIT NOI VA MULTUMESC DIN SUFLET MIAR FI DE MARE AJUTOR RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA AM INTRAT DIN INTIMPLARE PE SAITUL ASTA DAC PUTETI SAMI RASPUNDETI PE ADRESA MEA DE MAIL LACRIMIOARA_76@YAHOO.ES MII DE MULTUMIRI

 133. buna ziua

  vroiam sa va intreb ce se intampla cu o casatorie incheiata in aprilie 2009, daca unul din soti a mai fost casatorit insa a divortat in februarie 2009, insa acesta nu si-a inregistrat in romania divortul?!precizez ca atat casatoria cat si divortul n-au fost ” pronuntate” in romania.
  Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand de la dvs.

 134. Doamna avocat

  Va rog sa imi spune-ti daca se poate face act de vanzare – cumparare imobil , unui minor(14 ani), si daca da , care sunt actele necesare
  Va multumesc

 135. Buna ziua Doamna Avocat!
  Va rog din tot sufletul, daca desigur aveti timp si placerea de a ajuta o studenta, sa ma ajutati cu un caz de concurenta neloiala cu care poate v-ati confruntat d-voastra. Sunt studenta in Iasi, la Facultatea de administratie publica din cadrul UAIC si am nevoie de o solutionare a unui caz de concurenta neloiala pentru un proiect. Adresa mea de mail este nadejdavulpe@yahoo.com.
  Va multumesc anticipat!

 136. Buna ziua.Ma adresez la d-voastra cu speranta de a ma lamuri in problema mea;Sant in partaj cu fostul sot actualmente decedat,mostenitorii legali fiind copii mei din casatoria cu fostul sot (defunct) si ceea dea doua sotie.Este vorba de un imobil construit de mine impreuna cu defunctul.In 1990 a depus cerere la primarie pt, locul de casa de constructie pe o suprafata de 250 mp si a fost aprobata pe numele fostului sot. Noi fiind impreuna, ne-m casatorit legal in 1992.S-a eliberat titlu de proprietate pe perioada casatoriei noastre 1995 pe o suprafata de 432mp tot pe numele fostului sot, avand in vedere ca pe planul de situatie si planul releleveu al casei a fost aprobata o autorizatie de functionare ( atelier, tamplarie)pe care am fost asociati in propietate.Mentionez ca copii nostri sunt de acord cu imparteala dintre parintii lor, dar intrebarea mea este;Ce im devine din aceasta constructie aflata pe suprafata primita in intravilan de 432mp avind titlu de proprietate defunctului pe numele dinsului,cum se procedeaza in cazula cesta, sunt bunuri comune sau bunul lui propiu?. Daca se considera bunuri comune, ce acte trebuie sa depun la dosarul de partaj, cum trebuie sa procedez in cazul acesta.Va multumesc si astept un raspuns de la d-voastra.

 137. va rog tare mult daca puteti sa-mi raspundeti si mie.locuiesc de 7 ani in spania.acu un an am deschis proces de custodie pt fiica mea de 16 ani.judecatoarea din iasi a cerut sa mi se faca ancheta sociala aici in spania.au trecut luni de zile de cind actele au fost trimise dar la mine nu a venit nimeni sa-mi faca ancheta.va intreb stiti unde se trimit aceste acte? cui trebuie sa ma adresez eu ca sa mi se faca ancheta ?va multumesc mult de tot

 138. buna seara!am urmatoarea speta: mama cetatean roman cu domiciliul in romania, tatal cetatean strain fara domiciliul in tara sau vreo alta forma legala, copilul nascut in romania in varsta de aprox 2 ani,recunoscut la nastere de tata, dar acesta a refuzat sa ii poarte numele.respectivul o ameninta ca ii ia copilul, ca deschide proces pt custodie.se poate?

 139. Va rog sa-mi spuneti daca pot lasa ca mostenire apartamentul meu unui nepot minor ? Mentionez ca sunt casatorita , sotul traieste si am si doi copii , dar eu vreau sa las apartamentul nepotului meu , care este modalitatea prin care pot obtine acest lucru ? Va multumesc mult.

  • Intocmiti un testament la notariat .Puteti dispune pentru bunurile proprii(dobindite inainte de casatorie) si pentru jumatate din bunurile comune(bunurile dobindite in timpul casatoriei).

 140. Buna ziua,
  Cate probe sunt necesare pentru a emite un mandat de arestare european?
  Exista posibilitatea sa se emita un mandat de arestare pe numele alteia, decat cea care a efectuat infractiunea?

  Multumesc anticipat

 141. dna avocat, sunt din sibiu si as vrea sa stiu cum pot obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa-l oblig pe fostul sot -cetatean japonez-sa plateasca pensie de intretinere minorului. am divortat in japonia , minorul mi-a fost incredintat mie si m-am intors cu el in tara. fostul sot are domiciliul in japonia. cunosc adresa sa.daca va puteti ocupa de cazul meu ?
  va multumesc anticipat

  • Trebuie recunoscuta in Romania hotarirea din Japonia,prin procedura execuator,iar daca in hotarirea data in Japonia exista o pensie de intretinere minor,puteti depune o plingere la politie impotriva cetateanului japonez pentru savirsirea infractiunii de abandon de familie ,prevazuta de art. 305 din Codul Penal.

 142. buna ziua,as dori sa stiu cum pot afla daca o hotarare judecatoreasca a fost redactata?!procesul s-a incheiat pe data de 1 aprilie si au trecut cele 30 de zile,dar nu am primit-o la posta(sunt din cta)!va multumesc frumos!!!

  • Trebuie sa o primiti cit de curind,uneori dureaza si 2 luni pina la redactare si comunicare.

   • va multumesc frumos pentru raspuns:* nu am primit-o nici in ziua de azi:(,merg saptamanal la registratura si acelasi raspuns:NU S-A REDACTAT!!!Am facut si o cerere de urgentare a hotararii si….astept…nu vreau sa-mi para rau de timpul pierdut pe la judecatorie in timpul procesului si banii dati avocatei,deoarece procesul a fosta bunicului meu in varsta de 82 de ani,paralizat si care nu poate vorbi,nu este capabil de avea grija singur de dansul…exista posibilitatea de a deceda pana vine hotararea si apoi alti bani cheltuiti pentru succesiune etc!va multumesc inca o data

 143. Stimata Domana avocat,
  Incerc sa va retin atentia cu urmatoarea speta:
  Sunt de 25 de ani stabilit legal, prin casatorie in Germania. La plecare am fost obligat sa cedez imobilul din Bucuresti statului in baza Decretului 223/1974. Nu am primit nici o despagubire materiala si nici „Comunicarea” trecerii imobilului in „proprietatea Primariei Bucuresti” in baza decretului amintit. In baza legii 213/1968, daca un decret nu respecta „in intregime” aceasta lege, el nu era legal. CEDO s-a pronuntat de mai multe ori pe aceasta speta. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondata cererea de a considera ilegala preluarea imobilului de catre stat. Este aceasta o decizie corecta in Romania ?

  Pe fond: Revendicarea s-a facut in temeiul Legislatiei romane si europene.

  Chemarea in judecata a Primariei Bucuresti s-a facut atat la nivelul Tribunalului, al Curtii de Apel si al I.C.C.J., in temeiul art. 11 si 44 din Constitutia Romaniei, al legii 247/2005, al lipsei despagubirii si comunicarii „preluarii” de catre stat cfm. Decretului 223/1974 coroborat cu legea 213/1968, al nerecunoasterii cu efect reparator a dreptului de proprietate prin persistenta in fapt si in drept in patrimoniul nostru al acestui imobil, al caracterului abuziv al Decretului 223/1974 (care incälca si Constitutia Romaniei din 1965), nul in dreptul european, al incalcarii art 1. din Protocolul Aditional 1 al Conventiei Europene (Paris 20 mart. 1952), al incälcärii prevederilor legii 245/2005, cu modificarile aduse Legii 10/2001.
  Am mai aratat ca: Insasi legea 10/2001 prevedea la art. 2, §2 ca: „Persoanele ale caror imobile au fost preluate fara titlu valabil isi pastreaza calitatea de proprietar avuta la data preluarii…..”
  La inceput s-a facut o notificare catre Primaria Bucuresti, in baza legii 10/2001, evident respinsa, cu motivatia ca nu corespundea vestitului art. 21 § 5, antieuropean, antidemocratic, cu iz puternic de comunism. Pe de alta parte exista multe „cazuri precedente” (autoritate de lucru judecat) privind Decretul 223/1974. Unele rezolvate chiar la Inalta Curte (Ex: deciziile nr. 2287 din 19.03.2004; nr. 421 din 25.01.2005, nr. 6639 din 26.10.2004).
  Probabil ca tot CEDO e „calea”.

  As fi foarte fericit daca m-ati ajuta, macar cu un cu un sfat…

 144. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte iar acum folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buleti la mama lui din 2003 ; daca paraseste domiciliul si eu raman in continuare in apartament la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vrea sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?

 145. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte iar acum folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buleti la mama lui din 2003 ; daca paraseste domiciliul si eu raman in continuare in apartament la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vreau sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?

  Răspunde

  • va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
   am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte iar acum folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buletin la mama lui din 2003 ; daca paraseste domiciliul si eu raman in continuare in apartament la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
   daca vreau sa raman in apartament ce trbuie

 146. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte iar acum folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buletin la mama lui din 2003 ; daca paraseste domiciliul si se muta in apartamentul mamei lui ( care il asteapta cu bratele deschise ) si eu raman in continuare in apartament nostru la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vreau sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?

 147. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte iar acum folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buletin la mama lui din 2003 ; daca paraseste domiciliul si se muta in apartamentul mamei lui ( care il asteapta cu bratele deschise ) si eu raman in continuare in apartamentul nostru la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vreau sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?

  Răspunde

 148. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte iar acum folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buletin la mama lui din 2003 ; daca paraseste domiciliul si se muta in apartamentul mamei lui ( care il asteapta cu bratele deschise ) si eu raman in continuare in apartamentul nostru la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vreau sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?
  daca vreau sa raman in apartament la ce ma pot astepta din partea lui ?

  Răspunde

 149. On mai 21, 2010 at 3:42 PM nechifor carmen Said:
  Rate This

  va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte

 150. On mai 21, 2010 at 3:45 PM nechifor carmen Said:
  Rate This

  On mai 21, 2010 at 3:42 PM nechifor carmen Said:
  Rate This

 151. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu )toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte;nu sta cu mama lui ci vine zilnic in apartamentul care este al nostru in care folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buletin la mama lui din 2003 ; daca paraseste apartamentul care este pe numele amandurora ( in care stam amandoi )si se muta in apartamentul mamei lui ( care il asteapta cu bratele deschise ) si eu raman in continuare in apartamentul nostru la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vreau sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?
  daca vreau sa raman in apartament la ce ma pot astepta din partea lui ?

 152. va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema
  am divortat din 2003 dar continuam sa stam in acelasi apartament care pe contractul de v-c este pe numele amandurora; el a luat ( fara sa stiu adica eram la servici iar el a operat….)toate bunurile dobandite in timpul casniciei si le-a dus in apartamentul mamei lui in care el are jumatate de parte;nu sta cu mama lui ci vine zilnic in apartamentul care este al nostru in care folosim in comun (frigider nou,masina de spalat noua, aragaz nou, aspirator nou etc bunuri care sunt pe numele meu ) el are domiciliul pe buletin la mama lui din 2003 ; daca paraseste apartamentul care este pe numele amandurora ( in care stam amandoi )si se muta in apartamentul mamei lui ( care il asteapta cu bratele deschise ) si eu raman in continuare in apartamentul nostru la ce ma pot astepta ? mentionez ca platim jumi-juma lumina si intretinerea
  daca vreau sa raman in apartament ce trbuie sa fac ?
  daca vreau sa raman in apartament la ce ma pot astepta din partea lui ?

  Răspunde

 153. Buna ziua.
  Cautam prin legislatie, si intamplator am dat de adresa Dvs.(intrebari si raspunsuri),care mi-a parut foarte interesanta.
  As avea o intrebare.
  Domiciliul meu actual este in Mun.Sf.Gheorghe. Am divortat in anul 2003.In anul 2006, fiica mea a fost reincredintata spre crestere si educare fostului meu (care sa recasatorit si a avut posibilitati mai bune decat mine (financiare si locative).
  Anul trecut (in vara anului 2009) tatal fiicei mele (acum in varsta de 12 ani) a decedat, iar eu am cerut la Judecatoria Bistrita ,sa-mi fie reincredintate, fiica mea, mie, pentru crestere si educare. Au depus cereri pentru plasament si fosta mea soacra (bunica paterna, cat si „mama vitrega” a fiicei mele, cu care locuieste in prezent fiica mea in Mun.Bistrita.
  Judecarea cauzei (solicitarii mele de reincredintare)se tergiverseaza fara motiv, asa ca as dori sa procedez la STRAMUTAREA Cauzei,la Judecatoria Sf.Gheorghe.
  Cui ma pot adresa, de ce documente am nevoie, si de la ce institutii abilitate pot cere sprijin in acest sens.
  Multzumesc anticipat.
  Cu stima,
  D.E.

 154. As dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt casatorita din 2oo7 si 2 copii. Sotul meu este asociat unic intr-o societate infiintata inaintea casatoriei si asociat intr-o alta firma infiintata in timpul casatoriei. Eu muncesc cu carte de munca la firma infiintata inainte de casatorie. Toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt trecute pe aceasta firma (este vorba de mai multe masini, terenuri).
  Care sunt drepturile mele in cazul unui divort tanand cont ca am contribuit si contribui in continuare la bunul mers al firmelor, chiar daca sunt o simpla angajata cu salariu minim pe economie?
  Faptul ca figurez cu salariu minim ma dezavantajeaza la incredintarea copiilor?

 155. buna ziua
  va rog mult sa imi spuneti si mie daca sotul meu poate scoate certificatul fetei mele de la ambasada romaniei la Paris fara mine?eu sunt in tara si nu mai pot pleca cu fetita deoarece nu are certificat romanesc.daca poate in cat timp vom obtine acest certificat?

 156. va multumesc frumos pentru raspuns:* nu am primit-o nici in ziua de azi:(,merg saptamanal la registratura si acelasi raspuns:NU S-A REDACTAT!!!Am facut si o cerere de urgentare a hotararii si….astept…nu vreau sa-mi para rau de timpul pierdut pe la judecatorie in timpul procesului si banii dati avocatei,deoarece procesul a fost de punere sub interdictie a bunicului meu in varsta de 82 de ani,paralizat si care nu poate vorbi,nu este capabil de avea grija singur de dansul…exista posibilitatea de a deceda pana vine hotararea si apoi alti bani cheltuiti pentru succesiune etc!va multumesc inca o data

 157. Buna ziua ; As dori sa imi spune-ti si mie ce drepturi am in urma vanzari apartamentului parintilor mei,mentionez ca am o sora vitrega(avem aceeasi mama dar tati diferiti)pe care tata nu a infiat-o, apartamentul este cumparat de parinti mei.Vreau sa stiu daca pe cale legala am posibilitatea de o determina sa imi cumpere 1 garsoniera parinti mei detinand 1 apartament cu 4 camere pe care vor sa il vanda dar sa ne dea sume egale de bani specific ca sora mea vitrega este casatorita si are 1 apartament.VA multumesc si sper sa ma ajutati sa imi rezolv problema.

 158. Doamna Avocat am o mare rugaminte la dumneavoastra.Eu impreuna cu alte 3 colege am fost un pic fortate sa ne dam demisia,iar noi ne-am gandit sa ne deschidem o firma care are acelasi domeniu de activitate Este vreo problema legala??? In contract scrie ca atata timp cat lucram acolo sa nu divulgam secrete de servici si nici dupa
  Va rog astept un raspuns urgent
  va multumesc anticipat

 159. buna seara,
  va rog sa-mi spuneti cum si cine face partajarea bunurilor comune aflate pe teritoriul romaniei, instanta din Ro sau cea din SUA unde se desface casatoria si se incheie partajul pt bunurile de pe teritoriul sua? este valabila tranzactia incheiata in sua pt imobilele din RO sau este nula?

 160. am o hotatare definitiva pentru plata pensiei intretinere minor.tatal copilului lucreaza legal in italia.s-au trimis opriri pe salar la firma unde lucreaza,si cu toate acestea refuza sa s implice iar tatal minorului nici nu vrea sa auda sa plateasca de buna voie.mentionez ca tatal este roman si pensie trebuie sa plateasca din luna august 2008.daca fac plangere penala mi-a spus ca face puscarie dar tot nu plateste.ce pot sa fac sa-l oblig la plata acestor bani necesari copilului?poate plangerea penala sa-loblige?este obligata firma unde lucreaza sa-i retina din salar?ce ma sfatuiti?

 161. buna ziua

 162. buna ziua

 163. Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 ani).In anul 2000 am plecat de acasa din cauza ca nu ma intelegeam cu sotia care era dependenta de alcool si de atunci si pana in prezent stau cu chirie .In anul 2006 am divortat . In timpul casatoriei am construit o casa cu trei nivele din caramida + alte anexe, pe un teren mostenit de fosta sotie de la tatal ei.Pe acel teren exista o casa veche din lemn in care locuiau fosta soacra si fosta sotie ,care s-a vandut cu 18.000 lei in anii 1980-1983.Fosta soacra locuia cu noi pentru ca fosta sotie era unica ei fiica.Fosta soacra avea o pensie de 200 lei din care se intretinea.Eu am fost angajat ca sofer pe autobuz intre anii 1970-2000,am avut un salar bun cu care am contribuit la construirea casei si anexelor in proportie de 80-85%.Fosta sotie nu a fost angajata niciodata ,era casnica. Mentionez ca in anul 2005 fosta soacra si fosta sotie au intabulat casa si anexele pe numele lor fara sa ma intrebe pe mine sa sa ma despagubeasca in vreun fel.Mentionez ca nu avem copii impreuna si nici separat.Nu am bagat partaj pana in prezent.Eu stau in continuare in chirie iar fosta sotie locuieste singura in casa construita impreuna.Pana de curand a locuit si fosta soacra acolo ,insa a decedat de carand. Cu respect , va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.Ce sanse de castig am daca voi baga partaj? 2.Am dreptul sa ma instalez si sa locuiesc si eu in casa pana la intentarea procesului de partaj? 3.Ce se intampla daca fosta sotie decedeaza inaite de a demara procesul de partaj(are unele probleme de sanatate)? 4.Cine o va mosteni pe fosta sotie dupa deces,avand in vedere ca singurele rude sunt:matusi,unchi ,verisoare si eu ,fostul sot? As dori sa imi spuneti si cat m-ar costa procesul de partaj si onorariul dumneavoastra si daca m-ati putea reprezenta,bineinteles.In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat!

 164. ce trebuie sa fac ca sa fiu sigura ca pot veni inapoi in spania din romania in cazul in care sotul meu nu vrea sa-mi semneze pt.a veni inapoi in cazul in care nu pot ramane sa divortam iar copilul sa nascut in spania?ce acte imi sunt necesare si ce ar trbui sa fac?

 165. copilul meu sa nascut in spania si vreau sa plec cu el in romania dar daca sotul meu nu este de acord sa revin inspaniacu copilul nu pot.ce trebuie sa fac ca sa fiu sigura ca nu va ramane copilul in romania?acum nu pot ramane in tara pt. divort.

  • buna ziua. daca sotul nu este de acord ca sa va reintoarceti cu minorul in spania, nu aveti cum sa-l obligati in acest sens.
   va trbeui sa obtineti custodia minorului si dupa ramanerea definitiva a hoptararii judecatoresti, nu veti mai avea nevoie de acordul fostului sot pt. a iesi din tara cu minorul.

 166. Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Dupa terminarea facultatii de drept si dupa examenul de licenta, urmeaza inscrierea intr-un Barou prin sustinerea unui examen scris? as avea o intrebare poate mai ciudata… stagiatura langa un avocat, de exemplu dumneavoastra, ajunge la sumele exorbitante de care am tot auzit: 10 000- 20 000 de mii de euro? As fi interesata se aflu mai multe despre aces lucru. Nu am aceasta posibilitate financiara si as dori sa am sfatuiti. Va multumesc!

  • Este necesar sa va gasiti un cabinet de avocat care sa va faca un contract de colaborare pe perioada determinata(minim un an).Acest contract de colaboare este necesar pentru a va putea inscrie la examenul de admitere in barou.Daca va depuneti CV-ul la mai multe cabinete de avocati,puteti gasi un avocat care are nevoie de stagiar si care v-ar putea angaja.De bani platiti de catre d-voastra nici nu poate fi vorba.Trebuie sa va angajati pur si simplu si sa fiti remunerata pentru asta.Daca veti fi admisa in Barou ca urmare a examenului,veti deveni avocat stagiar.Succes!

 167. BUNA ZIUA!IMI PUTETI RASPUNDE SI MIE LA O INTREBARE:AM ACHIZITIONAT IMPREUNA CU SOTUL UN APARTAMENT PRIN PRIMA CASA 2,CE S-AR INTAMPLA CU ACESTA LA UN EVENTUAL PARTAJ?MENTIONEZ CA NE-AM ACHITAT RATELE PANA IN PREZENT,IAR CREDITUL LA BANCA E MIC 15000 EURO DAR ESTE IPOTECAT.V-AS MAI INTREBA SI DACA BUNURILE MOSTENITE SE IMPART LA DIVORT ?

 168. Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema,vreau sa stiu daca bunurile proprii mostenite in timpul casatoriei devin comune dupa mai multi ani de casatorie?daca da dupa cati?si inca o problema mai am bunurile mostenite sunt proprii cu exceptia in care detinatorul specifica ca ele sunt comune, Art.31 lit.b din Codul Familiei,la ce se refera mai exact:detinatorul sunt eu care am mostenit sau cine lasa mostenirea trebuie sa specifice ca bunurile sunt ale ambilor soti?

  • Bunurile proprii nu devin comune niciodata.In cazul in care survine decesul sotului si sunteti unica mostenitoare ,atunci le dobanditi de drept.

 169. Buna ziua!V-as ruga mult sa ma ajutati pentru ca vreau sa divortez si totodata sa fac si partajul, dar situatia e mai complicata.Am achizitionat cu sotul un apartament prin prima casa 2,acum cateva luni,creditul la banca il avem mic 15.000 euro,dar apartamentul este ipotecat.Mentionez ca si ratele le-am platit pana in acest moment.Stiu ca nu trebuie instrainat 5 ani.Ce se intampla cu acesta la partaj?

 170. buna ziua! ce se intampla daca mi-au decedat ambii parinti si mai un frate si o sora,eu fiind cel mai mic…ce facem in acest caz cu mostenirea eu avand doar rol si titlu de proprietate pe casa,facute numai la primarie fara contract de vanzare-cumparare1 va multumesc

 171. buna seara.as dorii daca se poate sa-mi spuneti ce mi se poate intampla daca am fost preluata de o firma de recuperare deoarece nu am mai putut plati ratele la banca.am reusit sa fac o intelegere cu ei ,miau reesalonat creditul dar nu pot plati deoarece unde lucreaza sotul meu nu i se da salariul la timp.mentionez ca am primit salariul si la 2 luni.nu am casa ,masina am luat credit cu bulatinul.sunt f speriata va multumesc .astept raspuns cat mai repede.

 172. D-NA AVOCAT SE MAI PRIMESC DOSARE PTR REFUGIATII DIN BULGARIA? EU SUNT DIN CONSTANTA SI AICI LA NOI TOATA LUMEA ESTE IN CEATA …………….! SI DACA DA UNDE SI CE ACTE SUNT NECESARE . VA MULTUMESC

 173. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si o recomandare. Va scriu in mare despre ce este vorba. Am o prietena care a trait 13 ani in Itaia cu un italian, are o fetita de 9 ani. A dus o viata groaznica, fiind inselata cu alte femei si santajata ca i va lua copilul. In plus este alcoolic, are in permanenta o sticla de votca in frigider. Copilul este nascut in Italia si acolo a trait, acolo merge la scoala acolo, fiind clasa a 4 a. El a avut o firma in Italia care a acumulat datorii la bugetul statului si credit la banca neplatit. In urma cu 2 ani a vandut aceasta firma prietenei mele, „s a spalat pe maini cum s ar zice”. Apoi si deschis o firma in Romania, pe care o are si in prezent, el sta de 2 ani mai mult in RO. Ea si fetita au stat in Bolognia, de multe ori pleca cate o luna si le lasa 50 eur. Cand ea gasea de lucru pe la diverse persoane, mai mergea sa faca mancare si curatenie, cat era fetita la scoala ca sa mai poata obtine banuti sa traiasca si ele. Lucrurile stau mult mai rau, dar asa cum v am spus nu pot intra acum in detalii. Aici el a intrat in cercuri foarte dubioase. In luna iulie el impreuna cu asociatul lui roman si un „interlop” au luat fetita din Italia si a adus o in Romania. Pe prietena mea a lasat o in Italia, la mama lui. Acolo a fost pur si simplu exploatata,pentru un pachet de tigari muncea in casa si in gradina ca un sclav. La plecarea in RO el i a luat si telefonul mobil ptr.a nu putea sa sune in RO.
  La inceputul lui august, mai exact intr o duminica o familie de italieni l a sunat pe fratele ei in RO, sa i spuna ca ea va veni luni in RO cu avionul sa semneze actele de abandonare a copilului. Ea a venit luni cu mama lui care deja o ameninta ca daca nu semneaza o sa le zica tuturor ca a trait cu sotul ei.Ei au alertat politia si au preluat o pe ea de pe aeroportul Baneasea. Pe el l au invitat la politie in termen de 2 zile. Ea l a sunat sa afle de fetita sa vorbeasca cu ea. Ori nu i raspundea, ori ii spunea ca nu i pe langa el. Nimeni nu s a gandit ca el va scoate copilul din tara, miercurea, dupa 2 zile a plecat cu mama lui din RO (cum a putut iesi minorul din tara, are pasaport individual, dar trebuia si imputernicire din partea parintilor?).
  Ea reuseste foarte greu sa vorbeasca cu fetita la telefon, copilul deja este traumatizat si nu poate raspunde. De miercuri el este in Romania, joi ea a mers in Italia si vineri dimineata a asteptat fetita la iesirea din bloc, inainte sa mearga la scoala. Cand a vazut o micuta a aruncat ghiozdanul si a sarit in bratele ei. Au palans de emotie. Copilul era foarte prost imbacat si insotit de o romanca, Julia, cea care este ultima achizitie a tatalui. Cand i s a reprosat lui ca copilul sta cu o straina, el a spus ca i „bona”. Din Italia s a intors vineri, o familie de italieni la care a stat o invatau sa mearga la carabinieri si sa spuna ca copilul este cu o persoana straina in casa si poate le asigurau protectie, dar asta insemna ca ea sa ramana acolo. Nu era cazul pentru ca trebuia sa fie pe 5.10 in Ro ca erat termenul de la ORD.PRES.
  S a facut cerere de incredintre a minorului si ORDONANTA PRESEDENTIALA si FOND. La primul termen la ordonanta, el nu s a prezentat ca nu a fost citat in Italia, decat in Ro, unde are un apartament pe firma, dar nu are rezidenta. Ieri 5.09 a fot termen la ord.pres. a fost citat in Italia si a avut avocata care a facut intampinare(nu va mai zic ca in intampinare au scris ca el nu are probleme cu alcoolul si nici nu umbla cu alte femeii, cum s ar zice si a pus singur „cenusa in cap” si ca ea este isterica) si a zis ca cazul nu i de competenta tribunalului din Ro, deoarece este copil nascut in Italia, a trait numai acolo (cu micile exceptii cand venea la rude in RO), este acolo la scoala. S a accepta, mai are rost sa faca recurs? La sf.de octombrie este si procesul pe fond, probabil ca va aparea aceiasi idee ca nu este de competenta lor. Ce se poate face in acest caz? Cum isi poate lua copilul? In Ro sta impreuna cu mama ei, intr un apartament de patru camera si de curand s a si angajat. Trebuie sa apeleze la instanta Italiana? Cum? Ce solutii si ce sanse sunt? Va rog sa ne ajutati! Va multumesc.

 174. concubina mea este eleva luni dimineata trebuia sa merarga la scoaladar am descoperit dimineata la plecare un telefon in geanta la ea care suna mam uitat pe ecran si scria iubi am incercat sai cer explicati dar a fugit din casa am luat copilul in brate pt ca ea mergea la scoala si eu ramaneam acasa cu copilul si am plecat dupa ea am vb cu ea si a zis ca cineva trebuia sa se int cu ea sai ofere un loc de munca ca barmanita imi da procura pt copil sa o las sa plece am vb cu ea si am sfatuito sa ramana sa ne ocupam de copil a fost deacord marti dimineata am duso la scoala si la ora 2 am plecat cu copilul sa o iau mam int la scoala cu ea dar era zgariata la mana seara am mers in vizita la un prieten si lam rugat sa se uite ca pe mine nu ma lasa sa uitat si avea o taietura dinspre palma spre deget dar cu carnea julita de pe deget a dfoua zi am plecat la scoala si am mers la cabinet sa o panseze si sa mergem la urgenta sa o coase am plecat spre podu ros sa imprumutam niste bani eu la cineva si ea la cineva trebuia sa ne intalnim dar nu a mai venit am stat 1 si jumate si am asteptato am mers la o prietena de a ei si mia dat un numar de tel la care a raspuns o persoana barbateasca si a zis ca e la el imediat mam gandit ca a racolato vreun proxenet am incercat sa vb cu ea sa ne intalnim dar batea joc fratele meu a zis ca ar fi dispus sa ia el colilul sa il creasca pt ca ami are unul de 1 luna la chenat cu sotia lui in fata la bcr podu ros sil la facut sa stea cu copilul o ora jumate facandul sa astepte sia batut joc nimeni din organele de ordine nu nea ajutat am aflat adevarul singuri ea era cu unul de 2 luni nu se ducea la scoala si mergea la el acasa iar eu stateam cu copilul pana am descoperito nu a muncit niciodata am tinuto al scoala am muncit si pe rupte fara forme legale pentru familie incerc sa iau leg cu ea si isi bate joc lucrez la o firma ca electrician de inalta tensiune nu mai rezist de dorul copilului si am posibilitatea in situatia de fata sa fac gerseli fatale ce drepturi am ca tata nu are venit si traieste din cei 6 mil si aloc copilul;ui amandoi copilul era bolnav de plamani cand a plecat am vb cu ea si nu are haine pt copil si ea si asteapta alocatia iam zis sami dea voie sami vad coplil dar isi bate joc de mine dupa ttot ce am facut pt familie iam zis ca o iert sa vie acasa dar nu vrea sunt distrus nu pot trai fara copli el e viitorul meu pt el traiesc ea are 20 ani si a mai avut tentative de fugit mai de mult de acasa a dato maicasa in urmarire gen am luato de pe strada se culca cu unul si alta sa poata dormi am incercat sa o fac om mie dor foarte tare de copil intarzi la munca ca nu pot dormi noaptea sunt distrus invatatima ce sa fac va rog

 175. BUNA ZIUA. ACUM 2 ANI AM CIRCULAT FARA PERMIS PE DRUMURILE PUBLICE.AM PRIMIT 3LUNI FARA EXECUTARE.DE 7LUNI DE CAND S-A DAT SENTITA RAMASA DEFINITIVA NU M-IA VENIT LA DOMICILIU HOTARAREA JUDECATOREASCA.AM INTELES CA DUPA UN AN POT SA DAU DE PERMIS DAR IMI TREBUIE HOTARAREA JUDECATOREASCA DE LA DATA CAND A FOST DATA.VA ROG SA-MI SPUNETI CUI SA MA ADRESEZ PENTRU A REZOLVA ACEASTA PROBLEMA.VA MULTUMASC MULT.

 176. BUNA ZIUA !ANUL TRECUT M-AM CASATORITIN OCTOMBRIE. AM HOTARAT IMPREUNA CU PARINTII CU SOCRII SA STAM LA SOCRII . PARINTII MEI MI-AU LUAT DORMITOR IN VALOARE DE 2600 LEI PT CA ASA AU CERUT SOCRII EI SUNT MACHIDONI DUPA NUNTA M-AM MUTAT LA EI . ITRE TIMP AU INCEPUT SA-TI ARATE DEFECTELE. BANII DE LA NUNTA NU STIM CAT SUNT LA EI SALARIILE LA EI SA IESIM DIN CASA CAND VOR EI RESTRICTII MULTE PRINTRE CARE NE-AU GONIT IN LUNA MAI ANUL CURENT LA PARINTII MEI PT CA NU MAI AU BANI CHIPURILE AM PLECAT LA PARINTII MEI SINGURA PT CA SOTULUI MEU NU I-AU DAT VOIE . PANA LA URMA A VENIT SI EL LA MINE PESTE O LUNA . EU SI SOTUL MEU VREM SA RECUPERAM MACAR ZESTREA MEA CARE ESTE PE NUMELE MEU INAITE DENUNTA NU MAI ZIC DE BANI DE LA NUNTA DE CARE NU STIM NIMIC SI CADOURI MACAR MOBILA VREM. CUM SA FACEM CA NE-A AMENINTAT CA NU NE DA NIMIC CA NU AVEM NICI UN DREPT
  POATE IMI DATI UN RASPUNS UN SFAT VA MULTUMESC

 177. Buna ziua,va rog daca puteti sa ma indrumati ce sa fac?
  mama mea a facut un act de promisiune de vanzare cumparare in calitate de cumparator in anul 1999,atunci traia cu tata,acum vanzatoarea dupa mai bine de 10 ani vanzatoarea pretinde bani ,cu toate ca in actul de vanzare cumparare este specificat faptul ca suma de 4 mil lei atat cat valora pamantul s-a platit,la data intocmirii promisiunii.In acest act este specificat ca daca nu mai vrea vanzatoarea din culpa sa sa-mi dea dublul sumei primite adica 8 mil lei vechi,dar specifica si faptul ca daca partile nu-si respecta promisiunea sa ne adresam instantei de judecata.Acum nu stiu ce sa fac,sa-i dau banii care mi-i cere, nu sunt foarte multi bani ,dar mama mea este vadana si are o pensie de aproximativ 4 mil,ea imi cere 20 mil vechi adica 2000 ron dar trebuie sa fac eu si documentele cadastrale si sa inscriu terenul la cartea funciara ,mi se pare o mare magarie din partea ei.Are vre-o sansa daca ma adresez instantei de judecata sa imi dea 8 mil si sa-mi ia pamantul care eu in detin ,adica cultiv pe el din anul 1000 atunci cand l-am cumparat prin promisiune nu erau venite titlurile de proprietate.Eu detin 2 scrisori din partea vanzatoarei care imi spune verde-m fata cati bani vrea si ca i-a sosit titlul de proprietate ,si pot sa le depun in instanta.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac????

 178. Buna ziua. am fost casatorita 10 ani si din acceasta casatorie am un copil cu sotul meu.acum un an am divortat si tribunalul mi-a incredintat mie copilul,tatal neprezentandu-se la nici un termen de divort si nici de ancheta sociala nu a vrut sa auda ,ba mai mult nu are program de vizita la copil,dar asta nu inseamna ca nu il las sa il vada.daca eu detin custodia minorului in varsta de 5 ani si vreau sa plec din tara ptr 2 luni in vacanta,imi mai trebuie procura de la tatal copilului?va rog daca puteti sa imi rasp urgent ptr ca in 3 saptamani voi pleca.va multumesc si va doresc o zi buna

  • Nu aveti nevoie de acordul tatalui.Legalizati hotarirea de incredintare cu mentiunea definitiva si irevocabila si sa o aveti cu d-voastra la trecerea frontierei.

 179. BUNA ZIUA.IN 200O AM CUMPARAT DE LA ICRAL IN BAZA LEGII 112 UN APARTAMENT INTR-O VILA.PE SCHITA NU ERA TRECUTA O CAMERA.IN 2009 AM FOST DATA IN JUDECATA DE CATRE FOSTUL PROPRIETAR,CARE A CERUT EXPERTIZA.LA MASURATOARE A IESIT BINEINTELES MAI MULT.FOSTULUI PROPRIETAR I-AU FOST RESTITUITR APARTAMENTELE CU CHIRIE ,MAI PUTIN CELE CUMPARATE CU 112.CAMERA DE CARE VB.NU APARTINE NIMANUI(NICI NOUA,DAR NICI LUI)CE ESTE DE FACUT? VA ROG UN SFAT.MULTUMESC

 180. lucrez la o firma de paza si firma ma bagat fara avizul politiei in post am copii xerox si din salariul minim pe economie imi scadea 12 bonuri de masa si primeam 520 si 12 bonuri de masa si semnam stat de plata ptr bonuri de masa si ptr banii nu primeam fluturas la mina am copie xerox dupa bon de masa in cazul asta daca ma judec cu firma in instanta mai trebuie sa pun avocat daca am aceste dovezii ma obliga sa dau demisia eu nu o dau si cum formulez cererea de judecata ptr chemarea angajatorului in instanta pe scurt

 181. Am o rugaminte, sa-mi spune-ti daca pot trece firma pe numele copilului meu monor cu reprezentare mama lui,
  Va multumesc!

 182. Buna ziua.A m intentat procesul de divort dar prima infatisare este in septembrie.eu sant rezient in Spania si a-si dori sa plec.Daca cer custodia copilului prin ordonanta prezidentiala pot parasi tara fara aprobarea tatalui?
  multumesc mult.

 183. buna ziua mam casatorit in spania cu un espaniol am o fetita de 3 ani si jumatate tot in spania am bagat divortul si miau dat custodia si dreptul de a veni si a locui in rominia cu fetita el are dreptul sa o vada jumatate din vacanta in vara jumate se sarbatorile de iarna si jumate de pasti cu conditia ca eu sa platesc biletele de avion.ce vreau sa stiu fetita pina in ziua de astazi nu a stat o zi cu el si de curin ma dat in judecata ca nu a disfrutat de fetita de loc pina la ora actuala si cere custodia nu plateste pensia alimentara pina la ora actuala cu dovezile pe care lea depus tot el ar fi trebuit sa plateasca 8000 de euro dintre care el a platit doar jumatate 4000 nu are servici nu are o locuinta propie fetita nu vrea sa se duca deloc cu el plinge si zice ca nu vrea ca de ce o oblig ce vreau sa stiu eu de aici din rominia asi putea deschide un proces si modifica sentinta adica pina fetita o sa fie mai mare sasi poata dea seama de ce ce se intimpla de ce trebuie sa stea fara mine sa calatoreasca fara mine sa doarma fara mine.el acus sa recasatorit cu alta rominca o sa aiba un baietel stau cu chirie pt fetita ar putea sa fie ceva phic sa o ia cu forta asa cum vrea el si autoritatile din spania sunt de acor sa o ia si sa o includa en familia sa unde nu cunoste pe nimeni.sint dispusa sa ii ofer aici in rominia o casa si toate cheltuielile pe perioada cind ar veni sa vada fata.va rog frumos sint disperata.

 184. buna ziua,sunt si eu f nedumerita.am o amenda facuta pe taxiu si eu nu mai sunt an tara,si nu o pot plati.ce se poate antampla daca nu o platesc?multumesc f mult

 185. Sunt divortata din 1991,am 2 copii mari acum, ce mi-au fost incredintati prin lege,cu un partaj complet incorect, in defavoarea mea, care am plecat cu cei doi copii in orasul natal la 500 de km din apartamentul contractat de mine si tatal copiilor mei, achitat integral la momentul divortului.
  Fostul sot s-a recasatorit imediat dupa divort si nu are copii cu actuala sotie.
  Intrebarea mea la care va rog frumos sa imi raspundeti, este:cum pot afla copii mei de decesul tatalui lor,(care are o etate inaintata oarecum) pentru a se prezenta in termen in instanta , in calitate de urmasi mostenitori?Se poate face o intampinare la starea civila din orasul respectiv, ca sa poata fi anuntati oficial de momentul decesului tatalui lor? Pentru ca alta modalitate de a afla acest lucru nu exista practic, dar as dori ca macar ei sa aibe dreptul acesta in mod corect , conform legii
  Mentionez ca tatal lor nu s-a interesat de copii in acesti 20 de ani si mai mult a cerut sa nu fie deranjat in nici un fel.
  Va multumes frumos pentru raspunsul dvs. de specialitate

 186. BUNA ZIUA!VA RO FRUMOS AM SI EU O INTREBARE:CE SE INTAMPLA DACA AM FACUT CREDIT LA BANCA IAR ACUM S-A MARIT CHF (FRANC ELVETIAN)FOARTE MULT ESTE DUBLU FATA DE CUM ERA ATUNCI CAND AM FACUT EU,IAR ACUM NU MAI POT ACOPERI INTREAGA RATA (SALARIUL NU IMI MAI AJUNGE)MI-A FACUT POPRIRE LA BANCA ?MENTIONEZ CA ATUNCI CAND AM FACUT CREDITUL AM DECLARAT PE PROPRIA RASPUNDERE CA LOCUIESC IN CASA SOCRILOR MEI PROPRIETATEA LOR PERSONALA ADRESA PE CARE O AM IN CARTEA DE IDENTITATE DAR IN MOMENTUL CAND AM FACUT CREDITUL IN JUR DE O LUNA IMI EXPIRA BULETINUL SI M-AU PUS SA ADUC COPIE DUPA CONTRACTUL CASEI UNDE LOCUIESC.VA MULTUMESC!ASTEPT RASPUNS

 187. Buna searadoamna avocat,
  Va cer sfatul intr-o problema mai delicata. Tatal meu a intenta proces de divort fata de mama mea. El a parasit domiciliul de 1 an si jumatate.
  As dori sa stiu daca nu se face partajul, ce situatie au bunurile comune ale celor doi in cazul in care tatal va deceda si s-a si casatorit dupa divortul de mama mea.
  Mai mult decat atat, apartamentul in care au locuit este sub ipoteca in momentul de fata, si nu stiu cum vorfi lucrurile dupa divort.
  Problema mea este ca daca nu se face partajul iar tatal nostru de recasatoreste, in caz de deces al lui, bunurile care i-ar fi revenit la partaj vor ramane sotiei de-a doua.

  Multumesc mult pentru sfaturi.

 188. buna ziua do avocat am si eu un caz grav am avut o garsonera cu toate inbunatatirele suprafata de 32 nt pt doream sa fac schimb cu o casa la curt mam dus la o agentie si leam esplicat ce vreau sa fac sefu agent a si sunat persoana care avea casa la schimb si a venit cu actele respective acel act era scris concubina lui avea procura de la o ruda de a ei cel ce sa prezentat cu act nu era scris in act de vinzate dor el facea service ear agentu stia eu eam dat garsonera el mea dat casa si o diferenta am promis cai dau 700 euro sa facut un anticontract de schimb cu sulta si eam cedat garsonerael mea dat cheile de la casa promis si mam si mutat eu am semnat vinarea garsoneri mele si el a luat bani 15000 euro pe incredere am zis ca i om de incredere ca dupa sa mi faca si mie contract pe casa care mea dato nu a fost asa da dat afara cu bagaju in lipsa mea a scos bagaju si mina depozitat intrun camin asta a facut o avocata de a lui se numeste cioroianu cristinaaceasta find avocata lui de mult timp si eu al apelat la politie si dosaru e in anceta am martori am dovezi dar el nu recunoaste ca nea vindut garsonera si ca a luat bani 15000 de euro acest dosar se afla la politia navodari jud constantade 10 luni de zile am apelat la dumnevoastra sa-mi dati un fat va multumesc

 189. buna ziua domn avocatva rog sa sami spuneti si mie daca am semnat un act de vanzare cumparar al case mele am semnat si o persoana miea luat bani promitindumi ca ami da an schimb o alta casa si acum nu ma mai recunaste acesti bani mialuat an fata notarei spunetimi daca mai am vro sansa sami recoper bani de oare ce am moartorisi dosaru la politie navodari jud constanta va multumesc frumos

 190. Buna ziua doamna avocat, sunt casatorita si as vrea sa imi cumpar un apartament din banii castigati dintr-un proces, si as vrea ca acest apartament sa imi ramana mie (sa nu il impart in caz de divort). Procesul a fost deschis inainte de casatorie. Va multumesc frumos!

 191. buna ziua dna avocat sint din TULCEA AM 27 ANI lucrez la o firma de paza ca agent paza si firma vrea sa ma dea afara, la angajare ma trimis in deplasare fara avizul politiei si fara sa am actele la dosar si cind mam intors din deplasare am facut fisa medicala, si mia dat banii la negru pe orele muncite pe stat de plata separat fara bonuri si am copii xerox dupa protectia muncii unde firma a scris ca am facut deplasare si am tras copii xerox in instanta ca dovada pot sa cistig in instanta si cum formulez plingerea ptr judecata sa ma judec cu angajatorul

 192. Buna ziua,
  V-as ruga sa ma consiliati intr-o problema,daca timpul va permite. Va multumesc!
  As vrea sa stiu daca sotul meu poate cumpara un imobil in timpul casatoriei ,iar acest imobil sa fie bun propriu.Banii cu care va achizitiona imobilul provin din vanzarea altor imobile, pe care le-a dobandit inaintea casatoriei,deci sunt bun propriu.Exista o clauza sau se poate face un act notarial prin care sa fie reglementat acest lucru( ca imobilul se cumpara cu bani proveniti din vanzarea bunurilor proprii si deci si imobilul care urmeaza sa fie cumparat sa devina tot bun propriu)?
  Eu am cateva credite la banca,credite care nu au fost achitate, si as vrea sa stiu daca exista o posibilitate prin care bunurile cumparate in timpul casatoriei (acest imobil de exemplu)sa nu devina comune si astfel sa nu poata fi executate datorita creditelor mele.
  Mentionez ca aceste credite sunt personale si luate inainte de casatoria cu sotul meu.
  Va multumesc!

 193. Am si eu o mare problema la locul de munca actual,lucrez din anul 2003 in aceasta firma ca responsabil service,ma ocup de reparatii a unor produse in garantie si post garantie si nu am avut nici o abatere ,nici o sanctiune,mi-am facut treaba ok chiar si peste.Luna trecuta(februarie) am gasit un anunt in ziar ca firma angajeaza om pe postul meu.Am incercat sa vorbesc cu patronul firmei dar niciodata nu a vrut sa stam de vorba.In 1 martie am fost chemat si dupa ce am fost acuzat pe nedrept de multe chestii(furturi,discutii cu ceilalti angajati,ca m-a filmat cind furam,etc)a incercat sa ma forteze sa-mi dau demisia fara nici o explicatie,de cite ori intrebam motivul schimba subiectul.Din acel moment am fost scos cu forta din biroul unde imi desfasuram activitatea si mutat pe hol(DACA NU VREI SA-TI DAI DEMISIA,ESTI INCA ANGAJATUL MEU SI REPARA AICI PE HOL).In acea zi mi-am continuat activitatea acolo pe hol si a doua zi am fost mutat undeva intr-o margine a depozitului in frig si fara conditii de lucru sa-mi continui activitatea. Azi 7 martie am fost chemat de asistenta patronului si iar amenintat ca daca nu-mi dau demisia o sa fie rau pentru mine si multe alte acuzatii pe nedrept.Sincer am cerut sa ma dea in somaj,dar raspunsul a fost ca nu se poate ,trebuie sa-ti dai demisia si gata.Sincer nu mai rezist,nu stiu ce sa mai fac,eu imi continui activitatea in aceste conditii dar nu stiu cit timp,CE POT FACE SA SCAP?Colegii rid pe la spate „ce ai fost si ce ai ajuns”,simt ca cedez psihic,nu mai dorm noptile,doar la asta ma gindesc.Astept un raspuns urgent daca se poate,deja nu mai pot,dar nu vreau sa plec asa umilit dupa 8 ani de munca fara nici un avertisment macar.VA MULTUMESC ANTICIPAT

 194. buna ziua doamna avocat.

  as dori sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la primul termen stabilit pentru partaj, intrucat nu am platit taxa de timbru si intre timp am ajuns la o intelegere cu fostul sot, in sesnsul de a vinde apartamentul. Intelegere ne autentificata inca la notariat si nici cumparator inca nu am gasit.

  nu as dori sa ma prezint la primul termen desi eu sunt reclamanta. judecatoarea fiind o persoana dificila.

  astept cu interes raspunsul dvs. pe mail.

  multumesc

 195. buna seara, as avea o intrebare, daca se poate?
  sunt un fost casier de banca, angajat in data de 20.10.2008, in data de 01.08.2009 s-a constatat un minus de casierie de 5700 ron la doua luni mai tarziu am fost mutat la o alta sucursala a aceiasi banci si am lucrat inca 6 luni pana in 17.04.2010 api am fost scos pe bara deoarece s-a incheiat contractul. astazi primesc o scrisoare de returnare minus de caserie.
  Se poate ca dupa un an de la incheierea ctr de munca sa imi ceara minusul de casierie?
  va multumesc si astept raspunsul dv

 196. Am un teren intravilan cumparat in 2006 si intabulat in 2003 si sunt pirit in proces de unul care a cumparat in 1994 si s-a intabulat la CF in 2004,sunt doua carti funciare ,cu numere diferite pentru acest teren intravilan. Eu cind am cumparat in 2006 l-am cumparat deja intabulat din 2003 dar el considera ca transcrierea lui din 1994 este egala cu intabularea si se considera primul intabulat . Intrebare: Care este primul intabulat?

 197. In cazul in care copilul minor savarseste o fapta ilicita producatoare de prejudicii, iar parintele caruia i-a fost incredintat copilul este divortat si recasatorit, iar din noua casatorie exista doar un bun comun, cu noua sotie, ce ar putea fi executat….ce se intampla?

 198. buna ziua,am doi copii si as vrea sa le dau casa la amandoi dar cu asistenta viagera.imi puteti spune cat m-ar costa actele prin notariat?avand in vedere ca casa este evaluata la 750 milioane vechi.multumesc

 199. Buna ziua doamna avocat. Am si eu o f mare rugaminte la dvs, as vrea sa-mi spuneti daca stiti cam cat dureaza termenul de prezentare in instanta la judecatoria sect 2 pt un divort fara partaj dar cu un copil mic, minor.Avocatul depune tot ce e necesar pt divort la judecatoria sect 2 martea viitoare, cam la cat timp de atunci vafi practic ziua de divort? si in cat timp ii ajunge citatia ac sotului meu de prezentare la divort? Va multumesc si astept raspunsul dvs! O zi frumoasa! Cu stima!

 200. buna seara doamna Av.eu si intreaga mea fam.sintem rezidenti in ITALIA de 4 ani,sotul e in regula cu documentele,baietelul cel mic de 2 anisori e nascut aicea in IT.si are certificat de nastera aicea,adica cel inregistrat la primarie,am o probleme e bolnav si trebuie sa fac acte,dar im-i cere sa fac pasaport de recunoastere dar eu cum deocandata nu ies afara din tara,datimi va rog un sfat cum pot proceda ce trebuie sa fac,trebuie sa merg la consulat sa sa ii fac pasaport si certificat romanesc.va roa ajutatima.va multumesc.

 201. Buna ziua,am o fetita de 9 luni ,am avut o relatie frumoasa de un an ,cand am ramas insarcinata prietenul meu m-a parasit si nu a vrut sa-si recunoasca fetita ,cat ma costa sa-l dau in judecata pt pensia alimentara si ce urmar poate avea ?Nu vreau ca acest barbat care l-am iubit ….sa aiba dreptul la fetita vreau doar sa plateasca pensia alimentara .va multumesc astept raspuns daca se poate pe mail.

 202. Buna ziua,

  O prietena de-a mea a trait in Italia pt citiva ani. Are o fetita impreuna cu un cetatean italian casatorit cu o alta persoana italiana. Intrucit a amenintat-o ca vrea sa-i ia copilul, dinsa a venit de urgenta in Romania, unde se afla de circa 3 saptam,ini Acum am aflat ca e considerata sustragere de minori si conform legislatiei italiene e pasibila de inchisoare. Ce poate face- de urgenta pt a evita acuzatiile si a nu pierde copilul? Ne-am adresat unui avocat, dar nu se pricepe- e o prima experienta si am senzatia ca timpul este esential!! Multumesc pt orice sfat!

 203. buna ziua ,sunt cetatean roman dar locuiesc in strainatate de 15 ani am copii nascuti aici, mama mea vrea sa lase un apartament din romania pe numele nepotului bineinteles cu contract vanzare cumparare cu clauza sa fie intretinuta pana dupa moarte de catre mine adica tutorele copilului dar nu stiu daca se paote si ce acte necesare imi trebuie avand in vedere ca baitelul meu este minor si cetatean strain !va rog sa-mi raspunde-ti multumesc

 204. Buna ziua doamna avocat.Sunt cetatean roman,am incheiat o casatorie in Germania,casatoria a fost inscrisa si in registrul de stare civila din Romania,(deci am certificat de casatorie emis de catre starea civila din localitatea unde louiesc),apoi am divortat in 2006,si m-am intors in tara .Am facut recunoasterea divorului(facuta in Germania) la tribunalul din localitatea unde locuiesc si am locuit inainte sa merg in Germania .Ce trebuie sa fac sa imi fie trecut pe certificatul de casatorie ,emis de catre autoritatile romane din localitatea unde locuiesc ,faptul ca sunt divortata?Va multumesc frumos anticipat si va doresc nu mai bine!

 205. buna ziua Doamna Avocat,

  am divortat de 4 ani, am trait sub acelasi apartament cu ex sotul timp de 3 ani dupa aceea, de 1 an m-am mutat cu copilul intr-un apartament cu chirie, ex sotul ramanand in apartament.
  am initiat procesul de partaj , dar nefiind consiliata cum trebuie nu am avut de unde sa platesc taxa de timbru de 5700 lei, asa ca procesul s-a finalizat ca netmbrat.
  pe deasupra ex-sotul a tot promis ca e de acord cu vanzarea apartamentului, insa la fiecare vizionare spunea un pret descurajant pentru viitorul cumparator.
  as dori sa va adresez doua intrebari:
  1. daca la deschiderea procesului de partaj pot cere o chirie pentru faptul ca a ocupat apartamentul timp de un an fara „nici o durere de cap”?
  2. daca la deschiderea procesului pot cere o „taxa” pentru faptul ca timp de 3 ani eu m-am ocupat de problemele gospodaresti si de mancare .

  la mancare am participat in cote egale , la cheltuielile gospodaresti am paticipat tot in cote egale.

  va multumesc anticipat

 206. buna ziua am o problema vreau sa divortez si sunt in spania am si copilul in tara doar ca sotu nu este de acord cu divortul si am incercat sa vad daca pot sa divortez aici in spania doar mia spus ca pot si in acel timp imi trebuie actele originale ce pot sa fac ca sa le optin acele cate si inca ceva daca inaintes dovortul in tara si eu sa stau in spania cam cit mar costa si sa iau si copilul aici sau ca fie la amindoi parinti nu vreau sa il las fara tata doar nici fara mama va rog sa imi raspundeti cit mai repede va rog mult de tot si vreau un avocat ca sa pot inaita divortul cit mai repede multumesc

 207. BUNA SEARA DOAMNA AVOCAT VA ROG SA CITITI PUNA LA SFIRSIT eu sunt o cetateana românca locuiesc in turcia cu un cetatean turc neam cunoscut in romania.cind am inceput relatia mia spus ca e necasatorit.cind am venit in turcia am aflat ca e casatorit cu o alta romanica si ca are 3 copii.am fosi obligata sa ramin cu el.intr timp am ramas insarcinata am nascut aici in turcia. Cutimpul incepuse vorbele urite bataile si jihniri gretoase la familia mea si la mine am tacut peniru ca ma tem pentu viata mea sia fetitei nici eu nici fetita mea nu avem permis de sedere fetitei mele nui sa iniocmit nicun fel de aci certificat de nastere sau buletin turcesc in plus ne tine in aceiasi casa cu sotia lui si cei 3 copii.sotia lui are dubla cetatenie nu mai suport vreau unpic ajutor vreausa vin in romania dar fetita ma tine peloc no pot parasi ne chinuie pe amindoua nu vrea sa ne faca buletin datimi un sfat va rog din suflet si astept raspunsul dumneavoastra va rog frumos.o seara buna doamna avocat.

 208. Buna ziua, , Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati .Bunica mea a decadat si a lasat un testament pentru bunicul meu vitreg.Avand in vedere ca tatal meu este si el decedat eu am ramas mostenitor rezervatar.Bunicul meu dupa moartea acesteia s-a declarat unic mostenitor si-a facut succesiunea si a vandut rapid un apartament apartinand bunicii notarului care a semnat actele si care era notarul familiei cum ar veni.Acum eu i-am dat in judecata pentru anularea actului de vanzare cumparare , ptr contestarea calitatii de unic mostenitor a bunicului si pentru succesiune .va rog frumos sa imi spuneti ce taxe va trebui sa platesc si cat % e valoare acea de timbru , si daca o sa platesc o singura taxa de timbru pentru tot procesul sau in parte ptr fiecare?Si care sunt sansele sa se anuleze acel act de vanzare cumparare. Va multumesc

 209. daca intrun proces de partaj , bunuri comune . eu ca parat nu am facut apel mi se mai poate scadea din suma de 6000 euro data de judecatorie sau se poate schimba ceva . . apelul este facut de reclamant ce se mai poate face.

 210. Buna ziua.As avea si eu o problema,as vrea sa divortez de sotul meu si imi este foarte frica.stam in casa unui var de a sotului.suntem impreuna de 4 ani de 2 ani suntem casatoriti si avem un copil in varsta de 3 ani.nu ma mai inteleg deloc si vreau sa am liniste pentru copilul meu el,sotul are obiceiul sa injure ca la usa cortului,sa tranteasca tot ce apuca de prin casa,sa imi zica ca el munceste si eu nu si copilul a vazut toate aceste lucruri si le spune la oricine.problema e ca eu nu am la cine sa ma duc sa stau cu baiatu (adica nu am parinti sau vreun neam care sa ma ajute )nu as vrea sa imi pierd copilu pentru ca el are parinti la care sa se duca si are si loc de munca.imi e tare frica sa nu imi pierd copilul.va rog sa imi dati un sfat si ca avocat si ca o prietena.Va multumesc din suflet!

 211. Buna ziua
  va rog sa ma ajutati. in fond tatal biologic a primit drept de vizitare,desi nu intentionez sa il primesc vreodata, are 9 ani copilul si nu il cunoaste.el este in spania iar acum as dori sa cer pensie alimentara.cum pot daca nu stiu nimic despre el nici unde lucreaza nici ce face.fara sa aflu eu singura veniturile lui nu pot sa obtin acolo, nu ma intereseaza minim pe ec in romania.
  multumesc

 212. Buna ziua,

  Va rog respectuos sa-mi raspundeti la aceasta speta:
  Mi s-a intocmit un contract cu semnatura falsa(sa dovedit de expert criminalist), in baza altui contract semnat cu 4 luni inaintea celui fals.
  Pot sa cer daune morale,pentru fals,uz de fals in instanta , inselaciune si abuz de incredere?
  Nu am avut cunostinta de acest proces(cu contractul fals).
  S-a ajuns la executare silita,la care am facut contestare.
  Va multumesc.

 213. buna ziua ma numesc tilbe florentina sint casat cu un cetatean turc din 2003dar in 2005 neam despartit el a plecat in turcia si eu am plecat in spania inrebarea mea e eu vreau sa ma divortez cit mai repede si mar interesa cit marcosta tot divortu ca dumneavoastra sa ma reprezentati la tribunal in timpu divortului

 214. Buna ziua.este legal ca intr-o casatorie tatal sa ia fata in varsta de 4 ani de langa mama sa,fara acordul acesteia?inca nu s-a introdus divortul acesta urmand a incepe.care este baza legala?

  • Nu este normal.Puteti face plingere la politie pentru rapire.Puteti sa cereti pe cale de ordonanta presedintiala (procedura rapida si vremelnica)incredintarea minorei catre d-voastra,pina la pronuntarea divortului si a incredintarii pe calea dreptului comun.

 215. Buna seara ! Ma numesc Zglobiu Elena sunt din tg-jiu am divortat de sotul meu am fost amandoi de acord .In urma casatoriei au rezultat 2 minori baiatul de 8 ani ia fost incredintat sotului iar fata de 3 ani mie mama, nu sunt multumita de rezultatul hotararii sotul are drept la vizita la fata iar eu mama nu am drept de vizita la baiat .va aduc la cunostinta faptul ca pe baiat sotul imreuna cu socrii l-au facut sa nu ma mai suporte si nu vrea sa aiba legaturi personale cu mine .Eu am fost singura care m-am ocupat de el de la nastere pana in clasa I unde a avut si rezultate exceptionale la scoala 6 premii I si medalia de aur. Ce as putea face sa anulez programul de vizita al tatalui la fata , el cere fata sa stea la el in domiciliul parintilor lui la programul urmator: I si III lea weekend de sambata pana duminica de la orele 11 pana la orele 11. de paste si craciun cate 3 ore si 5 zile in vacanta de iarna , 3 zile in vacanta de primavara ,15 zile in vacanta de vara . Fata fiind mica si depinde de mine nu vreau sa o las peste noapte la ei . Va rog sa imi spune-ti ce este de facut….. A doua problema este cu partajul : tatal meu mi-a facut acte de vanzare cumparare fara drept de intretinere pe garsoniera proprietatea lui personala fiind casatorita a intrat si sotul meu in act, am facut rate la banci si banii i-am dat socrilor au intrat in casa lor si acum sunt datoare pt. ca nu au mai platit ratele, sotul meu este asociat unic la societate si a vandut un spatiu comercial eu nu am beneficiat de nimic , acum 10 ani am vandut impreuna cu fratii mei un apartament cu 3 camere si banii reveniti mie 100.mlioane pe vremea aceea tot in casa socrilor s-au bagat . Noi am stat cu socrii in casa proprietatea lor , sotul meu nu are acte pe nimic decat pe garsoniera de la tatal meu. Spuneti-mi avem sanse sa castigam garsoniera si ratele? macar atat .Dupa 15 ani de munca si slugareala la ei nu am plecat decat cu hainele de pe mine.Nu este drept. .Astept raspunsul D-voastra nu mai am incredere in justitia din Tg-jiu. Inca nu a venit hotararea de divort acasa pe data de 2 /11/2-11 sa dat pronuntarea nr.dosarului esste 10955/318/2011 judecatoria .Va rog sa imi raspundeti si sa ma ajutati nu ii pot lasa asa sa aiba ei totul si eu nimic. Multumesc anticipat!!

 216. Buna ziua,

  ati putea sa imi comunicati de ce am nevoie pentru a pleca impreuna cu copilul meu de 3 ani si 6 luni din tara?
  sunt divortat, copilul increintat mamei cu drept de vizitare cu ridicarea minorei. vreau sa plec cu fetita din tara, in vederea concediului sau pur si simblu sa ma plimb imreuna cu fetita in zilele, saptamanile cand copilul este la mine. Mama refuza sa imi dea pasaportul si/sau acordul. Ce pot sa fac?

  • Cereti concursul executorului judecatoresc pentru a se pune in aplicare hotarirea judecatoreasca (daca in hotarire e cuprins programul de vizitare si modalitatea de punere in aplicare a acestuia)

 217. As dori un raspuns imediat la intrebarea: daca pot sa vand apartamentul care este pe numele sotului meu decedat de 4 ani, nu am nici copii, dar am socrii in viata au cuvant de spus sau e o lege ca sa ii avantajeze pe ei sa nu pot vinde?

  va multumesc!
  cu drag florica

  • Daca este dobindit in timpul casatoriei ,este bun comun.Trebuie sa faceti succesiune dupa sotul decedat.Pina la succdesiune,dumneavoastra puteti dispune numai de o cota indiviza de 1/2 din imobil(jumatatea d-voastra din bun).

 218. buna ziua ma numesc Fanica si vreau sa va fac o intrebare , am divortat ,am castigat eu copilul mi-a venit hotararea si am inteles ca trebuie legalizat,dar trebuie sa vina dosarul la tr unde am intocmit divortul ,aveti ideie cat dureaza legalizarea,VA MULTUMESC

  • Depinde de instanta.La unele instante ,legalizarea se face in aceiasi zi,la altele poate dura o saptamina.Va trebuie cerere legalizare,taza timbru 2 lei(cec sau primaria de domiciliu a partii din proces),timbru judiciar 0,3 lei(de la posta) si hotarirea judecatoreasca in original.

 219. Buna ma numesc Nelutu Bota si am fost dat afara fara nici un motiv de la firma SC ELIT SRL(mezelit) am fost amenintat si batjocorit de catre directorul comercial al firmei am facut plingere la itm dar tot degeaba itm a sesizat firma ca vin in control dar fara nici un rezultat am ajuns la o intelegere cu firma printrun contract intre parti la care firma a vrut sa se alega cu lichidarea fara sami dea somaj plus de asta mai detin la firma garantiile ce ni sau tras de catre ei ce nu mai vor sa mi le dea ce as putea face sa mi le recuperez .Mi se retinea 30%din salar ca si garantie ca nu fur dar acuma nu mai vor sa mi se dea ce as putea face rog a ma ajuta ca si mine mai sint si alti colegi deai mei

 220. Buna ziua
  rog un rasp. am primit prin transfer bancar de la fostul meu prieten suma de 15.000 lei, in urma cu un an, pt.a-mi stinge un imprumut la acea banca. Pe op-ul bancii la descriere tranzactie apare scris TRANSFER. Acum vine si cere sa-i inapoiez banii amenintandu-ma cu actionarea in intanta de judecata.
  Intrebare: Poate fi considerat acest transfer bancar un imprumut?

  • Daca nu exista alte intelegeri scrise(ex:contract de imprumut),e foarte greu de probat ca banii respectivi ar fi dati cu imprumut.

 221. Buna seara,
  Am si eu o intrebare!
  Inainte de casatorie am avut un apartament. Dupa ce m-am casatorit l-am vandut, iar cu banii de pe apartament am cumparat un teren si pe actul de vanazre cumparare al terenului suntem trecuti amandoi. Acum vrem sa divortam. Intrebarea mea este cum pot face sa demonstrez ca ca terenul a fost platit din bnii mei de apartament !
  Si mai am alte doua garsoniere bunuri proprii dinaintea casatoriei. Are vreun drept asupra lor. unii zic ca dupa 3-5 ani de casatorie devin bunuri comune. Care este adevarul?

  • In cadrul partajului, se poate proba prin orice mijloc ,inscrisuri,martori,interogatoriu,expertize, ca banii pentru cumpararea terenului au provenit din vanzarea unui apartament bun propriu .Bunurile d-voastra proprii(dobindite inaintea casatoriei) nu devin niciodata bunuri comune ,indiferent de cit ani ar trece de la incheierea casatoriei.

 222. Buna seara,

  stiatia mea este urmatoarea: am inaintat o cerere de obligarea de catre instanta a unei SC la vanzarea in baza Decretului 61/1990 si a Legii 85/1992 a unui apartament locuinta de serviciu dintr-un imobil ce nu are apartamentuele individualizate cadastral, totul avand acelasi nr de cadastru. Problema mea este nu doar acest dosar pe obligatia de a face ci si faptul ca imobilul, in intregime, are o ipoteca de rang 1 in favoarea unei banci. Ce ar trebui sa fac in cazul in care mi se admite cererea si obliga parata la vanzarea locuintei. Ce se intampla cu ipoteca? Reamintesc, ipoteca nu este individualizata, este pusa pe intregul imobil, fara a fi impartita valoarea pe fiecare apartament. Pot formula un nou capat de cerere la actuala cerere prin care sa cer si obligarea paratei (actuala proprietara) la radierea ipotecii? Banuiesc ca ptr asta trebuie sa ma judeca separat cu banca, nu, sa oblg banca la radierea ipotecii.

  Multumesc anticipat ptr raspunsul dvs.

 223. Buna ziua Doamna Avocat cu toata stima ma numesc Neli si as avea si eu o problema la care poate imi puteti da un raspuns .
  Problema este in felul urmator ,fratele nostru a decedat in data de 7 ianuarie 2012 ,acesta nu a apucat sa lase un testament scris ,acum noi vrem sa vindem garsoniera respectiva insa trebuie facuta din cate am inteles succesiunea ,si aici mai este o problema.
  Noii am fost 4 surorii si 2 fratii unul din fratele nostru a decedat acum 3 anii si celalalt frate dupa cum v-am zis mai sus in data de 7 ianuarie 2012 ,apoi acum 5 anii a decedat si una din surorile noastre si acum am mai ramas 3 surorii in viata ,problema este in felul urmator ,sora cea mare este in S.U.A de cam 22 de anii si nu a venit de atunci in tara ,noii 2 care suntem in Romania daca vrem sa vindem acolo garsoniera acea cum trebuie procedat ? pentru ca este posibil ca sora cea mare sa nu vina in tara si sa vrea dreptul ei ,intrebarea este : Daca sora cea mare nu vine in tara personal si cere drepturile ei , ea poate beneficia de partea ei prin acte care le intocmeste in sua sau trebuie sa vina personal in tara pentru acest lucru ?
  Sau daca renunta la partea ei si nu vine in tara ce se poate face in cazul acesta ? cum se procedeaza ?
  Sau in ambele cazuri sora cea mare trebuie sa vina personal in tara ?
  Astept un raspuns din partea dumneavoastra .
  Va multumesc din suflet cu stima si respect Neli.

 224. BUNA ZIUA,
  MA NUMESC MIRON OANA SI VA ROG FRUMOS SA MA ELUCIDATI SI PE MINE IN URMATOAREA PROBLEMA:
  PRIETENUL MEU A FOST IMPLICAT INTR-O BATAIE INTR-UN SAT ALATURAT….AU FOST CONDAMNATI 8 BAIETI CU CATE 8 ANI FIECARE….PERSOANA VATAMATATA NU A AVUT DECAT O LOVITURA LA CAP(NU ARE NIMIC)AU FOST ACUZATI DE TENTATIVA DE OMOR CU PREMEDITARE.NE-AM JUDECAT 4 ANI SI JUMATATE..DAR N-AM REZOLVAT NIMIC
  UNUL DIN BAIETI INTRE TIMP A FOST CONDAMNAT PTR O ALTA CAUZA CU 12 ANI.DATORITA FAPTULUI CA EL ERA JUDECAT PTR DOUA CAUZE SI NU SE PUTEAU DESFASURA PROCESELE S-A FACUT DISJUNGEREA DOSARELOR.ABIA ACUM EL A AVUT PROCES LA CURTEA DE APEL.EL A DAT DECLARATIE CA ESTE AUTORUL FAPTEI ,CA EL A LOVIT PARTEA VATAMATA.
  INTREBARE:CREDETI CA PUTEM REZOLVA CEVA PRINTR-O CERERE DE REVIZUIRE?
  DACA AVEM MARTORI..NUMELE LOR TREBUIE PREZENTATE IN CEREREA DE REVIZUIRE SAU POATE SA-I PROPUNA CI INCULPATUL LA PRIMUL PROCES…DE FAPT TOATE MOTIVELE…NU STIU EXACT PROCEDURA.MA MAI INTERESEAZA DACA SE POATE RETRAGE CEREREA DE REVIZUIRE IN CAZUL IN CARE NE RAZGANDIM SI DE CATE ORI SE POATE FACE O CERERE DE REVIZUIRE?
  SAU…DACA NE RESPINGE CEREREA DE REVIZUIRE MAI AVEM DREPTUL SA MAI FACEM?
  VA MULTUMESC DIN SUFLET

 225. buna ziua. am si eu un copil de un an si noua luni cu cel care trebuia sa imi fie sot la un moment dat dar dupa aproape 10 ani de stat impreuna am hotarat sa o luam pe cai diferite. in prezent el este arestat preventiv iar eu as vrea sa iau tutela copilului exista cumva si cea mai mica sansa sa ii fie incredintat lui copilul?
  tin sa specific ca pana la aceasta varsta a copilului eu am avut grija de el clipa de clipa nu s-a pus niciodata problema vreunei bone. astept un raspus va rog pentru ca vreau sa inaintez actele necesare pentru tutela copilului. multumesc anticipat

  • Daca tatal este arestat preventiv,nu exista nici o indoiala ca vi se va incredinta tutela minorului .Succes!

 226. Mare dreptate ai, scuze ca intervin si eu sunt intr-o situatie asemenatoare JUSTITIA ROAMNA INSEAMNA SPAGA, TRAFIC D EINFLUENTA CORUPTIE LA NIVEL INALT. Pe mine au fost in stare, dupa ce am castigat in prima instanta pe probe drepte si concludente sa ma lase dupa un recurs facut de parat recalificat ca apel fara nici o baza legala sa imi bage un credit contractat de el si pentru care nici in prima instanta nici in asa zisul apel nu a dovedit destinatia creditului ei l-au bagat in masa partajabila ba mai mult au schimbat imobilele atribuite(a fost vorba de 2 imobile)mie mi-au dat-o pe cea de mica valoare si lui pe cea de mai mare valoare si m-au pus sa ii platesc si sulta de 100 milioane lei vechi el nu a dovedit in intreg procesul ca ar fi avut un loc de munca in timpul casatoriei decat 3 luni eu am dovedit si doi magistrati de la Tribunalul Giurgiu au considerat ca doar el este indreptatit ba mai mult au admis apel pe incheierea de admitere in principiu incheiere care a avut drept de apel la vremea ei si nu a facut nimeni apel. Nu au luat in considerare nici faptul ca am un copil minor in intretinere nimic absolut nimic si asta se mai numeste JUSTITIE? in nici un caz. Norocul meu ca am cale de atac recurs sa vad ce fac am cerut controale si monitorizare proces de catre CSM. Mi-am rezervat dreptul de a pune la dispozitia mass media acest caz de o gravitate iesita din comun. Doi magistrati imbracati in haina dreptatii s-au trezit sa dea decizii strigatoare la cer impreuna cu doamna avocat a apelantului parat in conditiile in care paratul nu a dovedit cu nimic ceea ce pretindea.

 227. buna ziua am si eu o problema : parintii mei sunt separati din ani 1980 suntem 2 frati eu si o sora , dupa divort eu cu mama sora cu tata , mama sia facut viata ei eu am fost crescut de mama ei , in 2002 mama a decedat nu am luat nimic pentru ca omul ce sta cu ia spus ca totul este a lui . tata sa casatorit in 1982 cu o alta femeie ce avea 2 copii el a adoptat un copil deal ei pe numele lui pentru ca pe celalalt nu la vrut sa-i dea adoptia tatal copiilor ca era baiat , a mai facut un copil cu acea femeie , in total suntem 4 frati cu acel tata si-i purtam si numele . in 2009 sa despartit de acea femeie si sa casatorit cu alta . noi avem drept de mostenire dupa el ? vreau sa mentionez ca eu nu am avut nici un ajutor din partea lui nici o data pentru ca nu lam vazut deloc de la despartirea parintilor mei , ma crescut bunica mama mamei cum a putut cu o mica pensie , dupa moartea tatalui cum trebuie sa fac pentru a dobandii ceva si eu , mentionez ca noi fratii nu ne cunoastem in realitate intre noi , doar din auzite , te ro sa-mi raspunzi cum trebuie sa fac pentru a avea ceva chiar daca trebuie sa merg in acel oras departe unde ma-m nascut pentru ca sunt crescut in alt oras unde mi-am facut viata mea …va multumesc … astept raspuns

  • In cazul decesului tatalui d-voastra,bunurile ramase vor fi impartite prn succesiune la notar intre mostenitorii legali(fii,fiice,parinti,etc)si mostenitorii testamentari(cei carora li s-au facut testamente).Notarul unde se face succesiunea trebuie sa citeze toti mostenitorii legali(daca nu exista mostenitori testamentari).Trebuie sa fiti atent,pentru ca uneori,unii dintre mostenitori nu sint declarati in fata notarului si pe certificatul de mostenitor nu apar,drept urmare ramin fara partea lor din mostenire.

 228. am o intrebare si eu
  sunt o cetateanca romanca cu domiciliu in austria
  in 2005 m-am casatorit in romania cu un cetatian austriac acum un an am divortat si as vrea sa ma recasatoresc !
  dar nu stiu ce trebuie sa fac
  trebuie recunoscut divortul si in romania?
  daca da ce acte imi trebuie?

  • Austria e tara U.E,asa ca, nu e necesara procedura exequator(recunoasterea hotaririi date in strainatate).Insa trebuie inscris divortul la Sarea Civila unde ati avut incheiata casatoria.(acte:hotarirea de divort -copie legalizata in germana,traducere dupa hotarirea de divort la un traducator autorizat si legalizata de notar,copie pasaport,copie certificat de nastere)

 229. buna ziua Doamna Avocat. Am si eu o problema de rezolvat, iar aceasta nu se poate decat la CEDO. cu ceva timp in urma, am cumparat o masina, din alta tara,platindo cu bani ches.am deschis un proces penal impotriva vanzatorului din tara respectiva, si nici in ziua de astazi nu mi am primit banii inapoi, s au macar bunul dobandit prin cumparare. detin actele de vanzare cumparare, detin actele inaintarea procesului penal, detin toata documentatia precum eu sunt cel pagubit, dar statul respectiv, nu a facut nimic in cazul meu, si vreau sa mi recapat daunele produse prin inaintarea dovezilor la CEDO. Daca considerati ca ma puteti ajuta, prin a ma reprezenta la curtea suprema de justitie CEDO,va rog respectuos sa mi lasati un mesaj , apoi va voi contacta pentru a inainta demersurile necesare. cu respect si stima,OLAREANU OLIVER FLAVIAN.

  • La CEDO puteti merge numai dupa ce ati trecut de toate instantele competente din tara respectiva(ma refer la faptul ca detineti o hotarire definitiva si irevocabila de respingere a actiunii dumneavoastra de la instanta cea mai inalta si competenta instanta din tara respectiva).

 230. buna seara doamna asi avea si o problema ma judec cu fostu meu concuin pt o reicredintare minor din ianuarie anul 2009 si pana astazi pentru reincredintare minor copilul este baiat si are 9 ani acum. eu am plecat la munca in italia in vara anului 2006 in iunie si copilul a stat mereu cu el , eu in 2009 am inceput un proces de incredintare minor unde a castigat el minorul apoi eu am facut apel si recurs unde am castigat eu si nu am putut avea copilul pt ca la ascuns cand am pus executorul dupa aceia intre timp el a facut contestatie la executare si facut si reincredintare minor si ordonata presedentiala pt reincredintare minor unde el a avut o reincredintare provizorie . La ordonata am facut recurs si l-am perdut acum reincredintare m-au acordat pe drept comun si cu domicilul la asa tatalui .am facut recurs si am termen pe 8/08/2012 vreau sa obtin un program de vizitare si domicilulu in italia vazand ca si tatal lucreaza si sta pemanent in italia la 20 km. de mine .la reincredintare nu mi-au dat nici un program de vizitare si nici sa pot lua copilulu cu mine in vacaza in italia .intrebarea mea este : Pot face o cerere la tribunalul iasi la judecatori pt ca sa pot lua copilul macar in vacanta de vara ? Asi fi pregatita sa fac si un proces statului roman pt ca m-au tinut in proces 3 ani si nu vor sa-mi dea copilul .Astept raspuns si va multumes din suflet .

  • Faceti o cerere pe cale de ordonanta presedintiala pentru a vi se stabili un program de vizitare provizoriu,pina la solutionarea definitiva si irevocabila a reincredintarii.Impotriva statului va puteti plinge la CEDO numai dupa solutionarea tuturor cailor de atac existente in Romania.

 231. buna ziua!va rog sa ne ajutati cu un sfat!am semnat un antecontract prin Programu Prima Casa,le-am dat avansul de 5%,asteptam raspunsul final.Proprietarii ne ameninta ca nu semneaza contractul final daca nu le oferim habitatie o luna.au acest drept?multumim!

 232. Buna ziua Dna Avocat. As dori sa stiu care sunt conditiile sau situatiile in care la divort tatal poate obtine custodia copilului care momentan are 6 luni.

  Va multumesc

 233. buna ziua dna avocat .am divortat in 2011 amiabil am renuntat la toate bunurile dobandite in timpul casatoriei dar am incheiat o invoiala in care fostul sot trebuia sa-mi dea o suma de bani pana l 1 iulie 2012.ce sa fac ?sa-l dau in judecata ? ce sanse am?nu am avut drept la apartament deoarece parintii lui i-au dacu act de donatie cu uzufruct.va multumesc

  • Daca invoiala nu e un act juridic autentic sau o hotarire judecatoreasca care sa consfinteasca tranzactia intre d-voastra si sot cu privire la toate aceste bunuri,atunci nu prea aveti ce sa faceti.Incercati o somatie de plata pe cale de ordonanta presedentiala.

 234. Am si eu o intrebare, daca se poate…Sora mea a scos bani de pe cardul cu care o platea ,cam 2 salarii in plus si a plecat in Austria, nu s-a reintors de atunci si acum primeste mama mea in fiecare luna sa plateasca, deci imprumutul e pe numele sorei, dar soramea a pus adresa mamei , dupa cine vine banca?

  • La acea adresa se fac notificarile si somatiile,insa nu au legatura cu nimeni altcineva in afara celei are a contractat cu banca.Nu are ce sa vi se intample.

 235. Good day! Would you mind if I share your blog with my myspace
  group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

  • It’s okay, you can share my posts in your space

 236. buna seara!as dori sami dati un sfat ;fata mea a trait in concobinaj in italia cu un italian cu care are 2 copii de 5 si 2 ani’ el a inselato cu italianca caresta in germania ,deci sa dus pentru o saptamana la aia.acum fata mea sta la sora mea tot in italia. intrebarea mea este;pot sa o aduc in romania fara sa fie acuzata cu copii? mentionez ca el lucreaza la negru nu are casa deci sta cu chirie ;Eu am casa mea sotul meu lucreza ”ce putem face ca fata mea nu mai vrea sa stea in italia. va multumescanticipat si daca puteti sami dati un raspuns pe adresa da email

  • Nu cred ca ar avea vreo problema fata d-voastra daca ar veni in tara cu copiii.Asta numai cu conditia ca minorii sa aibe pasapoarte valide.

 237. buna ziua”asi vrea sa stiu daca nu am bagat de partaj cand a divortat fostul mew sot in 2008 casa sa ridicat in toamna lui 2006 eram casatoritipe 16 iunie 2006

  el ma amenita ca imi ea fata minora ca nu am o casa stau in chirie de atunci .>am crescut o singura fara el imi da pensia alimentara de 2oo lei pe luna>in hotarare ar trebui sa mi dea(125lei) cand are vrea el

  va rog frumos sa imi da ti un sfat a trecut aproape 5 ani pot sa ii bag partaj

  • Partajul se poate cere oricand dupa desfacerea casatoriei,este imprescriptibil.Daca nu va platit pensia de intretinere de 3 luni ,puteti sa I faceti plangere la politie pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

 238. buna ziua”asi vrea sa stiu daca nu am bagat de partaj cand a divortat fostul mew sot in 2008 casa sa ridicat in toamna lui 2006 eram casatoritipe 16 iunie 2006

  el ma amenita ca imi ea fata minora ca nu am o casa stau in chirie de atunci .>am crescut o singura fara el imi da pensia alimentara de 2oo lei pe luna>in hotarare ar trebui sa mi dea(125lei) cand are vrea el

  va rog frumos sa imi da ti un sfat a trecut aproape 5 ani pot sa ii bag partaj
  EW NU AM AVUT ACTE PE CASA CASA E RIDICATA IN TIMPUL CASATORIEI EL ZICE CA A FACUT O SINGUR EEU CE DRET ASI PUTEA SA MAI AM ACUM

 239. SI MAI AM O INTREBARE JUSTITIA MI A INCREDINTAT COPILUL MIE IAR EL NU A CERUT IN ISTANTA DREPT DE VIZITA :CAND VINE ACASA M IL CERE MEREU EU IL AM DAT DAR IL DUCE LA BUNICI SI O LASA ACOLO.ACUM AR VREA SA MI O EA ‘
  VA MULTUMESC CU STIMA

 240. Buna seara Doamna Avocat,

  As vrea sa intentez un proces de custodie ptr copil nascut in uk, tata Italian rezident in uk. Eu si copilul am fost mustrati psihic si fizic sa parasim domiciliul cand copilul avea 5 luni. Suntem de Mai bine de doi ani in Tara timp in care am reusit Doar sa i fac certificat Romanesc. Precizez ca tatal nu vroia sa l viziteze iar in cele din urma a venit de doua ori in acest timp si am mers noi o data acolo cand din cele doua luni programate am reusit sa ramanem Doar trei saptamani si iar am fost dati afara cu trei bilete de avion schimbate in trei zile. Probele mele sunt Doar mesaje, mail uri si ocazional integistrari care cel Mai probabil nu se iau in calcul. Mai sunt member ii fam mele si prietenii ca si Martori ai dezinteresului sau fata de copil. Financiar m a ajutat de putini ori in acest timp insa vrea sa ceara custodia. Precizez faptul ca el are firme cu istoric si nenumarate proprietati iar eu legal nu am nici un venit. Care sunt Sansele mele, respectiv ale lui in vederea obtinerii custodiei. Trebuie intentat intai proces pentru stabilire domiciliu avand in vedere ca am scos certificat Romanesc pe propria raspundere cand refuza contactul cu mine si copilul? Care ar fi costul unui asemenea proces? El amana acest proces spunand ca firmele sale o sa Le inchida sau da faliment( asta ca sa nu contribute financiar la cresterea copilului) si se ia in calcul faptul ca imediat dupa ce am fost dati afara din Casa ( asteptandu se la un proces) a cedat conducerea unei firme altei persoane?cum pot demonstra venitul sau si de asemenea ma intereseaza si durata unui asemenea proces. Multumesc anticipat

 241. Buna Ziua am si eu o intrebare va rog sa ma lamuriti Pt ca,sunt Putin preocupata eu sant cetetean Román si sotul meu e cetatean japonez ne am casatorit in romania 2006/29/7 Nu neam Mai inteles neam despartit in 2013/12/2,eu am un copil din alta casatorie el a adoptat copilul in timp ce earm casatoriti ne am divortat pe Cale judecatoreasca in Japonia la care sotul a renuntat la adoptie odata cu divortul este irevocabil hotararea de divort din Japonia . Ce Trebuie sa fac ca sa ma divortez si in Romania ?cate luni Imi ia sa ma divortez Mai repede pt ca , vreau sa ma recasatoresc pt ca sant insarcinata cu iubitul Meu in 5luni si nu vreau ca, copilu sa ramana pe numele fostului sot va rog sa mi spuneti ce Trebuie sa fac sa mi desfac cat Mai repede casatoria din Romania ca sa pot ajunge la numele anterior casatoriei ! Va Multumesc anticipant ! Astept raspunsul dumneavoastra !!!

  • Trebuie recunoscuta pe teritoriul Romaniei hotararea de divort pronuntata in Japonia,printr-un proces exequator.Dupa ce recunoasterea e definitiva,se va transcrie divortul la Starea Civila unde ati avut ultimul domiciliu din Romania.Procedurile dureaza circa 4 luni.

 242. Buna ziua D-na avocat,indraznesc sa va deranjez si eu cu o problema,matusa mea a murit in Germania iar eu sunt singura mostenitoare(fara acte deocamdata),parintii ei au murit,sotul ei a murit,nu au avut copii,doar o sora(mama mea)care si ea a murit si absolut toate actele sunt la mine.,iar ea a renuntat la cetatenia romana de mult,deci e cetatean.Asi dori sa va intreb daca eu pot deschide succesiunea,singura,fara avocat,in cazul in care nu dispunem de sumele necesare pt. un avocat?Cu toata stima pt ceea ce faceti credeti ca puteti sa-mi raspundeti si mie pe mailul meu?geanina_claudia50@yahoo.com

  • Succesiunea se deschide la notar in 6 luni de la decesul defunctei,ori de cand ati cunoscut despre decesul acesteia. Nu este nevoie de avocat.Notarul efectueaza actele de succesiune si emite certificatul de mostenitor.Taxele notariale se calculeaza in functie de valorea bunurilor succesorale(casa,auto,bijuterii,actiuni etc)

 243. Buna ziua, am o procedura exequator in desfasurare de mai bine de 1 an si jumatate iar judecatoare nu vrea sa se pronunte. Mereu gaseste o cale sa ma tina legata de un om de care am divortat in strainatate acum 3 ani. Nu stiu ce sa mai fac. Aveti un sfat ?

 244. buna sera care sunt pasii care trebuie sa ii fac pt a depune o contestatie pt o amenda in caloare de 500 lei?

 245. Buna ziua am si eu o mica problema,tatal tatalui meu a decedat in urma cu un an,in urma decesului tatal meu a mostenit impreuna cu nepoata vitreca a batranului un imobil din care tatal meu are 5/8 iar nepoata are 3/4.in urma decesului s-au facut toate actele necesare dupa care ne-am hotarat sa stam in imobil pana la vinderea acestuia sau pana la despagubirea unui partasi la scurt timp a venit si fica nepoatei vitrege sa stea in imobil…..dupa lungi conversati am ajuns la o intelegere de a o despagubi tatal meu pe doamna,fiind de acord cu aceasta propunere.la scurt timp aceasta la dat in judecata precum ca el a ocupat abuziv imobilul si ca nu a fost de acord cu vinderea acestuia (cu toate ca si fica dansei sta in imobil).intrebarea mea este cat timp dureaza acest proces?dorim sa ne reprezentam singuri,am luat o declaratie de la fica dansei precum ca nu a avut restricti la nici o camera la nici un bun al imobilului,am luat si de la administratia de locatari o declaratie precum ca fica dansei sta in acest imobil (specific ea s-a mutat in imobil la sfarsitul luni august si ne-a dat in judecata in noiembrie punandune doar pe noi ca stand in imobil nu si pe ea).Sper ca ati inteles ceea ce am vrut sa spun si sper sa ma puteti ajuta cu cateva sfaturi cu ce mi-ar trebui la ducerea la bun sfarsit a procesulu.Multumesc

 246. Buna ziua, fiti amabila as dori sa stiu daca dupa sentinta data pe apel de Curtea de Apel Galati nefiind nemultumita pot cere recursul la Curtea Suprema de Justitie Bucuresti intr-un caz de Ucidere din Culpa ?
  Multumesc anticipat pt atentia dvs.

 247. Buna ziua.am si eu o întrebare in ceea ce priveste pasaportul românesc anulat din cauza ca nu mi sa eliberat certificatul de cetățenie in baza mamei pe cind eram minor.acum avind un toate actele de stare civila in regula si dupa 5ani de pasaport mi se da refuz sa fie reînnoit.cine ma poate ajuta si cum pot rezolva problema.e absurd sa depun iarasi toate actele de la zero avind deja un cod.numeric personal.e iarasi o procedura de lunga durata.acum am un post de munca o casa o familie in baza actelor romanesti nu am timp sa astept ani întregi ca sa mi se elibereze un certificat de cetatenie ceea ce nu se cerea pe cind miam dobindit celelalte acte romanesti.va rog frumos daca ma puteri ajuta sau e vreo informatie cum pot proceda pt a obtine reînnoirea pasaportului romanesc.va multumesc anticipat

 248. Buna.ce se poate face daca pe sentinta divortului e trecuta adresa mamei unde locuieste cu copilul,iar ea doreste sa se mute in acelasi oras impreuna cu copilul,iar tatal nu e de acord.e nevoie de semnatura lui pt a putea face acest pas?

  • Se cere incuviitarea instantei de tutela ,printr o cerere de schimbare a domiciliului .

 249. Buna ziua doamna avocat, a-și avea și eu întrebare. Fosta ma dat pentru mărirea pnsie pentru întreținere. Actele sau băgat în luna Martie au fost în concediu pana acum și mi-au dat sa plătesc din urma nu înțeleg de ce îmi puteri explica va rog.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: